Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky.
Zítra jdeme na očkování ve třech měsících. Dozvěděla jsem se, že se dají koupit vakcíny po kterých nejsou teploty. Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Díky i510
Ahoj i510,
nevím, jestli máš na mysli INFANRIX HEXA - o tom už tady byla spousta diskuzí a já ho taky můžu jen vřele doporučit. Ale vtip není v tom, že by po něm nemohly být teploty - ty se objevit mohou, ale že reakce bývají mnohem mírnější než po vakcíně, hrazené pojišťovnou. Na INFANRIXU je třeba se s dr. domluvit předem - předepíše totiž recept a ty sama si ho musíš v lékárně sehnat, přičemž různé lékárny mají různé ceny, takže je dobré jich pár obtelefonovat.
Světlana
INFANRIX HEXA můžu jen doporučit. Klára je tím naočkovaná a neměla vůbec žádné reakce. Po konzultaci s několika pediatry jsem se pro ni rozhodla, protože mi ji všichni bez rozdílu doporučili. Měli jsme štěstí, že byla v akci a třetí dávka byla zdarma. Ale i tak si myslím, že je lepší připlatit, než potom řešit ty „dozvuky“. A po této vakcíně prý bývají vedlejší účinky minimální. Ivča_K
PS Divím se, že Ti to pediatr nenabídl.
Ahoj,
diskuze tu byly, já jen doplňuji, že první očkování vakcínou INFANRIX HEXA bylo u nás s mírně zvýšenou teplotou a spavostí, druhé jen s mírně zvýšenou teplotou a třetí absolutně bez reakce.
Doporučuji ![]()
ivco. ještě jsme se o tom nebavili s doktorem. Dozvěděla jsem se o této vakcíně asi před dvěma hodinami ![]()
Nedá mi nenapsat, také jsem četla spoustu diskusí, kterou vakcínu a shodli jsme se s manželem, že zvolíme hrazenou pojišťovnou a i doktor mi ani placenou nenabízel a když jsem se zeptala, povídal, že je to i tah reklamy, do dětí ty peníze přece dáme vždy.
Dnes jsme byly s malou na první a reakce žádná. Jsme bez teploty ani spavá mi nepřišla, jen si sem tam kňourla, ale normálně kopala nožičkama, povídala si a smála se.
Jediné co mi doktro doporučil bylo dát po injekci preventivně čípek - tak jsem dala půlku panadolu ráno a ani večer teplota žádná a to ta půlka čípku už nemohla fungovat a chladit místo vpichu, tak jsem dávala bílý jogurt v kapesníku asi 2× a nožička je úplně normální.
Moje kamarádka dávala placenou a byly už na druhé a vždy s teplotou, tak si vyberte.
Ahoj, my sme naockovani Infanrixom a reakcie mal dost hrozne!!! Teplotu sice nie, ale hroznu bulku na nohe, po poslednom ockovani ju tam mal 2m
. uplakany a spavy bol este mesiac po ockovani
.
Dr. bola hotova, je ze to ojedinele.
Kazdopadne aj napriek tomu by som do tejto vakciny sla znova. dr. nam potvrdila, ze po normalnej by sme sa asi zblaznili, ked takto reaguje na setrnu.
Nemyslim si, ze je to tahanie penazi, touto vakcinou sa ZDARMA ockuju nepr. nedonosene deti, deti so silnou reakciou na ockovanie proti TBC a ine ohrozene skupiny deti. Keby to bolo len tahanie penazi, tak asi tuto vakcinu u ohrozenych skupin nehradi poistovna a ockuju sa beznou vakcinou.
Okrem ineho sme sa pre nu rozhodli, nakolko obsahuje aj vakcinu proti detskej obrne a to setrnejsiu injekcnu (nie na lyzicke).
Ta na lyzicke je ziva vakcina (musi si tvorit protilatky sam organizmus) a ta injekcna je mrtva cize hotove protilatky.
U nas na Slovensku sa od minuleho roka ockuju vsetky deti tou mrtvou vakcinou, takze maly by mal minimalne o 3 vpichy viac. A to este neratam zltacku, ktora sa tiez ockuje zvlast. takto to mal vsetko v 1 injekcii a nespravila som z neho „jehelnicek“.
Okrem toho som mu zohnala masticku zarabanu v lekarni ktora po natreti miesta vpichu mierne znecitlivuje, takze ani neplakal a ked idem k dr. tak sa tesi, nema ziadnu traumu ako mnohe deti, ktore tam vidim plakat len co zbadaju cakaren
.Ta masticka stala 23sk.
Nikoho neodsudzujem, ked si tu vakcinu nekupi, je to kazdeho vec a nie kazdy si to moze dovolit. Nemajte z toho maminy ani vycitky. ![]()
Kazdy robime to, co uzname za vhodne.
sice to nepatří k diskusi, ale musím napsat
gothic - velmi často čtu tvoje reakce a i jsi mi radila s cestovní postýlkou a musím říct, že se mi vždy líbí co píšeš a musím uznat, že velmi často s tebou souhlasím.
A co se vakcíny týče, dlouho jsem to zvažovala a nakonec jsme se rozhodli pro hrazenou VZP a žádné výčitky nemám, prostě každý si zvolí dle svého, jak jsi psala, ale rozumím, že ta placená bude v určitých hlediscích lepší, proto jsem napsala „i tah reklamy“
Ať Valerik hezky roste
Ahoj, my jsme koupili malýmu vakcínu už 3× a reakci neměl, naštěstí.
Já se chci spíše zeptat, jestli to už u nás od letoška také neproplácí pojišťovny, loni se o tom mluvilo, ale nemám žádné informace. Nevíte prosím někdo?
Ája
Ahoj Vlasinka
. dakujem.
Postielku uz mate? ![]()
Je jedno aka vakcina, hlavne, ze bez reakcii
![]()
Poznam fakt vela deti, co boli na normalnej a v pohode nic im nebolo, ako vam. To je super, aspon vies, ze mas odolnu holcicku.
To Leri je chudak taka citlivka ![]()
No u nasej dr. som sa ja aktivne musela pytat na vakcinu, ona mi taku moznost ani neponukala ![]()
Asi sa nestretava casto s tym, ze to niekto chce.
Tiez vraveli, ze si to malo kto vobec moze dovolit kupit.
U nas je to aj dost drahe jedna stoji okolo 1800sk ![]()
Majte sa pekne a nech ste zdravi!!! ![]()
Taky jsme zvolili Infanrix.
Poprvé měla zvýšenou teplotu a teď podruhé je zatím vše v pořádku.Byla očkovaná v pondělí.
Zatím vakcínu pojištovna neproplácí,taky jsem čekala,že po novém roce,ale zase nic.Třetí zdarma máme už schovanou u dr.,tak aspoň to.Jinak já ji kupuju na Kladně v lékárně za 1500,–kč
Ahojky,
ja jsem se o te setrne vakcine dozvedela az pote, co jsme uz prvni injekci dostali - od kamaradky, ktera ma nedonoseneho chlapecka a doktorka ji rekla, ze si budou tuto vakcinu muset zakoupit za 1700 Kc, takze ani pro ty nedonosene deti to pojistovna zrejme neproplaci. Jinak nase detska doktorka nam to vubec nenabidla - schvalne se ji na to zeptam.
Malej mel po te prvni injekci trochu teplotu a prvni den byl trochu uplakany, ale jinak byl v pohode…tak uvidime dneska.
Jandulka, tvojej kamaratke radim, aby sa skusila popytat v poistovni.
Ja viem koktretne o 2 pripadoch kedy vakcinu preplatila poistovna.
Jedno bolo dieta so sklonom k alergiam a exemom a druhe dieta ktore malo prilis silnu reakciu na ockovanie TBC.
Oni to nerobia moc ochotne, prachy su prachy, ale urcite to v mnohych pripadoch je moze preplacat.
Asi zalezi aj od poistovne. Do toho uz nevidim, ako to je v CR.
Pocula som aj o tych nedonosenych detoch, ze sa to preplaca, urcite tu uz o tom bola niekedy diskusia.
Ja ti verim, ze kamoske to dr. povedala, ale nech sa nenecha odbit a skusi si zavolat na svoju poistovnu, ci na to nema narok!!
Jandulka a este som zabudla, myslim, ze aj ked bol maly ockovani hradenou vakcinou da sa ockovat dalsie ockovanie Infanrixom. Ale dr. nie som tak to netvrdim na 100%
Moj maly mal prvu vakcinu Infarix HIB a potom az Infanrix HEXA a myslim, ze vtedy som sa na to dr. pytala, ci sa to da kombinovat.