Zvysene HCG mesic po revizi

135
27.6.08 11:22

Zvysene HCG mesic po revizi

Ahoj holky,

mam dotaz na ktery mi nikdo v „moji“ diskusi neumel odpovedet…

Jsem 30.den po revizi po ZT ve 12TT. Vcera jsem dostala prvni ms, celkem dost silnou, takze to neni jen tak nejaky spineni, ktery by mohlo souviset treba se zahnizdovanim. Tehotna na 99% nejsem, byt jsme se uz 2× tulili, ke konci vzdycky s ochranou (ale delavali jsme to tak i driv a nikdy z toho nic nebylo :lol: ) Tyden po revizi mi doktor delal kontrolni ultrazvuk a deloha byla cista.
Vzhledem k tomu, ze mi doma zbyl jeden test a jsem pitoma, udelala jsem si ho dnes jen tak, abych se ujistila, ze mi hcg spadlo na nulu a on mi vysel slabe pozitivni, ale znatelne.
Zduraznuju, ze si myslim, ze tehu to neni (tentokrat to ani nechci, byla jsem pred tydnem na rentgenu).
Jen se mi nezda, ze by hcg bylo porad tak vysoke? Je to mozne? A nebude to branit otehotneni - po dohode s doktorem muzeme uz ted po ms zacit…no a taky jak poznam pripadne tehu kdyz carecka treba bude z minula???
Mate s tim nekdo zkusenosti? Jasne ze pokud to bude pristi tyden to same, volam doktorovi, spis me jen zajimalo jestli to nekdo zazil a co to bylo…

Diky moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
25182
27.6.08 12:13

ahoj,

já teda nevím jak je to u ZT.

Já před 4 roky měla „molu“v 13tt my byla dělaná revize. Musela jsem chodit asi 3 měsích na kontrolu Hcg a až ten třetí měsíc jsem byla na 0.

Možná je to u tebe taky tak, ale netvrdím to jistě :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22163
27.6.08 12:15

Jozefínko.. osobní zkušenost nemám, ale známé dcera měla zmlklé těhu a revizi.. a drželo se jí HCG strašně dlouho.. chodila na kontrolní odběry a pořád to neklesalo a samozřejmě šance otěhotnět buď není nebo velmi malá! musela počkat, až HCG v krvi prostě nebude.. a asi to trvalo.. skoro dva měsíce.. nevím zkus se zeptat svého dr: zavolej mu!
přeju brzské //!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
27.6.08 15:19

Ahoj, HCG v těle přetrvává docela dlouho. Já ho měla negativní po šestinedělí, ale v těhotenství bylo docela nízké (mimoděložní těhotenství). Jak píšou holky, může to trvat i tři měsíce než budeš na nule. Ať se brzy dočkáš miminka.

Nepřihlášená Jitka L.

• Citovat
  • Upravit
1955
27.6.08 15:32

Ahoj,já jsem po druhém ZT chodila skoro dva měsíce na odběry jestli HCG klesá-klesalo,ale strašně pomaličku.Test jsem,ale nezkoušela,takže nevím,ale teoreticky si myslím,že jestli bylo HCG vysoké,tak to možné je,že se ti ukázaly // čárky.Ale raději bych zavolala doktorovi.Ať máš klid.Přeji ať to dopadne tak jak si přeješ.Elen

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
160
28.6.08 10:37

Ahoj, jsem po revizi dělohy pro neprosperující těhotenství (4+5tt) od středy 26.6. Před ní jsem měla HCG 617, ráno 27.6. z odběru bylo 590. Takže to leze opravdu pomalu. Normální těhu by prý mělo mít v 5tt cca10-20tis jednotek HCG. Test mám pořád pozitivní,ale už jen slaboulince. Na kontrolu jdu v pondělí.Tam zjistím o kolik to kleslo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2041
28.6.08 14:42

Jozefínko , já jsem před cca 3 lety měla taky „molu“, což je zamlklé těhu s tím, že se projevuje vysokou hladinou hcg, revizi mi dělali v 10.tt a měla jsem hcg 90tis. jednotek, díky čemuž to právě odhadovali na molu a na 0 se mi hc dostalo asi po 5 měsících, takže vydrž holky, ono to spadne dolů, jen to tělo potřebuje čas. Jestli se v té době dá nebo nedá otěhotnět nevím, myslím si že ano, ale mě to můj doktor nedoporučil do doby než hcg spadne úplně dolů. Nejpomaleji to šlo právě na konci, než to kleslo asi z 80 jednotek na 0, a to trvalo asi měsíc. Ale nemám tušení, na kolik jednotek reaguje těhotenský test, mně to dělali vždy z krve, takže to bylo přesné. Držím palce a neboj, myslím, že není nic v nepořádku, jen ještě chvíli vydrž. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
16.12.08 11:59

muze to byt mimodelozni tehotenstvi

Ahoj, urcite to nepodcenuj. Ja mela po samovolnem potratu a nasledne revizi znatelny pokles hcg… Potom jsem tri tydny krvacela stale vic…nakonec zacalo hcg dokonce malicko stoupat. Bylo to mimodelozni tehotenstvi ve vejcovodu. Nemela jsem pritom zadne bolesti. Operovana jsem byla az ve „13t tehotenstvi“ a bylo to tzv. v minute 12. mam jedinou radu - nepodcenovat.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty