Je 26 let brzy na první dítko???

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9217
3.10.06 16:15

Ahoj,
ja mám 23 a manžel 26 a nemyslím si, že je to priskoro. Bohužial prvý pokus mať doma živé šťastie dopadlo spontánnym potratom, tak teraz čakáme, kedy sa zas pošťastní. Myslím, že keď už takto uvažuješ, tak asi by si ho aj chcela mať, len sa bojíš, čo ak ešte predsa nie. Ono vždy sa dá nájsť niečo , prečo ešte nie a čo všetko sa dá ešte stihnúť. Ale zas možno kď budeš dlho čakať, tak si spätne povieš: A, mohli sme ho mať predsa skôr.
Manžel chcel mať mimi trochu neskôr, aby sme šli na dovolenku neviem kam… a teraz keď už máme po tej nešťastnej udalosti a aj po tej vysnívanej dovolenke, niet nad to mať doma bábätko. Ale rozhodnúť sa musíte predovšetkým vy dvaja. Tak nech sa darí, podľa vaších plánov.

:wink:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1372
3.10.06 20:10

AHOJ,
je to přesně tak jak to tu píší holky, opravdu to není o tom, jestli ti je 20, 25, nebo 30.. Každá žena to cítila jinak.. Já jsem moc štastná, že Verunku máme.. :-) Vloni jsem v lednu potratila v 8 tt, a půl roku jsme si davali pozor, a od července 2005 jsme se o miminko snažili a zadařilo se v listopadu.. V prosinci 2005 jsem nasla na testiku // a ted máme doma uz krasnou holčinku a jsme moc stastní :-) Já se vdávala v 23 letech, takže jsme manželé 3 roky a téměř 3 měsíce a letos v prosinci to bude 6 let co jsme se s manželem poznali.. A miminko se nam vlastne narodilo tři roky po svatbe… :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3504
3.10.06 20:37

Ahoj Petro,
nebudu psát jestli je to brzy nebo ne :wink: o tom to není. Řešila jsem to snad úplně stejně jako ty. Jsem přes tři roky vdaná, s manželem jsem skoro deset let a mimču jsme se začali bavit asi před rokem a půl. Tehdy debata skončila slovy „ještě počkáme“ (hypotéka, práce, jsme mladí…), budem se o tom bavit příští rok (2006 :wink: ). Nemůžu říct, že bych měla mateřské pudy, které by se mnou mlátily ode zdi ke zdi. Spíš bych řekla, že po letech kdy mi to nic neříkalo jsem se na miminka začala usmívat (nevím jak jinak to popsat :oops: ). Začátkem roku jsme se rozhodli, že to zkusíme. Na své 27. narozeniny jsem zjistila, že jsem těhotná. První pocity - panika, já to nezvládnu. Pak přišla info o dvojčatech - panika na druhou :D . A teď - strašně moc se s manželem na prcky těšíme, absolutně nelituji ničeho, totálně se mi změnily priority… a nemyslím, že je to o věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
3.10.06 21:58

Holky, díky moc za vaše zkušenosti. I já jsem tak nějak vnitřně zklidnila (jistě je to i díky vám :wink: ) a tak nějak si říkám, že když to přijde, tak prostě je ten správný čas. Ono kdyby člověk hledal hodnoty ve věcech, jako je práce, peníze a luxus, tak by děti ani mít nemohl.
Takže jsme se dohodli, že po v novém roce na to opravdu vlítnem :D :D a uvidíme. zadařit se může a nemusí!!! Takže přeju všem snažilkám brzké těhu, těhotným pohodové těhotenství a maminkám hodná a radostčinící děťátka :D :D :D

Petra

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
876
4.10.06 12:43

Petro - já mám 22 a nemyslím si, že je to na dítko brzy. Záleží, jaký má člověk život. Ale když jsi zajištěná, tak ti nebrání nic. Taky jsem měla strach a říkala jsem si, že to nezvládnu a kdoví, jestli to vůbec chci a teď si už život bez Viktorky ani nedokážu představit. Totéž manžel. Ten má sice už 29, ale každý den říká, že kdyby to býval věděl, že bude míttak skvělou dceru, tak by si ji býval pořídil už před lety :D :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2239
4.10.06 13:07

Ahoj,

na veku opravdu nezalezi. Je mi 23, manzelovi 21 a mame dve holcicky. Manzel studuje v Londyne a pritom pracuje. Ja taky neco malo privydelavam. Bydleni budeme resit, az budeme vedet, kde se u:,–(ime.
U nas bylo rozhodovani jednoduche. Charlie byla nehoda, ale ta nejuzasnejsi nehoda jaka nas mohla potkat. Zoe jsme planovali a jsme taky stastni, ze nam vysla hned a bez potizi.
Rekla bych, ze s detmi mame sice zivot uspechanejsi, ale o to pestrejsi. Jsem takhle moc spokojena a holky bych za nic na svete nevymenila. Ale ja citila, ze chci mimco uz v 18 letech. Hlidala jsem cizi deti a tak jsem lepe vedela do ceho jdu. Pro manzela to byla lecba sokem, ale ted je uzasny tata a uz do me rype, ze by chtel dvojcata…
Mimochodem, s detmi jde provozovat spoustu veci, jen na to musi byt penizky…

Terik

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
720
4.10.06 15:02

Ahoj, já měla malou v necelých 21. Byla sice neplánovaná, ale jsem moc ráda, že ji mám. Vůbec mi nepřipadá, že bych o něco přišla. Už se snažíme o další a doufám, že nám to co nejdřív vyjde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6597
4.10.06 15:05

Mě je 25, každým dnem čekáme na náš první přírustek a myslím, že je to akorát, o nic jsem nepřišla, kariéru nehoním, takhle v klidu ty 3 děti stihneme :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
133
11.10.06 15:30

Ahoj Peťo25,

opravdu nezáleží na věku matky. Na čem záleží je jak se budoucí matka cítí, jestli má zázemí (bydlení, práci), zda je přesvědčena, že chce mít miminko právě s tím mužem, se kterým zrovna je.

Se svým manželem jsem se seznámila, když mi bylo 19 let. Po roce jsem byla přesvědčena, že je ten pravý. Měli jsme bydlení, ve kterém jsme spolu skoro rok žili a oba dobrou práci a tak jsme si řekli, že necháme náhodě, zda budeme mít miminko. Jenže rok uplynul a když těhotenství nepřicházelo, rozhodli jsme se systematicky snažit. Vyšlo nám to po 2-3 měsících snažení. To mi bylo 21 a dceruška se nám narodila v mých 22 letech. Teď je mi 23 a jsem v 16tt. Druhé dítko se nám narodí, když mi bude 24 let a jsem neskonale šťastná. Manžel i naše holčička jsou báječní. A i když moje druhé těhotenství probíhá poněkud odlišně od mého prvního nekomplikovaného těhotenství (minulý týden jsem začala krvácet - ale vše už je v pořádku), nemůžu se dočkat, až své druhé dítě budu držet v náručí.

Takže zaručeně nezáleží na věku. Ale pozor. Některá maminka se rozhodne, že chce miminko později a miminko stále nepřichází. Já jsem se taky rozhodovala docela hodně podle toho, jak naši mohli mít mimi. Nás počali až po 4 letech snažení.

Píšu dost pozdě. Možná už čekáte mimi, tak Ti přeju, aby se Vám podařilo otěhotnět co nejdříve a hlavně aby i tehotenství probíhalo v pohodě.

Měj se fajn Erika

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1490
13.10.06 14:20

ahojky,
s manželem jsem chodila taky 8 let, před 2 lety jsme se vzali. Ve 26 jsem rozhodně myšlenky na dítě neměla, chtěla jsem něco dokázat, vybudovat si „kariéru“ a užít si tu bezstarostnost, která se ti nabízí, pokud jsi bezdětná. Prostě měla jsem pocit, že bych to měla vyzkoušet než se „u:,–(ím“.

Souhlasím s ostatními, že vždy záleží na tobě jak to cítíš, ale z mého hlediska bych ještě něco přidala. Jste totiž na to dva, tak by to měl cítit i partner, a když mě ve 28 podobné myšlenky jako tebe začaly napadat (ale spíše to byly biologické hodiny, resp. zda se nevyskytnou komplikace s otěhotněním), uvědomila jsem si, že mého partnera bohužel ne.

Takže jsem to neřešila. Letos mi bylo 30 a biologické hodiny tikaly už hodně, a světe div se i postoj mého partnera se změnil, možná tím, jak našim kamarádům a známým se pomalu rodí potomstvo, prostě dozrál a přišel s tím zcela sám, což mě příjemně překvapilo. Momentálně mám 6 týdnů do porodu, tak se už moc těšíme, až se rozrosteme na tři.

Takže pro mě ideální věk na dítě je 30. Ty 2 roky byly dobou zrání a jsem ráda, že si můžu říct, že jsem se (a taky nikoho) do ničeho nehnala.
Jo a ještě něco, možná to bylo také tím, že jsme oba studovali na VŠ, tak jsme do té pracovní a životní reality vklouzli trochu později - třeba bych dítě, pokud bych nestudovala řešila dřív. Kdo ví…Ale to bych hrála hru na kdyby…

Podle mě (ale to ti v žádném případě nevnucuji) nikam nespěchej, protože je to dost zá:,–(ní rozhodnutí, které ti ovlivní tvůj život dost radikálně a musíte být na něj připraveni oba. Ono přece jenom pomoc partnera, ať už duševní či fyzická je potřebná. Ani mi to totiž předtím tolik nedocházelo, ale v tom těhotenství je člověk senzitivnější, tak to tedy rozhodně oceníš. Dnes mít první dítě kolem 30 je zcela běžné (viz mé spolužačky a kamáradky z gymnázia i VŠ), neboj i v předporodním kurzu se potkávám se stejně starými těhulkami.

Stereotyp, který se objevil v manželství zkus řešit určitě jiným způsobem, dítě ho 100% nevyřeší.. A pokud je to u vás právě přesně naopak, že partner by chtěl a ty váháš, tak věř, že tvé obavy určitě z něčeho pramení, a zkus přijít na to proč.

pet

P.S. Mé těhotenství zatím probíhá v pohodě, za rizikové se bere věk až od 35 a výše, takže žádný strach do budoucna z nějakých horších vyšetření kvůli věku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
29.10.06 15:58

Ahojky,já si také nemyslím,že je ve 26 letech brzy.. Mě je 22 a jsem ve 22tt těhotenství.. Na miminko se s přítelem moc těšíme,i když jsme ho neplánovali.. Také jsem si myslela,že na to nejsem připravená,ale čím dál víc vím,že to zvládnu,hlavně teď,když už jsem začala cítit,jak se mi v bříšku hýbe.. Držím palce,ať máte nakonec krásného a zdravého mimíska :wink: :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41
29.10.06 16:08

Ahojky,ani me se nezda byt brzy v 26 letech… Ja mela v 26 letech uz splneno :lol: Ale kazdopadne je to vec nazoru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí