Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj všem, moc se omlouvám, že zase zakládám nové téma na trojkolky, ale prostě mi to nedá..Ptám se všech na názor a porovnání Jané Slalom Pro a Peg Perego GT3 ![]()
Děkuji předem za názory, snad to pomůže i dalším nerozhodným při výběru ![]()
Máte zkušenost s Peg Pérego GT3?
Přidejte zkušenost s Peg Pérego GT3Ahoj Peza…myslím, že každá mamča si bude chválit to svoje… ![]()
Tak já začnu…mám Slaloma a su naprosto spokojená…je fakt, že fyzické srovnání nemám,ale Slalom je fakt dost lehounký…teď to oceňuju obzvlášť, protože vozím náklad cca 13 kg…bez tašky
a to su docela drobek, co se týče výbavy, tak jsem musela dokupovat nánožník, pláštěnka byla v ceně, jízdní vlastnosti…max spokojenost, otočím ho dvěma prsty, je fakt, že nám kdysi poskakovalo to přední kolečko, ale myslím, že stačilo utáhnout nějaký šroubek a bylo to. A nákupní košík ten teda zrovna moc luxusně velký není, ale na menší nákup to stačí a na celodenní sváču + oblečení taky…Tak ať se dobře rozhodneš…L
Tak já jsem zase ta druhá strana, co bude chválit PP GT3
![]()
Než jsem se pro něj rozhodla, tak jsem ho dlooouho porovnávala s Jané Slalom na prodejně… Nakonec vyhrál PP, protože:
je vyšší, má výše rukojeť
má větší naf.kola a aretaci př. kola přepínáš pohodlně rukou na boku kočárku kolečkem
tlumič zadních kol - 3 polohy pružení
má ruční brzdu na zadní kola!
madlo před dítkem se dá ještě vysunout do delší polohy pro větší prostor pro dítě
překlápěcí boudu až na druhou stranu- proti sluníčku, zadělaný otvor se síťkou - odděláš, látku stáhneš a máš okýnko nebo to stáhneš celé a máš slun. stříšku
bouda je pevnější než u Slalomu
má plnou výbavu v ceně (luxusní poloh. koš, krásný nánožník, oddělávací a přenášecí ledvinku na rukojeti, pláštěnku, pumpu, na každé straně na boku skládací držáky na pití)
stupátko pro 2.dítě
no a má lepší 5b. pásy - neomezují dítě v pohybu - supr věc
http://www.sirmi.ic.cz/smajl/45.gif
Sedačka je stejně široká jako u Slalomu, na délku ji má Slalom o 2 cm delší…
Mínus pro někoho může být váha GT3- vážila jsem ho a má 13,5 kg…Slalom 11,5-12 kg (8 kg je jen konstrukce!)
Jízdní vlastnosti má GT3 na 1+ http://www.sirmi.ic.cz/smajl/26.gif …ve sněhu jsem jezdila s odaretovaným př. kolem, nikdy jsem ve sněhu nejela jen po předním nebo jen po zadních kolech,
tak jak jsem to četla v diskusích o Slalomu (osobní zkušenost ale nemám)
Když to shrnu, oba jsou to kvalitní a pěkné kočárky, ale GT3 má plnou výbavu a spoustu praktických vychytávek, které potěší a usnadní manipulaci… v tomhle je zn. Peg Perego jednička ![]()
Ahoj,
tak ja taky vahala mezi Jane Slalom a peg peregem a vyhralo perego.Tak jak psala sisinka.přítel je vyšší postavy a u Jane byl jak chudáček.Peg perego se nam zda stabilnějsí takový mohutnější no prostě nam sedí.Barvu mame červenou ale autosedačku by jsme měli mít růžovou.Máme ho objednany a čekam kdy zavolaj a stale se nic neděje a tak tam asi cinknu.
přeji ti štastny vyběr a mužu říct není to nic lehkyho.
Ahoj, jste moc hodné, že píšete, diskuzi o GT3 mám přečtenou snad 5×, ale nikde nebylo srovnání Slalomu a GT3.
Sisinko -co se týče váhy, taky jsem si myslela, že až budeme mít druhé dítko, chci ten nejlehčí kočárek,ale pak jsem si řekla, že bydlíme v přízemí, výtah nemáme a pro mě je hodně důležitá stabilita a hlavně ten košík a pohodlí mimi. Na Adinu mám Knorr Nizza a kdyby měl natáčecí kola, do jiného nejdu.Ale na druhou stanu jsem si GT tak zamilovala, že budeme pilně na mimískovi pracovat a Nizzu pošlu na opravdu zasloužený odpočinek
Ještě jedna věc, co se mi u GT líbí-ten košík..Já když vidím, že ve Slalomu tam kamarádka dala jenom pláštěnku a pár věcí a při představě, co táhnu já..No, to mě dost vadilo..
Na druhou stranu u Jané opravdu oceňuju tu váhu a byl to hlavní tahoun, proč se mi Jané tak líbilo..No, piště dál, ať můžeme porovnávat ![]()
Sisinka…já sem čekala, kdy se ukážeš…
Když to po tobě tady tak čtu…nechtěla by ses živit prodáváním kočárků????
Myslím, že by ti to šlo moc dobře a navíc mamči by byly spokojené, pač i když si „chválíš“ to svoje, si docela objektivní…
Teď mě napadá, co takhle si otevřít internetovou poradnu Jaký koupit kočárek???
![]()
(doufám, že je zřetelné, že je to myšleno v dobrém
)
Ahoj Sisinko,
chtěla bych se zeptat,když už ten GT3 tak vychvaluješ a celkem jsi mě přetáhla na tvojí stranu ve výběru:-) jestli je opravdu stabilní?Já mám furt strach u tý 3kolky z tý stability, nerada bych pak nekde v prirode to dite vyklopila:-))
Koutnakovko -co se týče stability u trojkolek, i já jsem slyšela od bráchy, že jejich návštěva měla malé mimi v Jané Slalom, neteř ho vozila po zahradě a vyklopila..A nemám důvod jim nevěřit, tenkrát mě nakonec uvrtali do čtyřkolky a je fakt, že ta stabilita je prostě u 4-kolky lepší..Ale, pokud nemáš přední kola u 4-kolky natáčecí (X.lander nebo Musty nebo I ´Coo), je jízda s trojkolkou s odaretovaným kolem jako nebe a dudy..Je fakt, že každý kočárek má něco, pokud budeš více méně v horším terénu, na méně upravených silnicích atd, spíš bych asi taky volila čtyřkolku, pokud budeš na střídavo, tam bych už klidně brala i tu trojkolku a pokud jsi spíš do města a jen občas horší terén, rozhodně trojkolka..Je fakt, že já mám Knorr Nizza, pokud půjdeme do GT3 nebo Slalomu (na druhé dítko), tak si Nizzu nechám na chatu, kde jsou výmoly, kočičí hlavy atd, protože má velká nafukovací kola a hlavně je fakt na tyhle terény jako dělanej..Kždý má něco, lehký kočárek je super na ježdění a přenášení, ale tady někde na diskuzi jsem četla, že jedna maminka zažila, jak se překlopila dozadu (myslím, že Slalom), jiná zase psala, že je super spokojená..Co maminka-to názor..Já mám třeba Jané Energy-super odlehčené golfky, ale je fakt, že vyndám Adinu, mám na nich tašku a motorku a leží na zádech a dokonce se mi stalo, že když foukal vítr, tak mi odjeli
ale to by se asi Slalomu stát nemělo..
U trojkolky si dávat pozot na nájezd na obrubníky a na eskalátory a pokud možno trochu zaučit rodiče a prarodiče a mohlo by to být faj.
Každopádně ani jeden z kočárků není špatný a já osobně už teď spíš volím GT3-i když ta váha je větší, ale zase má spoustu jiných super věcí včetně korbičky pro novorozence..Tak dobrý výběr a pak písni, jak jsi se rozhodla.. ![]()
No,zrovna tu furt ctu ty diskuze na GT3 a asi chci tenhle sportak,Sisinka ho tak vychvalila a i jiny maminy,ze asi do nej pujdu:-)) jsem ulitla na zelenou a ten GT3 v ty barve vypada skvele,jeste musim zajit na nej mrknout do obchodu:-)) asi zase sama,protoze manzelovi je uplne jedno v cem pak nase dite bude jezdit.
Do tech horsich terenu v leze budeme mit stejne asi nositko Ergo carrier,tak doufam,ze moje volba bude v pohode,jeste se kouknu na ten Knorr nizza, klidne bych brala nejakou 4kolku,ale zadna se mi ani vzhledove nelibi.........diky za rady
Koutnakovko -na Knorr se klidně podívej, ale já mám kolekci 2005 a to měl ještě Knorr na Nizzu licenci, pak už jí koupil Hoco a prý, i když vypadají stejně, nejsou už tak dobré (říkala mi to prodavačka, že tam mají spoustu věcí, co sni nejsou potřeba a všechno je prý nějak složitější).Ale jukni na ni, ještě se mi ze 4-kolek líbí kočárky od Patron-Bohemia, ale je to věc každého, jak se rozhodne.Doporučuju zajít do obchodu a porovnávat, měřit a porovnávat jak to dělala Sisinka, protože i já jsem dlouho vybírala..
ale u nás to bylo hodně v té době o financích, ale teď už byt neděláme a tak se můžu trochu rozjet ![]()
Napiš, jak jsi nakonec vybrala..
Pezo - líbí se mi ten Peg perégo Gt3, ten vyhrál,musim ho jít omrknout,ten Knorr co jsem videla na netu se mi vubec nelibi,libil se mi i ten Quinny Buzz,ale ten mi prijde jeste min stabilni nez je Jané a Peg Perégo a navíc by do nej urcite nesel fusak od aesthetiku,ktery jsem si samozrejme koupila z druhy ruky a ted se mi ty barvy vubec nehodi,takze ho chci prodat a koupit si ho v tech barvach co jsem chtela puvodne:-)snazim se usetrit a je to k nicemu:-))
Tak já sem taky vložím svůj první příspěvek. Kočárek jsem řešila od doby, co jsem zjistila, že čekáme mimino, hlavně proto, že jsem čekala, že něco ukážu manželovi a on mě s tím vyžene:-) Vybírala jsem mezi Jané Slalom, Quinny Speedy a GT3. Se Slalomem jsem neuspěla (ale při pohledu v reálu jsem o to ani neusilovala, protože on je vysoký, zatímco korbu kočáru by měl někde u kolen, což byl podstatný důvod proč NE). Pak už jsme řešili jen Speedyho a GT3 a dnes jsem objednala GT3 (zelený, je fakt úžasný!), právě kvůli té výbavě. Mimino se má narodit na začátku srpna a Speedy mi přišel jako takové holátko… při představě, že během zimy mimino přesouvám do sporťáku… Navíc jsem kriticky usoudila, že zase AŽ TAK sportovní maminka nebudu, abych potřebovala řešit každého půlkila váhy navíc. Je fakt, že mi u Slalomu přišla původně malá korbička, ale ono když se to změří, zjistíte, že je to vlastně všechno úplně stejné..... Takže důvodem proč ne byla ta výška / spíš nížka:-)
Teda holky, vy mi ale děláte radost. Sama jsem totiž vlastníkem GT3 v zelené barvě a jsem ráda, že nakonec u nás nad Jané vyhrál. Prvního klučinu jsem vozila ve čtyřkolce a trojkolka je jednoznačně stabilnější (dle mé zkušenosti)
a te´d k těm + oproti Jané:
Jo a jinak kamarádka co má právě Jané měla kočár 3× na reklamaci, momentálně podala na prodejce soudní žalobu (má to potvrzené i soudním znaleckým posudkem) a jakmile jí příjdou korunky, tak už má zajednaný právě GT3 ![]()
Dobře se to čte:-)taky se mi moc líbí ten v zelené barvě,nechcete ho ještě vyfotit a poslat nějaký foto,please:-))