Odkdy jogurt a žervé

10813
30.3.07 11:08

Odkdy jogurt a žervé

hezky den-mam petimesicni holcicku ktera zatim nema zadne alergicke projevy,v pohode ji jak ovocne tak zeleninove a masozeleninove priktmy a chci se zeptat odkdy je vhodne davat jogurt,jaky nejlepe,jestli popr. s bakteriemi-jako ze zivy-a eventuelne jestli je vhodne-myslim ze ano-zerve a od kdy-a taky syr Lucina-diky vsem za odpovedi-vim ze uz je tu diskuzi milion :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2733
30.3.07 12:51

ahoj, myslím osobně, že na 5 mědsíců toho malá baští až moc… nevím, zda kojíš či ne, ale to co jí ted, jí naprosto stačí až do cca 8.měsíců. ještě tak můžeš přidat třeba kaši k večeři, jestli chceš.
jogurty se mají dávat nejdřív od ukončeného 8.měsíce, dávala jsem do roku a půl bílou hollandii,ted i sladké. Taky aktivia je dobrá, děti mají rýdy i aktimel např. ten dávám až od roku občas.

žervé je v pohodě, stejně jako lučina, ale to předpokládá taky jíst i pečivo, žejo. a s pečivem kvůliu lepku se doporučuje taky počkat, my jsme zkoušeli kolem, tuším 9.měsíce…

tak asi tak, času spoustu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
30.3.07 12:56

bnene nekojim-bohuzel uz to neslo-kasi na noc nechci protoze mala se pak krouti-docela trpi na vetry-s tim jogurtem jsem si to myslela -chtela jsem jen info :wink: a co takove ty ruzne presnidavky co je v tom treba tvaroh??? toje divny ne??radsi je nekupuju ale zarazilo me to…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
30.3.07 13:05

Ahoj, ja jsem teda malyho taky nekojila, ale doktorka nam doporucila jogurt (pouze bily - activia, hollandia, dobra mama) od ukonceneho sesteho mesice. Kamaradka z porodnice co ma stejne staryho kloucka jako ja a koji, zacla s prikrmy az od sesteho mesice (ja od ukonceneho ctvrteho) a taky ji doktorka rekla uz i ten jogurt. Zaklad je, ze muze jen bily, i kdyz nekdo dava i lipanek, smetanove jogurty (na to mi doktorka rekla: pouze obcas). Tvaroh se take doporucuje pozdeji, to nevim presne, jestli od 9-ti mesicu nebo od roku. Myslela jsem si, ze mi to malej nebude chtit, cistej bilej jogurt, muze se do toho dat ovoce, susenky (ty primo pro deti od 6-ti mesicu) a podobne, ale vcera jsem zjistila, ze to sni i samotny :lol: :lol: Urcite si nemyslim, ze byste meli cekat do ukonceneho osmeho mesice :D
Tak tot moje rada.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
30.3.07 13:11

hmmm Lipanky a tak to vubec nechci -prijde mi to zbytecne tucne a ja mam hruzu z obeznich deti :roll:-ale rozhodne nebudu davat nizkotucne jogurty,tak strelena nejsem :wink: myslim ze mimca uvitaj kazdou novou chut-ale je fakt ze ted ma repertoar docela sirokej takze nebudu spechat-ale dik za nazor-ono je to tak ve vsem-co Dr to jiny nazor-tak je to i s lepkem-cert aby se v tom vyznal :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
30.3.07 13:22

jj, kazdej doktor je jinej, ale v tomto se vicemene shodnou - bily jogurt od sesteho mesice. Taky nechci davat lipanky minimalne do roka, ani smetanovy jogurty a nic takovyho. JJ, chuti ted maji novych spoustu, da se toho vymyslet hodne :lol: :lol:
S lepkem jsem se prave vytocila, zjistila jsem, ze jsou na susenkach od sunarky, tak kurnik, kdyz to ty deti nesmi v puli roce, tak jak si to tam muzou dovolit nacpat? a jeste si to tam napisou, jak kdyby se nic nedelo :twisted: :twisted: Uz se mi to stalo i s jednou kasi od Sunarky, taky jsem byla vytocena. Ohledne cukru a soli v masozeleninovych prikrmech a ovocnych vyzivach ani nemluvim :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
30.3.07 13:22

to je různé, ale nejčastěji se doporučuje od ukončeného 8.-ten jogurt. ale samo, že co Dr., to jiný názor, chce to rozumný kompromis:)

Tvaroh až od roku.

Kaši jsme nedávali skoro vůbec, Vítkovi taky nedělala dobře…Prostě i ted by základem pořád mělo být mlíko, i když nekojíš, ostatní fakt jen doplňkově. Hlavně s tím masem ještě opatrněji, taky co dr., to jiný názor, ale tvoje je fakt malinká, tak to nepřeháněj:)

z ovocných přesnídávek jsem dlouho dávala jen Frutapuru, je bez cukru. Pak jsem zkoušela vždy nějaký druh ovoce podusit, dosladit malinko glukopurem a namixovat a když nebyla reakce, tak jsem přesnídávky úplně přestala kupovat a od těch 8.měsíců jsem mu různé čerstvé ovoce strohala do bílého jogurtu, ostatně tak to dělám dodnes, ted má třeba období, kdy mi ovoce jinak nesní, předtím ho dlabal jen tak, ale v tom jogurtu mi to sní vždy a mám jistotu, že nějaké ovoce měl.

Zatím dávej asi jen jablka a banány, v létě můžeš zkoušet další čerstvé druhy… tropické letos asi nedávej, je ještě malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
30.3.07 13:27

hmmmm Frutapura je draha a mala by snedla nejdnou klidne tri kelimky-proste sni normalni velkou presnidavku :roll: a s masem si dam bacha-stejne mam nakoupeno dost ciste zeleninovych takze ty dam nejdriv a hotovo.
Jo takze syrove ovoce cca od tech 8 mesicu???
Ad lepek jojo ted nejak zas pisou ze se muze lepek od pul roku ale ja mam z nej nejak strach tak si to klidne odpustime-a susenky taky-jsem nachystana na takove ty kukuricne „hovinka“ze zdrave vyzivy
myslim si ze pokud deti nepoznaji sladkou chut-sladkosti obecne-tak nevi co to je jak to chutna a nevyzaduji to

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
30.3.07 13:52

to ovoce zkus i dřív, nejdřív zkus podusit ve vodě a udělat pyré, když nebude reakce, tak zkus i čerstvé. My jsme s příkrmy začli ažod 7 měsíce, tak k syrovému ovoci jsme se dostali později:)

frutapura je fakt drahá, ale jak říkám, pokud se ti chce, tak jablka koupíš za pár korum, banán taky a dělej to doma. Chutě můžeš pak obměňovat čas od času kupovanou přesnídávkou.

a kukuřičné křupky byl u nás hit dlouho, to je i záchrana když potřebuješ, aby vydržel v kočáru a tak:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
30.3.07 13:57

Kristian prosim-mas nejakou konkretni znacku tech krupek aby byly zdrave??? jako bez soli cukru a tak… :roll: sis nabehla vid ze jsi sem napsala-Te hned tak nepustim :wink:jo a jeste-ad syrove ovoce-mala ji presnidavky v pohode-fakt zadne alergicke reakce-ale spis si myslim ze syrove je tezsi na straveni…ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2825
30.3.07 14:05

Ovoce davame taky uz syrove, jednou jsem ho povarila a od te doby ho nevarim. I mu vic chutna. Jablka jsem dochucovala glukopurem, byla na nej dost kysela, ted to resim tema detskyma susenkama, vetsinou od hami.
Kukuricny krupky nevim bohuzel, jeste jsme nezkouseli.
V podstate davame jak rika Kristain, banan a jabko na stridacku, nekdy zamenim za presnidavku ovocnou.
Malej taky zadny alergicky reakce nemel, nepozoruji na nem, jestli je syrove ovoce tezsi na traveni. Ale nam nedela problem ani kase, od ukonceneho ctvrteho mesice ji vecer 180ml kase a nikdy zadny problemy nemel. Spi jako dudek :-) Sice jen do peti do rana, ale bez prestavky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10813
30.3.07 14:13

LeMa no moje mala ma fakt tezsi traveni-mrkev samotnou treba vubec nedavam-jen s necim.je pak chudinka zabetonovana…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
468
30.3.07 16:05

tak my jsme s jogurtem zacaly az kolem 8.mesice - bily nejlepe tuk do 3%, zadne nizkotucne , dobry je od Olmy, Madety, nebo Holandie. Nejsem moc pro Danone, kdyz jsme pred 6lety koukali na obsah zivych kultur v Danone, tak tam nebylo skoro nic, no treba uz se polepsili. Zerve a lucinu jsem zacala davat az po roce, do roku jsem davala eidam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2733
30.3.07 16:10

Gabinko, ty křupky mají ve zdravých výživách, občas v pekárnách, dělají se bez soli i solené…pak sou i pohankové, ale ty jsou hnusné a malý je nikdy nechtěl.

Do toho ovoce můžeš přimíchat i ty dětské sušenky, jak píše Lema. Je to o tom, jak malá trácví, Vítek měl s kaděním někdy problém ažý do 8 měsíců, prdíky první 3 měsíce byly děsné, tak i dle toho se řiď :)

pa musím pádit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1466
31.3.07 18:21

Gabi - já na těch stránkách nic o homeo nenašla 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...