teutonia S3

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
84
28.3.07 14:11

teutonia S3

ahojky těhulky i maminy , nemáte někdo zkušenosti s kočárkem teutonia ( německá firma ) - ať posit nebo negat ,… cokoliv.
myslím hlavně trojkolku , měl by být srovbnatelný s JANE , rozhoduji se mezi těmito dvěmi .JANE slalom a Teutonie spirit S3.

Děkuji všem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Teutonia Spirit S3?

Přidejte zkušenost s Teutonia Spirit S3
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
879
28.3.07 14:17

AHoj, já myslím,že se tu už Teutonia řešila - koukni do starších diskuzí. :wink:

Jinak já jsem majitelkou Teutonie trojkolky Y2K, je to nějaký starší model a jsem s ní nadšená.Je to opravdu kvalitní kočár,který přežije snad všechno…A má spoustu vychytávek,které oceníš až ho používáš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3011
28.3.07 18:34

Ve starších diskusích toho o kočárcích TEUTONIA opravdu moc není! Mne by také zajímalo více o tom kočárku, hlavně zkušenost maminek,které jej vlastní. V obchodě jsou prodavačky ochotné, na kočárky Teutonia pějí jen samou chválu, skutečnost však třeba taková být nemusí, a vzhledem k nemalé ceně kočárku je třeba získat více informací, hlavně od uživatelek kočárku. Nějaké info jsem již získala od 1 maminky tady z emimina, ale přece více hlav, více názorů :lol:
Já jsem bohužel z regionu, kde kočárek nelze v obchodě nikde vidět a přes celou republiku do Prahy se mi nadvakrát jet nechce.
Chystám se kočárek objednat přes internet konrétně MISTRAL nebo PRIMUS, a také bych přivítala každou zkušenost kladnou či negativní. Hlavně informace, co se týče, prostornosti sedačky, boudy (zda je vyšší a širší) a jízdních vlastností Teutonií.

Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
6.4.07 20:46

Ahoj holky,
koukám že řešíte stejný problém. Já jsem se zakoukala do Spiritu X3 - neboli X3 2007. Taky jsem sháněla všechny možné info - dopátrala jsem se jedné maminy, která ho používá od loňského listopadu a je s ním naprosto spokojená. Jediné co jí zlobilo - že vrzalo pérování v jedné z trubek :D
Chci se na něj zajet podívat do obchodu, abych ho okoukla na vlastní oči.
Jak jsem zjistila, tak letošní model S3 2007 bude v prodeji od půlky dubna.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
813
6.4.07 20:48

Jo a pozor - taky jsem zjistila, že někteé internetové obchody píší u tohoto kočárku dobu dodání 10týdnů 8O 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
7.4.07 15:10

Ahoj všem. Máme S3 a používáme jí asi 8 měsíců. Je to opravdu hodně prostorný kočár a přesto, že váží celkem dost, tak to nepoznáte, dobře se s ním jezdí. Naše Barborka je hodně velká a i tak se do něj v poho vešla i s kombinézou a fusakem. Neměli jsme s kočárkem žádný problém a vzhledem k tomu, že to byl už náš třetí,ano opravdu třetí kočárek, tak myslím, že to mohu celkem dobře posoudit. jen tak mimochodem Barborce je 15 měsíců - jsme holt kočárkoví maniaci . předtím jsme měli Mutsy a Casualplay. Je velmi dobrý i v terénu. jediná menší nevýhoda je, že se nevejde do menších aut, nebo musíte sundat korbu, popřípadě kolečka. Taky je pravda to, že Teutonia má spoustu chytrých vychytávek. Jestli ale mohu poradit, tak do Primusu bych nešla, je to už celkem zastaralý typ. Škoda, že si ho nemůžete v reálu vyzkoušet. Jsme z Liberce a kupovali jsme ho v Rence - mají i internetový obchod a jsou opravdu slušní a velmi ochotní, bez problému vyřídí reklamace, pokud nějaké jsou. Najdedte je na www.renka-pichl.cz. Pokud byste se chtěl někdo ještě na něco zeptat, ráda pomůžu, přidávám email - m.lintimerova.seznam.cz. mějte se fajn a dobře vyberte - ať nedopadnete jako já a nekupujete jeden kočár za druhým- to se hlavně nelíbí tatínkům ! Míša

