Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Holky,jsem nestastna,potrebovala bych radu od tech co maji doma pejska a maleho drobka,my teda mame 2 pejsky,s jednim vim ze nebudou problemy az se malicka narodi(ted jsem v 35.tydnu),je postarsi a hlavne maly jezevcik,takze o deti zajem nema,ale ten druhy,to je dablik,je to bigl a to desne zvedavy,do dnes jsem si myslela,ze az se nam mimco narodi zvladnem vse hrave,dnesni navsteva kamaradky s 2 mesicnim drobkem me krute vyvedla z omylu,ten nas bigl miluje navstevy,taky je tak vita,skace jako gumidek i kdyz normalne posloucha kdyz prijde navsteva tak nevidi,neslysi a skace,ta kamaradka drzela mimco v naruci,nas hafan na ni skakal a ja litala kolem nich a snazila se ho uklidnit,nakonec jsme prcka daly do postylky co ji mam nachystanou pro malou,ten nas blazen byl jako pominuty skakal na postylku a stekal nakonec se mi ho zazrakem podarilo dosmykat na balkon a zavrit ho tam,byla jsem z toho nadrena jak Bulhar,je mi jasne ze jsem ho nemela zavirat,ale byl jako pominuty a nedalo se s nim nic delat,porad se chtel dostat k malemu,na balkone celou dobu skrabal na dvere a knucel,no jestli bude takhle vyvadet kdyz prijedu s malou z porodnice…coz asi jo tak se zblaznim,neni to nas hafan je mych rodicu,ale nez budeme mit hotovy bytecek tak budem bydlet u nasich,uz ted z toho mam desnou hruzu.Navic kdyz ta kamaradka asi po hodine odesla tak lital po byte jako pominuty,porad skakal na tu postylku a vsechno cenichal.Poradite nektera???
Neboj, nic se neji tak horke,,. my mame retrievera ,ktery je taky jak male decko . Kdyz jsem prijela, sla jsem se privitat bez maleho a pak stejne vyvadel…tak jsme nechali at maleho olize a ocmucha , dva dny ho oblizoval pres posylku a vsude se mnou chodil a pak ho to preslo. Nezavirala jsem ho a dala jsem mu moznost , aby si zvykl. Ted se spise schovava ![]()
Nat
Nat ,tak dekuji za odpoved,i kdyz z toho mam docela strach,ale zase si rikam,ze videl dnes mimco poprve,tak treba proto tak radil,rikala jsem si ze by nebyl spatny nadad poslat po nasich domu bavlnenou plinku z porodnice,kterou by melo par dni mimco u sebe a dat mu to jeste nez prijedem,aby se poradne nacuchal a na mimco se pripravil,mozna je to kravina,ale kazdopadne chci aby se ti dva seznamili,ale pokud bude Bad zase takhle blaznit,tak se budu bat,aby malicke neublizil.
Ahoj, pokud máte psa dobře socializovaného tak nebude problém. Ikdyž nechápu že jsi nemohla psa „odsmýkat“ - tam bych viděla problém, že pes tě nebere. Nechci tě strašit ![]()
Až příjdeš z porodnice tak běž domů první, se psem se pořádně přivítej a pak teprve ať manžel přinese miminko. Ještě v autosedačce ho psovi ukažte (mimčo bude trochu chráněný) a zepředu si psa přidržte aby malýmu nechtěně svojí pochrkaností neublížil. Pes si zvykne a uklidní se , nechte to na přírodě a nějak moc je neoddělujte. To by dělalo víc neplechu než užitku.
u nás to bylo tak, že když jsem se po týdnu vrátila tak pes se mnou nemluvil, protože byl uražen že jsme ho nechali na hlídání u babi (manžel neměl čas tak ho hlídali mý rodiče a domů ho přivezl než jel pro mě do porodnice), takže pes na mě kouknul mírně zavrtěl osacem a šel si na místo. takto laxní byl týden a pak se vše zajelo do starých kolejí. Ale vůbec jsem ho neomezovala- všechny vymoženosti které měl před mimčem mu zůstali a až postupně jsem je poupravila. Takže nejdřív to bylo tak že jsem kojila na gauči a pes měl opřenou hlavu o mou nohu a já ho jednou rukou drbala apd. postupně jsem mu zakázala, že přes den na gauč nesmí. A pes to přijal naprosto v pohodě. jen na noc na gauč hážeme deku a pes tam chrní…
víc se rozepisovat nebudu, ale kdyby jsi chtěla ještě nějak poradit tak ráda vypomůžu ![]()
jo ještě jsem pozapomněla, že když Marek ještě nebyl na světě a přijela k nám kamarádka s mimčem tak je taky neustále obtěžoval a malou chtěl pořád oblizovat. Ale ber to tak že to je návštěva a tak i pes se chová jinak. Až budete mít vlastní mimčo tak to bude všední a už ho nebude tolik zajímat.
Ditisko,i tobe dekuji za prispevek,vis ja s pritelem bydlela na podnajmu v jinem meste,pak jsme koupili byt a zacali rekonstruovat,takze nez bude byt hotovy budem bydlet u nasich,posledni 2 mesice jsem byla v nemocnici a vratila se minuly patek,takze asi mas pravdu ze me moc nebere,neni to totiz muj pes,bere za sve panecky moji mamku a tatku,nejspis vi,ze ja jsem u nasich jaksi docasne,takze me posloucha jen kdyz mam v ruce pamlsek,ale i tohle dneska proste zklamalo,videl mimco poprve a takhle jsem ho jeste radit nevidela.Myslela jsem ze se uklidni,vydrzela jsem to tak 15 minut a kdyz porad blaznil,tak jsem ho na ten balkon zavrela,protoze jsem z nej byla vynervovana.Mamka se mnou po porodu zustane 14 dni doma,tak doufam,ze za tech 14 dni situaci zvladnem a hlavne tam bude jeho panicka,takze doufam ze ji bude poslouchat.
pokud je to tak, tak se vůbec nenervuj dopředu a užívej si poslední dny mimča v bříšku. Bude to v pohodě uvidíš. tak rychlý a pohodový porod! Ahoj
Máme dva psy, Německou ovčandu a Novofundlanskýho psa a problém s příchodem dětí ani nebyl i když pesan když se narodila malá byl taky hodně zbrklý, taky návštěvy horlivě vítal a zvláště děti ale jak bylo mimi doma ( když se narodila starší ještě sme ho neměly ) tak sme ho nechaly při příchodu z porodnice očuchat a teda jak to měl doma pořád tak ani neměl zájem. Myslim si že ze začátku možná ten Váš pes bude trochu šílet ale že se to brzy uklidní… Každopádně moje kamarádka má dva Bígly a dvě děti, jednu předškolačku a mimi no a zatím bez újmy ![]()
Já teď řeším něco dost podobného, máme u nás už dva měsíce pejska, který je jinak tak napůl u nás a napůl u našich, teď je zrovna u nás, protože naši rekonstruujou byt. termín porodu mám už 6.10. takže to asi přijde každou chvíli
Chtěla jsem stihnout dát pejska před porodem našim, což se asi nepovede, protože bydlí hrozně daleko a přijedou se až podívat na malého. Ale nemám strach, že by nějak na miminko skákala (je dost malá a klidná), spíš mě trápí, že je rozmazlená, spí v posteli a teď mění srst, takže jsou všude chlupy, a bojím se, aby neměl malý nějaké alergické problémy, když ještě ten imunitní systém není tak vyvinutý.Naši mi říkal, že jsem paranoidní, no když jsme vyrůstali my, tak byla jiná doba (ale psa jsme taky neměli).Ale jinak si myslím, že mít psa s miminkem je moc fajn, jednak je s ním člověk vlastně celej den, takže pes je spokojenej a jednak si miminko zvyká na zvíře, což taky není k zahození.
mliko, psí chlupy mimču fakt neublíží, pokud je budeš v přiměřených intervalech uklízet a nebudou všude, aby se v nich dusilo..pokud tedy opravdu nebude mít nějaký vrozený sklon k alergii.
k těm hafíkům: taky si myslím, že byl zbrklý proto, že není zvyklý na to mít dítě v bytě-kamarádka spíš měla dítě držet a psíkovi ho nechat očuchat, nepanikařit-on byl asi jen zvědavý co to je. Pro srovnání-naše ovčanda takhle reagovala na cizí psy-když měla možnost očuchnout je, klídek-když jsme ji drželi na krátkém vodítku, začla se vzpouzet, vrčet..
I u nás jsme mimčo nechali psici očuchat hned v garáži v autosedačce, pak si ji v bytě očuchala na koberci a byl klídek.
Nás teď čeká to opačné-máme doma tříleťačku a čerstvé mimčo a přineseme si příští týden štěně.
PS: a druhý pejsek je opravdu v pohodě? pokud je starší, spíš bych hlídala jeho, aby až dítě povyroste, mu neubližovalo a on z nevrlosti mu neublížil..
Holky ,moc vam dekuju za Vase odpovedi,takze seznamovani bude,snad to zvladnem,zatim pa,az se nam princezna narodi pisnu jak jsme dopadly
.
Tak splnim co jsem slibila,prvni setkani nasi Niny a Badyho bylo pod dohledem Badyho panicky-moji mamky,pesan byl v postroji,protoze byl fakt divoky a nejradsi by Ninu celou lasko hned snedl
,nechaly jsme ho malou ocuchat,prvni den byl fakt nejhorsi,byl totiz opravdu divoky,ted uz si drobka skoro nevsimne,jen ji obcas ocucha tot vse,takze jsme to nakonec diky mamce zvladly.
Ahoj já mám doma dva psy. Kanárskou dogu a křížence NO-labrador. Malému je teď 5 týdnů. První týden, co jsme byli doma, tak se o mimi zajímali, ale teď se ke mně tulí jen při kojení a očuchávají mu nožičky a olizují mu je. Oni prostě ví, že je to mimčo a nic mu neudělají, jen je nesmí člověk odstrčit. Musí se k nim chovat stejně jako před tím, než mimčo přišlo. Přijmou ho do smečky a pak ho budou bránit. My měli jen problém s tím, že jejich pán jsem já, tak trošku žárlili, ale teď je vše OK. Jen s nimi musí mít člověk trochu trpělivosti.
Ahoj, taky pridam zkusenost:
Nase kniracka mi vecne lezla na klin, byla muj ocasek…bali jsme se, jestli nebude zarlit… Takze manzel prinesl z porodnice navonenou plinu, aby znala pach miminka, po prichodu domu jsem psa ja sama privitala a ponuchala, manzel mu dal pricichnout k mininku, ale drzeli jsme ho, aby mimco neolizoval…prvni dva dny stal porad u dveri a co hodinu jsme chodili do pokoje mimco kontrolovat…vzdycky nacpal cumak mezi sprusle a poslouchal, jak mimco dycha, stacila mu minutka a zase jsme sli zpatky…pak uz jen chodil do pokoje na obhlidku obcas…ted uz je male 8 tydnu, obcas ji olizne ruku nebo hlavu, kdyz ji mam na kline, jinak nic, porad ho hlidame (byl by schopen ji olizat komplet), ale uz mi na klin neleze, neskace na me, chape, ze ted neni doba na mazleni…
U divokeho a rozdovadeneho psa bych doporucila pouzivat postylku a nechat psa miminko pozorovat…tak k nemu nemuze, ale do libosti muze nasavat pachy a poslouchat, tak mu trochu zevsedni a nebude tak hrrr..
Pripojuju fotku, jak nas pes hlidal, zda kojim spravne: