Umělé nehty při porodu

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
5546
15.1.07 22:03

Umělé nehty při porodu

Ahoj holky,
nikdy jsem to neslyšela, ale dneska se mě kamarádka ptala, jestli budu mít u porodu umělý nehty. Trochu mě to zarazilo, protože jsem to slyšela prvně. Ona rodila na Kladně a tam jí umělé nehty doktor zakázal. Já mám svoje potažené gelem…přijde mi to jako blbost, tak se chci zeptat, těch, co mají umělé nehtíky, jestli se s nějakým zákazem setkali. Rozhodně se mi nechce dávat nehty pryč, hlavně nevím, kdy…kdyby mi to chytlo dřív, tak to si jako mám ty nehty urazit nebo okousat :D , mám kraťoučké a jen nalakované francouzkou manikúrou, neřeknu, kdybych měla dlouhé červené drápy…tak je to asi nebezpečné pak pro miminko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11779
15.1.07 22:09

Re: Umělé nehty při porodu

Pavlička píše:
Ahoj holky,
nikdy jsem to neslyšela, ale dneska se mě kamarádka ptala, jestli budu mít u porodu umělý nehty. Trochu mě to zarazilo, protože jsem to slyšela prvně. Ona rodila na Kladně a tam jí umělé nehty doktor zakázal. Já mám svoje potažené gelem…přijde mi to jako blbost, tak se chci zeptat, těch, co mají umělé nehtíky, jestli se s nějakým zákazem setkali. Rozhodně se mi nechce dávat nehty pryč, hlavně nevím, kdy…kdyby mi to chytlo dřív, tak to si jako mám ty nehty urazit nebo okousat :D , mám kraťoučké a jen nalakované francouzkou manikúrou, neřeknu, kdybych měla dlouhé červené drápy…tak je to asi nebezpečné pak pro miminko.

dlouhé červené drápy nemůžeš mít ale decentní snad ano. Me říkali že nemůžu mít žádný šperky a nakonec jsem rodila s řetízkem náramkem prstýnkama…a taky to šlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3496
15.1.07 22:09

Potažené gelem by vadit neměly. Jde o to, že kdyby jsi musela jít pod narkózu, tak se sleduje nehtové lůžko, když falový, tak není něco v pořádku, nevím co, ale tak nám o říkali na kurzu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
48576
15.1.07 22:11

tak ja byla na revizy a to je to same proto ze oni to potrebujou videt to nechtove luzku kdyby neco a taky jsem je mela a i presto to luzko mohly zkontrolovat :wink: takze normalni decentni ano :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5546
15.1.07 22:15

Jééé vy jste rychlé kočičky…
Děkuju za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
752
16.1.07 11:43

Já měla umělé nehty u ubou dětí u porodu a nikdy žádný problém… spíš dr. na šestinedělí - ti dětští se tvářili divně, ale jinak v pohodě… a kdyby náhodou byl problém, tak se dá třeba na rychlo sundat malíček… teda pokud nejsou nehty udělané úplně čerstvě… každopádně celé nehty bych dolů nedávala… a je fakt, že před porodem jsem chodila dost často na nehty, aby byly pořád krátké a utravené.. ono totiž s dlouhýma se to pidi miminko špatně oblíká :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
16.1.07 17:09

Moje zkušenost zdr. sestry na anestezii : umělé ani potažené gelem(mám je taky) nevadí,ale musí být krátké,odlakované nebo franc. manikůra.Jde o to,že kdybys musela akutně na císaře,aby bylo možné sledovat nehtová lůžka,ale také proto,že při op. se používá čidlo na prst,které snímá % O2 v krvi(proto krátké,na dlouhé nehty se občas nevleza,nasazuje se jako kolíček na prádlo)
Já mám nehty také zpevněné gelem a rozhodně na tom nic nehodlám měnit!
Takže se nebojte,jen buď bezbarvý lak a zkrátit na přijatelnou délku (stejně je to lepší kvůli mimču,abyste mu neublížily)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28414
16.1.07 21:15

Ano, souhlasím s Janou32 :wink:
Jsem také zdarvotní sestra. Nehtové lůžko se sleduje kvůli okysličování koncových částí, pokud zmodrá (zfialoví) je problém. Čirý gel by neměl vadit, a délka by určitě byla lepší kratší, kvůli tomu „kolíčku“ (oxymetr). :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16118
10.6.09 08:06

ahoj - jen si chci přečíst tuto diskusi a nemůžu to jinak najít, takže proto tento příspěvek. :( promiňte

díky za informace, moc mi to pomohlo, protože nehty si chci dát.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8647
10.6.09 08:17

ahoj,
tak já nosím gelové nehty léta,ale před porodem jsem nakonec vyměkla a nechala si je sundat.Nový jsem si nechala zase udělat někdy po šestinedělí,kdy jsem byla konečně schopná někam dojít.
Aspon si za tu dobu cca 3měsíce nehty odpočinuly :wink:
Ale přiznávám,že mé vlastní nehty jsou ostřejší než umělé :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
869
11.6.09 23:10

Ahoj
Já jsem taky rodila s gelovkama a žádný problém nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
218
12.6.09 13:34

já jsem si teda tenhle týden nechala nehty sundat (měla jsem gelovou francouzskou manikúru). samozřejmě nevím, kdy porodím, a jak mi po porodu bude, takže se mi úplně nelíbila představa, že lozím po nemocnici s mega odrostlými nehty a celý šestinedělí nebudu schopná nikam dojet, abych si je nechala doplnit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí

Babylove Prsní vložky

• (2.4) + 40 recenzí