Je 26 let brzy na první dítko???

9
2.10.06 21:59

Je 26 let brzy na první dítko???

Zdravím všechny!! :D
Je mi necelých 26 a přemýšlíme o mimču. Někdy mám ovšem pocit, že je ještě brzy. Teda jak se znám, tento pocit budu mít asi pořád. Na druhou stranu jsem vždy chtěla děti z větším věkovým rozestupem…takže abych pak nerodila s šedinama na hlavě :lol:
Jak to cítíte vy? Měly jste také pochybnosti??? Přece jenom se více změní život ženě, než muži (i když si mimčo přeje).

Díky za vaše rady a zkušenosti!!!! Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1372
2.10.06 22:13

Re: Je 26 let brzy na první dítko???

AHOJ PEŤO25,

každá žena, to cítí jinak :-) Některá chce už ve dvaceti, druhá zase až v těch třiceti.. Já mám doma téměř dvouměsíční holčičku a v červnu mi bylo 26 let. Jsem ráda, že mám první dítko až v 26 letech, stihli jsme si s manželem pořídit vlastní bydlení a zařídit si ho.. Takže držím pěsti, pokud se rozhodnete pro mimi a začnene snaženíčko, tak přeji brzké //.. na testíku :wink: Druhé mimi chceme taky určitě, ale jeste jsme tak nějak neřešili kdy, je na to moooc brzy zatím.. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
2.10.06 22:26

Ahoj Peťo,

přesně tak - nezáleží na tom kolik ti je let, ale na tom, jak se cítíš na to stát se matkou. Mě bylo v létě 25 a mám doma už 8m raubíře. Dítko jsem vždycky chtěla. Kdyby záleželo jen na tom chtění, pořídila jsem si ho hned po škole. ale pořád jsem si nebyla jistá - s bývalím přítelem to bylo všelijaký a já přemýšlela, jestli opravdu chci, aby on byl otcem mých dětí, jestli on je ten pravý, jesli opravdu chci takový závazek, jakým dítě je, zrovna v té době. Dnes jsem ráda, že jsem nepodlehla jen tomu přání, že jsem otálela, protože jsme se nakonec rozešli. S nynějším přítelem jsme spolu byli rok a půl, a já si byla jistá, že dítě chci, a že on (byť má své mouchy) je tím pravým otcem pro naše děti :)

To rozhodnutí je jen a jen na tobě. Ať si okolí říká co chce. Ty se na to musíš cítit. A opravdu ten malý červíček ti obrátí život naruby a změní život skoro k nepoznání … Ale pokud se pro to rozhodneš, stojí to za to :wink: :lol: . Přeji ti, ať se rozhodneš správně, a pokud se rozhodneš pro, tak ať vám to brzo vyjde :lol:

• Citovat
  • Upravit
691
2.10.06 22:26

Ahoj Peto,

tahle otazka podle me primo souvisi s tim, jake predstavy mas o zivote, a to ma samozrejme kazdej jiny :lol: . Treba u me to bylo tak, ze jsem potrebovala mit pocit, ze jsem nic nezmeskala a uzila si „svobodneho“ zivota do sytosti plus dalsi roli tam taky hralo urcite zabezpeceni - hlavne bydleni. Takze po zrale uvaze a planovani jsme si mimco poridili v mych 29 letech, kdy jsem uz mela neco za sebou jednak v pracovni sfere, mimo to jsme 2 roky stravili s manzelem v zahranici praci a cestovanim coz byl vzdycky nas spolecny velky sen, ktery jsme si splnili, a po navratu jsme se postarali o i to bydleni, takze pak jsme oba dospeli k pocitu, ze ted je ta prava doba poridit si detatko :lol:

A musim konstatovat, ze jsme opravdu spokojeni. Nedelaji nam problem ani obcasne probdele noci, ani fakt, ze ted proste nektere aktivity delat nemuzeme, tak jako to bylo, kdyz jsme byli jeste sami. Proste, na materske jsem moooc spokojena a fakt si to uzivam. Sice jsme planovali, ze druhe ditko bude tak za 3 roky, coz nam lehce nevyslo, jak vidis podle metriku :lol: :lol:, ale holt vsechno asi vyjit nemuze a na mimco se moc tesime.

Takze na tvem miste bych to vyhodnotila podle tvych vlastnich meritek, jasne ze nejake pochybnosti tam vzdycky budou, to je jako pred svatbou, podle me clovek neni nikdy na 100% presvedcenej, ze si bere toho pravyho :lol:, to ukaze az cas. Jo, a taky bych se ridila i trochu tim, jak dlouho zijete s tvym manzelem/pritelem spolu. Myslim, ze je dobre, kdyz spolu par let zijete sami bez deti, abyste byli sehrani a hned tak vas neco nerozhodilo. Protoze ono samotne souziti s nekym je prvnich par let narocna zalezitost (soude podle sebe :-)) natoz pak s nekdy rvoucim neutisitelnym uzlickem :lol: Je taky dobre mit nejake spolecne zazitky, aby bylo na cem stavet.

Tak hodne stesti!
JANDULKA

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
2.10.06 22:52

Holky díky za vaše odpovědi! Ono to možná zní, že ani nevím, co od života chci. Ale tak to není. S manželem jsme spolu 8 let, i když manželé pouze tři měsíce, žijeme spolu třetí rok, jsem tři roky po VŠ. takže by se dalo říct, že nemáme žádné překážky k tomu, mít mimi. Já jsem spíše myslela to, že asi každá z vás maminek měla pochybnosti před tm, než se mimísek narodil (po tom na to asi není čas, že ano). Což právě prožívám i já. Možná to všechno přijde zmatené a nejasné, ale to právě prožívám i já uvntř. Prostě na jednu stranu jej moc chci a na druhou stranu bych si nerada za pár let řekla, že jsem měla počkat. to by bylo nefér!!!!Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
691
2.10.06 23:01

Ne Peti, vubec to tak nevypada. Ale jak jsem psala, zamyslela bych se na tvem miste nad tim, jestli nemas v zivote jeste neco, co bys rada udelala/zazila a s mimcem by to bylo tezko realizovatelne - treba naky to cestovani, nebo zajimava dovca, cokoliv. Pokud nic takoveho neni a miminko opravdu chces, tak bez klidne do toho :lol: Ja jsem mela spis pochybnosti o tom, jak to zvladnu, jestli budu dobra mama atd., ale to az kdyz jsem byla tehotna. Rozhodne to ale nebyly zadne za:,–(ni pochybnosti. Jen se proste priprav na to, ze uz to nebude tak bezstarostny jako driv, vzdycky tady bude nekdo, za koho budes mit zodpovednost, at se budes citit dobre nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9867
2.10.06 23:07

Peto, ja cekala, ze me miminka nejak chytnou a ja budu touzit po diteti a pak ho budu mit.
Jenze moje racionalni uvazovani nejak porad vitezilo a kdyz jsme zacali uvazovat o diteti, takto bylo ciste z rozumovych duvodu - muj vek, predpokladali jsme potize, meli jsme bydleni, spocitali jsme si, ze pokud chceme deti vic, je cas zacit… Navic jsem zacala citit, ze mi nase ziti ve dvou vyhovuje cim dal vic…

Proste jsme se rozhodli a nebylo to citem.

Mame uz dve holcicky a je to super. Materstvi me bavi, ale jak mi starsi dcerka odrusta citim, ze vetsi deti me bavi jeste vic a ja si to moc uzivam. I kdyz me deti obcas pekne stvou :) Vlastne starsi palicate dite je pekny orisek, mladsi je miminko za odmenu :)

Cekala jsem naval materske lasky, ale ten se nekonal - spis jen prislo takove hluboke uspokojeni a ja jsem stastna. Bez vyhrad stastna.

Takze moje rada je zvazit to rozumem. Pokud prisla ta spravna doba, tak jdete do snazeni i kdyz necitis hlubokou touhu - mozna by neprisla nikdy.

L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
2.10.06 23:34

ahojky peto.na dite urcite neni brzo :lol:
me je 23 a pritely 36 a mmco chceme uz dlouho.byt mame penize taky,tak jen to mimco uz nam schazi.kdyz jsem otehotnela,tak jsem mela strach jestly to zvladnu,ale to je urcite normalni.bohuzel kdyz jsem si zvykla na to ze budu maminka,tak jsem mussela na potrat a na vysnene mimco si musime zase pockat.tet uz jsem tada opet snazilka a doufam ze to brzo vyjde
takze jestly jsi pripravena tak jdi do toho.nikde neni psano ze otehotnis hned,tak ja bych necekala :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11779
3.10.06 09:17

Já měla první dítě v 21 a necítím se že bych o něco přišla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2114
3.10.06 09:27

:lol: Je mi 27 a koukni :arrow:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
52
3.10.06 09:39

Nemyslím si, že by na mimčo bylo v 26 brzo. Mně je 23 a už čekáme 2. dítko.Nikdy jsem neřešila, jestli je to brzo. Je pravda, že jako jediná z mých bývalých splužáků jsem vdaná a s dítětem, ale jsem spokojená. Myslím že nemá cenu honit se nějak příliš za kariérou, penězma a čekat do 35, až bude problém otěhotnět. Samozřejmě je důležitý nebýt na někom úplně závislý a trochu si užít svobody (což se mi povedlo :D )… Každý to určitě cítí jinak, tak myslím, že je jenom na tobě a manželovi, jak se rozhodnete :roll:
Taky přeju brzký //, když se opravdu pro mimčo rozhodnete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
574
3.10.06 09:55

Ahoj,

tak já jsem porodila ve svých skoro 22,(porodila jsem v červnu a v srpnu mi bylo 22).

Miminko jsem moc chtěla a nemám pocit,že bych o něco přišla. Teď mi tady běhá moje 2 roky a kousek stará holčička a ten pocit štěstí bych za nic na světě nevyměnila. Není nic krásnějšího na světě když za tebou ráno přijde do postele a probudí tě pusinkou, pak se k tobě přitulí a řekne ti, že tě má ráda. A když přijde manžel z práce, tak to by jsi koukala, jak se s ním taky vítá.

Fakt záleží na tvých pocitech. To nejde říct, už je ti 26let a teď budeš mít dítě a za další tři roky další. To fakt musíš cítit.

Ale můžu ti říct, mám švagrovou tý je 29, dítě nechtěla, bála se jestli ho bude zvládat atd. a můžu ti říct, že když otěhotněla, tak svůj postoj úplně zněnila a teď je z ní báječná matka. Miminka si váží, protože, před tímto těhotenstvím 2× potratila, ale nejen proto.

Zvaž svá pro a proti. Nepochybuju o tom, že budeš skvělá matka.

A jak už zde někdo psal, kde máš napsáno, že se vám to s manželem podaří hned. Jsou zde i maminky, které na miminko čekají i několik let. A možná pak by jsi si to vyčítala, že jsi nezačala dřív.

Tak pa.Šárka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
324
3.10.06 12:44

Nejméně podle všeobecného názoru a reakcí našeho okolí je fakt brzo :-)

Vdávala jsem se ve 23, rodila téměř ve 24, podruhé ve 25 a třetí budu rodit ve 26 letech. Stihla jsem školu i ledacos jinýho, né, že bych si nikdy nevzdychla, jak bych chtěla spát pod širákem, cestovala po světě apod, ale nadruhou stranu vím, že za dva roky budu i s bandou dětí a ty si strašně závidím. Cestovat by člověk mohl celej život, pořád bude něco, co bych chtěla vidět, zažít, ale nějak jsme měli pocit, že se nechceme dočkat problémů, tak jsme zahájili výrobu a produkty jsou velmi zdařilé. A cestování máme naplánované, až nás děti zavrhnou jako parťáky.

Myslím, že narozdíl od Lesiny jsme jednali velmi emocionálně a taky jsem velmi spokojená. (kdyby teda někdy usínaly rychlejš :-)

Přeji pěkné rozhodování.

cífka
""http://b3.lilypie.com/FB1Rp2/.png:http://b3.lilypie.com/FB1Rp2/.png /> ""http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png:http://b1.lilypie.com/LYuzp2/.png /> ""http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png:http://bd.lilypie.com/su5tp2/.png

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lau
248
3.10.06 13:29

Věk 26 rozhodně není brzy, ale asi chápu, o co ti jde. Pořídit si mimčo je rozhodnutí, které ti obrátí život opravdu naruby. Já jsem měla jasno, že mimčo chci, ale nebyla jsem si jistá, že už přišla ta správná doba. Mám práci, která se mi líbí, partu bezva kolegů, které se mi opouštět moc nechce a asi bude problém se sem po mateřské vrátit, protože tahle práce je někdy časově hodně náročná (někdy není do čeho píchnout, ale někdy nevím, kam dřív). Taky mi bylo jasné, že na některé své koníčky nebudu mít tolik času jako dřív, prostě že mimčo mi sice mnohé dá, ale něco taky vezme.

Máme 2 roky po svatbě a asi po roce jsem začala cítit, že tehnle život jak ho vedeme, je sice fajn, ale nějaký prázdný, něco tam chybělo. Přesto rozhodnutí mít mimčo bylo spíš rozumové - mělo mi být 28, takže nějvyšší čas to začít zkoušet, kdyby to náhodou nešlo.

Ještě když jsem vysazovala prášky, tak jsem si nebyla jistá, jestli to chci opravdu udělat. Mimčo se nám podařilo téměř hned a byli jsme oba rádi. Asi po měsíci jsem se přistihla, že když už tedy mám mít mimčo, tak ho chci hned a ne čekat nějakých dalších 8 měsíců :D (Ale ono to utíká jako voda a za chvíli budu mít půlku za sebou :D )

Takže závěrem to shrnu - asi to není o věku, ale spíš o tom, jak se na to cítíš Ty. A s tím ti asi nikdo nepomůže. To je jenom na Tobě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ann
9977
3.10.06 13:31

Ahoj Peto,
tak úplně tohle samé jsem řešila taky. Je mi stejně jako Tobě s manželem jsem 6 let (3 jako manželé). Teď jsem ve stádiu, kdy se strašně těším až doberu na ten poslední měsíc a půjdem do toho. Ale vlastně nevím, jestli chci, aby se povedlo hned… :oops: Ale přitom se strašně teším až ten kolotoč kolem vypukne.
Pro nás s manželem (je o 8 let starší) ten zlom (že teď už bysme to dítko chtěli) nastal na jaře, kdy se nám hodně vážně zranil pes a my ho 3 měsíce společně ošetřovali, báli se o něj a říkali si, že není možné být takhle závislí „jen“ na psovi…
Tak držím palce ať v tom nejsem sama a sejdeme se pak i v jiné diskusi!! 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí