Agresivní sluníčko, jak na něj?

473
4.4.05 08:17

Agresivní sluníčko, jak na něj?

Ahoj holky, jaro je konečně tady, ale s ním i první jarní agresivní sluníčko. Přestože svého prcka mažu krémem pokaždé, když jdeme ven, je možné, že jsem to sluníčko podcenila. Na obličeji se mu objevily červené fleky. U doktorky jsem zatím nebyla. Myslím si, že je to reakce na sluníčko.
Máte některá podobnou zkuženost? A co s tím? jaké opalovací (spíš protiopalovací 8) )krémy jsou nejlepší pro mimina a batolata? A čím případně podrážděnou, nebo nedejbože spálenou kuži sklidnit?
Kdysi jsem někde četla, že snad něco od Avonu je dobré, ale už nevím co to bylo…
Díky
 L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
137
4.4.05 09:27

Ahoj Leo, jsem moc ráda, že jsi tohle téma nakousla, protože jsem se na to chystala. Máme stejný problém, včera jsem byla s malou skoro celé odpoledne venku a večer měla chudinka úplně rudý tvářičky a nosánek. Pořád si to šmudlala a byla protivná. Já bych si nejradši nafackovala, ale kde by mě napadlo, že se spálí, když jsme s kočárem párkrát přejeli po sluníčku, jinak jsme byli ve stínu. No nic, namazala jsem jí to Panthenolem a dnes ráno už to má krásný, dokonce se mi zdá, že jí to hnědne, tak to bude OK. Ale chtěla jsem se právě zeptat jaký používáte maminky krém na sluníčko, aby se mimi nespálilo? :cry: :cry: :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
246
4.4.05 09:39

Ahoj holky,

me kdyz se Kuba narodil ( cerven ) dr doporucila:
DAYLONG 16 - EXtreme vodostale , odolne vuci poceni a utirani pokozky, fotostabilni , termostabilni a bez parfemu.

Kopila jsem ho v lekarne a stal 231 kc. pouzivalas jsem ho cele leto a Kubik se mi nespalil ani se vlastne nijak neopalil.. :lol:

Pa Maty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1723
4.4.05 10:31

ahojky

Ahojky,
taky se připojuji k Daylongu(doporučují ho i na kožním):-) A navíc je to super, ráno natřeš a celý den se už nemusíš o mazání starat-používají ho i dospělý, kteří mají nějaké reakce na sluníčko:-)
Jarní sluníčko je hodně zrádné, takže pozor!!!!!!!!! spálenou kůži si totiž tělíčko pamatuje celej život:-((
Užívejte teplíčka a papa H+v 16tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
538
4.4.05 10:43

Ahojky,
taky bych prcka málem nechala spálit, naštěstí měla kamarádka krém. Hned jsem naklusala do DMka, ale ouha výběr nula nula nic. Takže do lékárny, ale tam to bylo ještě horší! Ani v nákupním cenru nic neměl! Nakonec jsem se vrátila pro Babylove f40, ale ráda bych koupila něco pořádného. S Daylongem mám taky dobré zkušenosti.
Kde jste ho, prosím, teď před sezónou sehnaly?
Moc díky, Albi

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
178
4.4.05 12:26

sluníčko

My máme stejný problém,dva dny venku a malej je pěkně přismahnutej.První den sem ho chudáka musela taky mazat Panthenolem a další den už sme mazaly Astridem pro děti s 25 faktorem a zatím dobrý :)
 Mila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
472
4.4.05 13:06

Ahoj holky,
když bylo malýmu půl roku,tak jsme byli na dovolený tady v čechách.Koupila jsem mu krém od Johnson's.Namazala jsem ho a večer měl zarudlou tvářičku a nosánek.Hned druhý den ráno jsem šla do lékárny a tam mi řekl lékárník že to je od mastičky,ne od sluníčka.Koupila jsem něco jinýho a už to bylo dobrý.Tak pozor :! na mastičku kterou mažete.Ne vždy to jsou fleky od sluníčka
Kelinka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ET
87
4.4.05 18:43

sluníčko

Ahoj,
díky za toto téma, zrovna jsem si domů přinesla úplně rudé dítě - chvilku jsem plela zahrádku, seděla v kočárku - max. 1/2h. Ach jo. Zítra běžím něco koupit. Používám ty avoňácké, ale ty budou až v katalogu 6, ze kterého se ještě objednávat nedá. Takže myslím, že zkusím Niveu, těm věřím také.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12600
4.4.05 19:13

Pozor! Daylong je sice perfektne ucinny proti slunicku, ale prave proto je hodne agresivni, obsahuje spoustu latek, ktere mohou detske jemne kuzicce udelat nedobre! Ja sama musim pouzivat ochranne kremy s vys. faktorem, protoze vubec nesmim na slunicko a proto Daylong pouzivam, ale napr. na oblicej si ho vetsinou dat netroufnu, protoze uz jsem si nekolikrat po Daylongu vyrobila peknou reakci. V lekarne mi rikali, ze je to caste, prave protoze obsahuje hodne sice ucinnych ale drazdivych latek.
Ja doporucuju specialni detske opalovaci kremy napr. Bubchen ma s faktorem 32. Oproti Daylongu, ktery skutecne staci jednou denne, je ale treba casteji mazat. Ahoj Jana

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1376
4.4.05 20:53

Ahojky, tiez riesim tento problem. Prcek ma 5m a na inej diskusii mi maminy so zahranicia napisali, ze u nich sa neodporuca dieta niecim mazat pred 6m veku. Na kremoch je napisane ze deti do 3 rokov sa nemaju vobec vystavovat slnku. To je sice pekne, ale ja niekedy, nech dam kocik akokolvek, aj plienku na striesku, tak mi tam svieti. To iste v sedacke aj napriek slnecnej clone. A casto ho musim z kociku vybrat a mat na rukach. kupila som od Roche-60 krem nejaka nova technologia. Nie je to sice urcene priamo pre deti, ale s ich kozmetikou mam dobre skusenosti, maly je velmi citlivy, ale po ich oleji do vody nemal nic. Uvydim, vyskusam. Nechcela som mlieko a Vichy mali mlieko specialne pre deti, ale krem tiez nebol pre deti, tak som sa rozhodla pre toto. Pocula som, ze detske opalovacie kremy by nemali byt na chemickej baze, ale s mineralnymi filtrami. Viem, ze take nieco vyraba aj Muller-Panthenol, ale to je 30.
Prajem malo spalene tvaricky:-))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
4.4.05 21:04

V DM drogerii jsem loni koupila takove male baleni opalovacich pripravku Babylove pro deti - jeden s faktorem 25 a druhy dokonce 40. Vyhodou je, ze jsou to takove male lahvicky, ktere jsem mela neustale v kapse u kocarku, takze kdyz jsem zapomnela namaznout doma - mazala jsem dceru venku.

• Citovat
  • Upravit
mki
25
5.4.05 00:11

Ahojky maminky,
jsem taky opatrná ve výběru potravin a kosmetiky pro dítka. Několik let prozkoumávám trh a hledám ty „správné“ výrobky které pomůžou a taky neuškodí. Dá to někdy docela práci. Občas si připadám jako blázen, když pročítám složení výrobků a dopisuji si s výrobci. Z opalovacích krémů se mi jeví jako jasná 1. Weleda. Hned za nimi Bubchen a DM - u toho mě zarazila ve složení „alumina“. Nejsem chemik, ale nejsem si jistá, že by mi se mi líbilo dávat dítkám a sobě do těla zrovna hliník (podezření na vliv při vzniku rakoviny prsu-obsahují ho skoro všechny deodoranty). Ještě hodlám prozkoumat Vichy, to by také nemuselo by být špatné. S Avonem bych byla opatrnější, určitě tam bude minimálně zbytečný parafin. Určitě by se něco našlo u dalších výrobců přírodní kosmetiky, než je Weleda. I když se přívl.přírodní kosmetika holedbá i třeba i Ryor, který sype do výrobků chlorcetamid a MGDN, proti kterému bojuje Greenpeace.
Hodně mi vadí, že spousta sajrajtů se dává i do spec. dětské kosmetiky. Bussines je holt bussines. Šťastnou ruku při výběru patlátek na papulky přeje
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3417
2.5.05 18:48

Mki, naprosto s tebou souhlasím, používám Weledu. Koupila jsem ji loni a ještě mám a hodně. Jestli znáš přírodní kosmetiku Logonu, tak v jejich vzorkové prodejně v Praze mají taky opalovací krémy. Tedy lépe řečeno, loni měli, letos jsem se po nich nedívala. Až dojde Weleda, koupím buď něco v té Logoně nebo zase Weledu. Nic jiného na děti mazat nebudu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
966
2.5.05 22:09

Ahoj,
mně v lékárně prodali za 140 Kč Delice Solaire mléko 30 faktor. Vašek je modrooký blonďák, v podstatě celý den trávíme venku (sice máme na zahradě stromy, ale toho listí na nich ještě moc není) a je pořád tak bleďounký, jako kdyby žádné sluníčko nebylo. Ani žádnou alergii na to mlíko nedostal.
 Makýš

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
980
3.5.05 07:30
janat píše:
Pozor! Daylong je sice perfektne ucinny proti slunicku, ale prave proto je hodne agresivni, obsahuje spoustu latek, ktere mohou detske jemne kuzicce udelat nedobre! Ja sama musim pouzivat ochranne kremy s vys. faktorem, protoze vubec nesmim na slunicko a proto Daylong pouzivam, ale napr. na oblicej si ho vetsinou dat netroufnu, protoze uz jsem si nekolikrat po Daylongu vyrobila peknou reakci. V lekarne mi rikali, ze je to caste, prave protoze obsahuje hodne sice ucinnych ale drazdivych latek.
Ja doporucuju specialni detske opalovaci kremy napr. Bubchen ma s faktorem 32. Oproti Daylongu, ktery skutecne staci jednou denne, je ale treba casteji mazat. Ahoj Jana

Jano, já jsem se na to také ptala - a byl mi doporučen Daylong - má teď novou recepturu a reakce jsou prý už minulostí. Je pravda,že s ním mám jen dobré zkušenosti. Danýsek je modrooký a vypadá,že bude i rezek po tátovi,tak máme 25 faktor.
Co se týká Bübchenu - tak ten mi nebyl doporučen - ale jen ta jedna série - to vraceli zpět,protože se nepovedla - oddělovali se jednotlivé složky mlíka od sebe. Ale teď už mají novou výrobní serii a je to prý vše OK.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí