Příkrmy - jogurt

162
26.9.06 13:38

příkrmy -jogurt

Ahoj,
před 10 dny jsme po 1/2roce kojo začaly s příkrmy -zeleninku.Teď mám podle dr.na:,–(it jogurt?!
Jaký?Smetánek zavrhuju.Čím jste krmily svoje poklady?Poraďte,prosím,nešťastnici.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
216
26.9.06 13:46

Já jsem jogurt nena:,–(ila dodnes.

Kamarádka má roční dítě, taky jogurt neměl. Ani lepek.

Krm, jak to cítíš, případně co tvůj vlastní rozum káže. Co říká doktorka je doporučení, ne zákon.

Nanka

P.S. Přiznávám, že bych sama měla upravit své tvrzení na: Co říkají matky na emiminu, jsou doporučení, ne zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20
26.9.06 13:50

Určitě čistý bílý, u nás nejvíc chutnala bílá Hollandia a bílý Klasik od Olmy. I z předchozích diskuzí na tohle téma vím, že tyhle dva jsou asi nejoblíbenější. S jogurtem jsme začínali v sedmi měsících. Pokud nemá dítě alergii na bílkovinu kravského mléka, tak bych se jogurtu nebála. Smetánky jsou, podle mě, úplně zbytečné (tučné, obarvené), to už raději jogurty s příchutí (ale rozhodně až později, nejdřív v roce), Matěj teď jí Dobrou mámu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7584
26.9.06 14:27

Ja bych 6m staremu diteti taky jogurt nedala. Vsude pisou, ze se ma zacit zeleninkou, ryzi, ovocem. Proc vam Dr. doporucila jogurt? To uz vubec nekojis nebo nedavas UM?
Ja dala jogurt v ruce. Musime hlidat alergii. To asi nebude vas pripad, ale myslym, ze jogurt je fakt zbytecny. Navic jakysi odstup v potravinach by mel dodrzovat kazdy, kdyby preci jen byla alergicka reakce. A na jogurt budete mit dost casu treba v zime. Ted je preci spousta cerstve zeleninky a ovoce.

Jo a ted jsem zapomela jmeno prvni odpovidajici, se kterou souhlasim. Jen ten lepek nechapu. Proc by rocni dite nemelo lepek. Proste ho rovnou pridat do potravy taky s odstupem, aby se eventuelne zjistila spatna reakce. Nebo myslis, ze cim dele ho nebude jist, tim lepe? A ten jogurt, proc by rocni dite nemelo jogurt? Jen by me to zajimalo pro info. My taky do roka jogurt ani lepek nejedli, ale na doporuceni kozarky. Ale pak postupne zavedli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
183
26.9.06 17:14

Já si myslím,že bílý jogurt neublíží,malá málo rostla a špatně kakala.Jogurt jsem jí dala poprvé v 6 měsících.Teď mě každý měsíc vyrostla 3 cm a pěkně se jí kaká.Já naopak znám plno maminek,které od 6 měsíce bílý jogurt dávají.

ahoj vento

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Šárka
26.9.06 18:00

Ahoj moje obě děti měli jogur asi od 9 měsíců Smetanové nikdy nechtěli, dodnes jsem na jogurtech od Danone, dnes mají nejraději ty s lentilkama (vždy tam najdou něco pod víčky :) , což je starý marketingový trik) šárka

• Citovat
  • Upravit
240
26.9.06 19:12

My sme zaviedli jogurt v 8. mesiaci. Kupujem biely Bio jogurt od Olmy z Kauflandu. Nedavam jej ho samotny, ale s bananom, presnidavkou alebo jabkami. Skusili sme uz aj par lyziciek Dobra mama, ale zbytocne jej ochutene davat nechcem.
Kamaratky davaju takto starym deckam normalne ochutene jogurty, Pribinacky, Pacholiky a neviem co este, (je to kazdeho vec cim krmi svoje dieta 8O ), len mi vadi ze na mna ukazuju ako na tu, ktora svojej malej taketo „dobroty“ nedopraje 8) .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
26.9.06 21:02

Ahoj Štěpo, já jsem začala s jogurtem asi na ukončeném 8. měsící, ale vzhledem k tomu, že Matýsek měl ten reflux a pach vyzvráceného jogurtu se nedal vydržet, tak jsme s tím načas přestali. Dávala jsem bílé jogurty - Bio Olma, Hollandii, Activii. Blinkat přestal asi až ve 13 měsících a dnes mu dávám jogurty ovocné. Zdravím Leničku!! Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7553
26.9.06 22:25

Ahoj,
my začali s bílým jogurtem v 8m a na doporučení naší dětské dr. jsme počkali na ukončený 10m. Obsahuje prý hodně bílkovin a je to pro prťata zbytečná zátěž na ledviny, tak babo raď:-)
Já bych volila kompromis:-) A myslím, že ten rok je zbytečně moc…
Tak dobrou chuť nejen na jogurtíky:-)
 P

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
174
27.9.06 08:51

Ahoj !
My taky právě začínáme s příkrmy a pročetla jsem na to téma hodně názorů a doporučení. Já sama jsem si z toho vzala, že nejlepší mléčnou stravou do 1 roka je pořád MM (pokud má máma to štěstí a kojí).
Pak vím, že já určitě do roka nedám tvaroh a tvarohovosmetanové příkrmy (Pribiňák apod. kvůli vysokému obsahu bílkoviny a přislazování). Bílý neslazený (přisladit max. ovocem nebo ovocným cukrem) jogurt neublíží, pokud nejsou alergie, ale není kam spěchat, 9.,10.měsíc stačí. Takto to aspoň plánuju já pro Amálku.
Camilla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
375
27.9.06 12:06

Taky se přidám:

pokud má dítě dost mléka, MM nebo UM, taky bych s jogurtem počkala, do toho 8./9. měsíce. Určitě bílý, ty co doporučovaly holky.

Není dobré (pokud nehrozí alergie) to zase nějak přehánět. Čím pozdeji ochutná dítě pribináček, tím asi lépe, ale proč ne bílej živej jogurt.

Lepek - v hodně knihách dnes píšou, že se to zase nemá odkládat (opet, pokud není nějaké zvýšené riziko alergie) a naopak lepek opravdu vyzkoušet opatrně nějak po tom půl roce. V pozdějším věku se prý již nemusí negativní reakce projevit tak rychle a vy zjistíte mnohem později (mezitím dítě jí lepek o 106) že je alergické. Pokud je dítě zdravé a do roka nepozře lepek, žádnou velké plus mu to do budoucího života nedá.

Mno všecho s mírou, žijme zdravě, dítě v půl roce fakt nepotřebuje mega změny ve stravě, dítě v roce nepotřebuje čokoládu, ba ani ve dvou, oni si na to přijdu samy )pokud máte poslušné babičky :))

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
189
27.9.06 12:52

Ahojky.Taky dáváme Hollandii.Taky jsme začali asi v 7.měsíci.a já mu ten kalíšek rozdělín na 2krát a do jedný dávky dávam Frutapuru a 3piškoty.Dělám to v podstatě pořád každé ráno.Lipánky atd.jsem ještě nedávala.Možná jsem zkusila 1 ale nic moc..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.3.14 12:18

Ahoj holky.. chtěla jsem se zeptat na ty jogurty..začala jeem malému dávat bílý choceněnský a druhý den se trochu víc pokadil asi ho trochu prohnal..no teď jsem mu jo dala asi po třetí jde o to že měl vlastně ten jogur předevčírem a včera a od včerejšího rána ma dost průjem vcera vykadil hmed snad vše co snědl..v noci klid ráno po mlíčku kolem 5h zase pokakanej, pak měl mlíčko ještě v půl 9 a kousek rohlíku a celé dopoledne klid teď jsme akorát dojedli oběd a slyšim jak mu to do tý plínky zas pěkně bublá.. :-( tak nevim..asi pro jistotu zítra zajdu k doktorce aby mu udělala výtěr.. ale jinak teplotku nemá a je úplně spokojenej a šťastnej.. Horší je, že mi moc nechce pít, nikdy moc nepil, spíš skoro vůbec a taky když se to v něm neudrží tak mam strach aby nezhubl.. je to už takle cellem hubeňour.. :-/ :-( ale když ee vykadil hned po obědě, tak to ho ještě vykakat nestihl asi že ne?.. já vim..blbý otázky, ale trápí mě to..hlavně proto, že málo pije a už takhle moc ma váze nepribývá a ještě teď ten průjem.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
16.3.14 12:19

Omlouvam se za ty chyby.. :-/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
16.3.14 12:19

Malá mi po jogurtu blila víc než do roka. Jinak žádná omezení nebo alergie nemá. Prostě někdy něco nesedne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí