Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahoj,
zakládám diskusi za kamarádku. Po roce snažení a bez nějakého nálezu u běžného gynekologa se pomalu rozhoduje (rozhodují) pro nějaké centrum. Ale neví jaké? Jsou od Opavy a automaticky je napadla Ostrava (Gyncentrum) já jim ho trošku vymlouvám, protože jsem tam chodila (i když jen s těhotenstvím) a nebyla jsem spokojená + mám pár známých (přímo s IUI, IVF a KET) co jej měnily, protože taky nebyly spokojené.
Mohli by jste mi napsat zkušenosti a tipy kam jít, kde jste spokojené??
Děkuji Iva. Informace předám.
Ahoj Ivo, já jsem v Gyncentru spokojená, chodím tam ale na klasickou gynekologii, ale k dr, který dělá upělé oplodnění.
Já bych neměnila, přístup se mi moc líbí.
Však tam můžou zajít a uvidí, jak se jim bude zamlouvat přístup..
Ahojky Ivi,
pokud můžu poradit, já do Gyncentra docházela asi 2roky, během toho jsem si prošla 4× IUI, 1.IVF: ET, KET - neúspěšně!!! Nějak jsem jim přestala věřit, měla jsem pocit, jako by tam šlo spíše o peníze, né o mně, tak jsme se s manželem rozhodli pro změnu a docházím teď do Fertimedu. Sídlo mají v Olomouci, ale nyní otevřeli nově amb. i tady kousek za Ostravou v Polance nad Odrou. Zatím tam dělají jen IUI a KO, ale oprvaují celý objekt, takže až to bude, budou normálně dělat i IVF. Nyní jsem už po 2.IVF, s celým postupem jsem byla naprosto spokojená, udělalo se maximum pro to, aby se to povedlo, taky že ano, ale bohužel jsem v 7tt. potratila, to už je jen na přírodě a s tím doktoři nic neudělají!!! Na KO jsem docházela k Dr. Holubovi, je i primářem na gyn.odd. v Bohumíně, dokonce jsem tam i ležela, protože jsem během toho těhu krvácela a oprvadu se o mně staral a hlídal si mně!!!
Takže já oprvadu doporučuji Fertimed!!! A na Dr. Holuba nedám dopustit!!!
Tak snad dopbře vyberou!!! Je to důležité!!!
Papa Lenka
Kim - za sebe ti můžu říci, že je to velký rozdíl běžná gynda (kdysi jsem tam prolétla) a IVF - u IVF se hodně platí narozdíl od klasické péče,a v gyncentru jsi prostě nakupující a oni prodávající, ale ty kupuješ zajíce v pytli, neb oni mají informační náskok
. Výsledky mají stejně jako všude jinde, ale prodávají dráže a přístup děsný
.
Za seber mohu říci tam se vrátit nechci, 2 konzultace mi stačily, o nic jiného, než o peníze nejde
, toť můj dojem. Dr. automaticky nabízel léčbu, která byla pro mě nevhodná, až po mém upozornění si přečetl s čím přicházím
- profesionál za všechny peníze…
no a tím jsme v SM kraji skončili
dále máme OL kraj - tam máš na výběr reprofit (pobočka, centrála Brno), FN olomouc a Fertimed (pobočka v Polance, zatím se však transfery dělají jen v OL), ale IUI udělají i v Polance.
Fertimed má taky své mouchy, ve FN - je to nemocnice, tudíž péče taky jak kdy
, já preferuji Reprofit
přístup skvělý, neměnila bych, i když se zatím nezadařilo.
ps reprofit je v podstatě takové stéblo pro tonoucí, kterým se jinde nezadařilo nebo nebyli spokojeni s přístupem, já jsem výjimka.
děkuji moc za reference. Jen tak dál. ![]()
To s tou běžnou péčí a speciální můžu potvrdit je to opravdu rozdíl velký. ![]()
My jezdíme do Frýdku-Místku a zatím jsme spokojení, vyšetření se zbytečně neodkládají, přístup dobrý, nemám pocit, že by jim šlo jen o peníze (což o Gyncentru se říct nedá..) Jsme tam chvíli a už máme za sebou SPG, hormonál. profil, hysteroskopii, teď nás čeká genetika, imunologie.. mezitím dr. říkal, že klidně zkusíme IVI..
Ahoj Dančo, píšu ti tady do diskuse, páč jako nováček na servru nemůžu psát osobní zprávy, třeba si můj dotaz přečteš, zatím nevím, jak to tu chodí.
…chci se zeptat na centrum ve Frýdku, kam chodíš…
Zrovna jsme s přítelem zjistili, že budeme mít určo problém s otěhotněním, zatím víme jen to, že má líné a pomalé spermie a chystáme se někam do centra, řešit, co a jak dál. Jak jsem googlila, tak jsem zjistila, že dost lidí nadává na gyncentrum v ově, můj gynekolog taky prohodil nějakou poznámku o jejich přístupu… Vůbec ale nezmínil, že I přímo ve FM je takové centrum.
Tak Tě chci poprosit, jestli se můžeš podělit o Tvoje zkušenosti s tímto centrem. Jak jsi spokojená, jestli bys pana doktora dopručila atak. My jsme se sice objednali i do gyncntra k doktoru Lachčinovi ( u něho byl přítel na ten spermiogram), ale rozhodně se chceme podívat i do jíného ať máme srovnání… a do Ovy se mi chce čím dál tím míň, jak jsem to tak četla…
Pokud si toho přečteš byla bych vdečná za nějaké rady ![]()
Samozřejmě budu ráda, za všecky rady od kohokoli, kdo si toto přečte. I za tipy kam jinam v našem kraji jít či nejít a na co si dát pozor.. ![]()
Moc děkuji ![]()
Petra
Jsem taky nováčkom,takže doufám,že můj příspěvek dojede,tam,kde má:-))
Já jsem do CARu ve Frýdku začala chodit v březnu 2008,protože jsem nemohla otěhotnět víc jak 2 roky.Dá se říct,že jsem si to u své „super“ gynekoložky vydupala sam.Měla jsem strach,že manželové spermie nejsou v pořádku,jelikož užívá léky a už delší dobu.
No a pan Dr.Čaplygin mi řekl,že mám anovulační syndrom(PCO),tak proto to nejde.Dostala jsem Clostilbegyt,který jsem užívala asi 3 měsíce,než mi konečně dozrálo vajíčko,jedno vajíčko a to ne úplně,ale dr. říkal,že alespoň něco.V té době jsem z něj neměla moc dobrý pocit,byl takový náladový.Chodila jsem tam pořád,protože to bylo furt na krev a pak na ultrazvuky:-))Manželův spermiogram nedopadl na 1,ale na 2,takže zatín říkal,že dobré..
Pak jsem začala užívat Utrogestan 3×1,pak dozrálo již zmíňované vajíčko.Já dostala injekci Pregnylu,víkend na snažení a bylo.Byla jsem těhotná..
Teď máme doma 15.ti měsíčního chlapečka a za to vše děkuji jen jemu.Kdybych totiž dala na svou gynekoložku,tak dítě ještě nemám.Pořád mi tvrdila,že je vše O.K.,že mám ukázkové vaječníky a tvar dělohy.Že si to dělám sama,že nemůžu otěhotnět.Že na to myslím a že je to psychikou..U dr.Čaplygina mi hned na první prohlídce řekl,že mám na vaječnících maličké cysty a že to může být důvod:-(
Takže já k němu nemám žádné výhrady!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!je to odborník ve svém oboru!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mimochodem,teď k němu chodím zase,chtěli bychom druhé a světe div se,zase to nejde:-)))
Věřím,že mi pomůže i k druhému miminku..
jo a celé těhu se o mě ukázkově starali,takže super..
Snad jsem někomu pomohla v rozhodování..
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.