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.11.07 02:06

To jako že je Primus zastaralý typ kvůli kolům? V Německu jich jezdí docela požehnaně. Jinak mě nic nenapadá. Pasují na něj moderní nafukovací mercedesová kolečka (kdo zkusil, ví svoje, ať tvrdí prodejci, co chtějí) a moderní Fashion korbička (je větší a delší než vložná taška, ze které koukají uši), a ta na Mistrál nejde. A taky je korba a rukojeť výše. Nemá sice otočná kolečka (kdo je na to zvyklý,možná to bude pro něj opravdu nevýhoda, to já neposoudím, miminku to bude nejspíš jedno), zato je to propracovanější typ a má víc funkcí. A je hlavně elegantnější. Máme ho s kamarádkou obě a otočná kola nepostrádáme, bude nám stačit jeden kočárek na celou batolecí dobu a maximálně přikoupíme nějaké klasické golfky na cestování- že by Teutonia? Původně jsem chtěla Primus po prvním dítěti prodat, ale jsem dost náročná a vím, že praktičtější a zároveň koukavý kočárek pro dalšího prcka neseženu. Jinak když se kolećka oddélají (jde to jednoduše), tak je i skladný. Řekla bych, že to je chytŕe skloubená klasika (podvozek) s moderními prvky. Žádný kočárek není ideální, otočná kolečka zas prý častěji zlobí. Jinak jak se vám líbí model Elegance? Pŕeji všem šťastný výběr a pište dalśí názory.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.11.07 11:52

Právě jsem se holky koukala do katalogu 2008,na konci je taková tabulka, co k jakému podvozku pasuje. Chce to pořádně proštudovat. Název Primus už opravdu neexistuje, je přejmenován na Mistral P (to P nejspíš od Primus), ale aspoň modely Primus 2007 už jsou totožné s Mistral P 2008. Podvozek se vzhledově mezi Mistral a Mistral P neliší, jen funkčně, a tak jsem i v Německu v obchodě narazila na kočárek se špatným označením. Např. na Primus - Mistral P jdou přidělat Maxi cosi, příp. Teutonia už má vlastní autosedačky od příštího roku. Na Mistral ten tzv. Travel system naopak není. Nafukovací kolečka půjdou ale asi na oba typy. Atraktivní vajíčková korbička nebo vložná taška jdou jen na Mistral P. Vybírat tyhle kočárky je velká zábava, něco jako stavebnice, ale vyžaduje to přesnost a díky tomu, že to občas spletou i v obchodě a (nejen) nám to spletli dokonce ve skladě Teutonie, kde to balí do krabic a posílají prodejcům, tak i pevné nervy, protože vy se sice můžete obrátit na prodejce, ale ten ani při nejlepší vůli z nich nic nedostane, protože oni vše musí teprve vyrobit-na skladě Teutonie toho moc asi nemají. Kdybych si měla dnes vybrat, tak si koupím kočárek hotový na krámě, i když by asi nebyl přesně barevně podle mých představ (v ČR to snad i jde, ale v Německu ho většinou objednávají, lhůta min. 10 týdnů, je o ně asi velký zájem), nebo zachovalý použitý, vzhledem k dlouhodobé kvalitě by to zas až tak vadit nemuselo.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
10.11.07 16:07

A ten katalog na internetu asi není že?

• Citovat
  • Upravit
175
10.11.07 16:55
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.11.07 12:52

Ahoj maminky,
tak já jsem si koupila Teutonii Spirit S3 model 2007. Náš David je docela velký a teď v jeho pěti měsících se tam ještě vleze i s fusakem (do hluboké korby) Pozor, ale těch hlubokých vložných tašek je několik. Existuje originál i s boudičkou, kterou ovšem po tom, co začnete vozit ve sporťáku už nepoužijete. Já mám vložnou tašku, s ušima na ní je připevněna boudička a ta se potom jen sundá a přendá na sporťák. Jinak manipulace s trojkolkou s otočným předním kolem je opravdu skvělá, hlavně v obchodech a na užších chodnících. O nafukovacích kolem mi říkali, že maminky je občas špatně dofouknou a to způsobuje nestabilitu kočáru, taky se prý časteji píchnou. Ale nevím, já je nemám, mám ty „ploché“ a zdá se mi, že ten vzorek se brzo sedře. Jiank Teutonia prý vyhrála nejbezpečnější kočárek, je tam opravdu hodně vychytávek.Jsem s ním zatím velmi spokojená. Na sporťáku je možnost otočit potah na tzv. letní verzi, dají se dokoupit adaptéry na autosedačky Maxi Cosi,Romer.
Jestli někdo srovnává s Jané, tak ten jsem zkoušela a to je úplně jiná, horší kategorie. Tak asi tak. Hodně štěstí při výběru. Jitka

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
9.1.08 16:12

Teutonia

Ahojky, řeším výběr kočárku mezi Teutonia Mistral P a I´coo platon 7. Máte už někdo zkušenosti aspoň s jedním druhem? Připadají mi oba dost dobré, jen nevím, zda je lepší přehazovací rukojeť u Mistral P nebo nátačecí kola u I´coo. Cenový rozdíl v kompletu je zhruba 2 tisíce, … Jelikož čekáme první mimi, není to levná záležitost, napiště mi prosím i negativní zkušenosti. Máme s manželem rádi kvalitu, ale neradi bychom vyhodili peníze do vzduchu. Čekací lhůta v obchodě bývá také poměrně dost dlouhá, takže do konce února se musíme rozhodnout. Jestli znáte i jiný druh kočáru, který je zhruba nějak na této úrovni, dejte tipy.
Děkuji moc - Pavla

• Citovat
  • Upravit
25
11.1.08 13:05

Ahojda.
My máme Teutonii Spirit S3. Jsem s ní opravdu moc a moc spokojená. je to náš jeden z 5 kočárků - jsem trošku kočárkový maniak. Máme za sebou Mutsy, Casualplay, Jane Nomad, Qiunny Zapp a zmíněnou Teutonku. jedna známá má Ićoo a nijak mě neoslovil. je opravdu hodně hodně těžký. Teutonie je taky těžší, ale při jízdě to není tak znát jako u Ićoo. jestli můžu radit, rozhodla bych se pro Teutonii, má spoustu chytrých vychytávek, je prostorná, dobře manévrovatelná, má velký koš, dlouhou polohovací rukojeť … atd. pokud bych mohla ještě nějak poradit, napiš SZ nemo email.

S pozdravem Míša
M.Lintimerova@seznam.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
11.1.08 23:45

Kočárek Teutonia Mistral

Ahoj maminky, a především budoucí maminko Pavlo,

ráda bych připojila pár slov ke kočárku Teutonia Mistral. Když se mi narodilo první mimčo (01/06) řešila jsem výběr kočárku. Myslela jsem si, že nejsem moc náročná, když jsem chtěla kočárek kvalitní, s velkým prostorem a hlavně s přehazovací rukojetí nebo otáčecí sedačkou a samozřejmě, aby se nám líbil. Já totiž strašně moc chtěla vozit prcka tak, abych ho viděla, ale také jsem chtěla, aby když bude on chtít, aby viděl také. A v tom byl kámen úrazu. Pak jsem konečně objevila Teutonii Mistral. Byla to jasná volba, dlouho jsem se nerozmýšlela. Sedačka je opravdu široká a dlouhá, přehazovací rukojeť má také, barevných kombinací bylo na výběr spousta, skládání je jednoduché a jízdní vlastnosti jsou opravdu super. Když jezdil prcek po směru jízdy, mohla jsem se na něj dívat skrz okénko v boudičce. Kolečka jsou také perfektní, do terénu, do písku, do sněhu … Natáčecí kolečka to nemá, a to z toho důvodu, že to má tu přehazovací rukojeť, pak by se s tím hodně špatně jezdilo.
Jestli-že máte některá z vás zájem, mám kočárek nafocený na všechny možné způsoby a můžu vám je poskytnout. Samozřejmě zodpovím i přípané dotazy. Můj mail: marcela.sklenarova@seznam.cz.
Teď mám prcka druhého (06/07) a díky tomu, že jsou dětičky dost brzy po sobě, musela jsem to řešit dvojčátkovým kočárkem. Takže mi teď Teutonka stojí „smutně“ na chodbě. :(

• Citovat
  • Upravit
110
18.1.08 10:49

Spirit S3 x Jané Slalom

Nejdřív jsme měli Slalom s Matrixem a sport. sedačkou. Slalom je nádherná 3kolka - hezčí neznám, je i po složení skladná, ale v některých ohledech mě dost zklamala… každé 4 měsíce musím nechat opravovat zadní brzu - padá - klasická závada Slalomů, ta ruční se musí taky pořád dotahovat, jinak nebrzdí… Naštěstí máme šikovného pána v obchodě kde jsme ho koupili, takže ho nemusím pořád posílat do Handy, jako ostatní mamči. Ten pán mi řekl, že španíci, než aby tu závadu vychytali a v dalších kolekcích se to nedělo, tak raději dají pokyny prodejcům, jak to mají opravovat :-)))). Dost mě vadí ten igelit v boudě - hodně jím praží sluníčko a stříška sama o sobě moc proti slunci nekryje… Přední kolečko se mi každou chvíli samo zaaretovává (prů bude volná pružina - pošlem to na opravu), mě to ale dělá už od doby, kdy jsem ho koupila nový :-((. Taky ten čudl na aretaci je tak malej, že skřehlými prsty se někdy těžko otočí. Materiál potahu mě nenadchl - malý se v tom hodně paří. Píšou, že kočár je odpružený - no, po praktické stránce nepruží skoro vůbec… Já si prostě kočár za tokové peníze představuju trochu jiný..... Některé mamči mají problém s proděravělou opěrkou - to nás naštěstí minulo. JInak je Slalomek super na ovládání, to ano, a musím uznat, že je prostě nádhernej (ale - má ho už každý :-)). Jo, a štve mě pidi košíček, nic se do něj nevleze a ještě je do něj špatný přístup. Bude se mi s ním těžko loučit, je to mazlík, ale co mám Teutonku, poznala jsem, co je to kočár komfortní pro mámu i dítě, ačkoli na první pohled není tak krásnej, ale co ho mám, den ode dne ho miluju čím dál víc:-)
Je to úplně o něčem jiném než Slalom. kočárek v podstatě skoro houpe narozdíl od drncacího Slalomu - pro malé mimi v korbě je to určitě lepší než něj vytřást duši, košík je jednou tak velký - ikdyž přístup do něj nic moc - ale na to jsem ze Slaloma taky zvyklá… Trošku lepší je Slalom v tom, že má asi o 4cm širší sedajdu, je to trochu znát - teď v zimně s fusakem, ale jsme huběňouři, takže pohoda :-) A taky madlo je u Teutonky trochu nižší, takže se tam dítě hůř s fusakem instaluje a navíc se madlo dost špatně sundavá a odendavá ale zase je polohovací..... V létě to bude v pohodě ale teď v zimě s fusakem tam to madflo dost překáží, takže jsem ho sundala - stejně je nanic - malý se opírá o fusak a nánožník. Naprosto dokonalá je boudička - kapsičky, okýnko a hlavně jde překlopit hodně dopředu, tak, že zakryje dítě i s nožičkama, zabudovaná síťka proti hmyzu - což Slalom taky nemá. Skládání mi přijde pohodlnější - člověk nemusí mít takový ten grif - cukací - než jsem se to u Slaloma naučila, docela jsem se vztekala. Skladnost skoro stejná. Je sice po složení o asi 5cm delší než Slalom, ale zas je placatější, kolečka jdou lehce sundat. Trochu nevýhoda - sám po složení nestojí a nedá se s ním tak pěkně popojet po kolečkách jako se složeným Slalomem. Super je přendavací sportovní nástavba. Prostě je to fakt vychytaný kočárek, bytelný, perfektní jízdní vlastnosti - jezdíváme hodně náročným terénem a obsát super a to i s otočenou sedajdou - pořád super stabilní, neskřípe a nedrncá…, pohodlný pro dítě. Bála jsem se, že bude moc velký, ale je s nataženou rukojetí jen o malinko delší než Slalom a trochu vyšší, když se sklopí rukojeť, je stejně dlouhý jako Slalom, takže člověk nezabere moc místa v MHD :-). Prostě super kočárek. Já, pokud někdo nevymyslí něco lepšího, chci na druhé Teutonii Spirítka zas - opravdu mě uchvátil - a i potahová látka je lepší.....

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí