Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Doufám, že mi někdo poradí. Na poslední konteole jsem byla ve středu, kde jsem se dozvěděla, že za poslední 2 týdny jsem přibrala 4kg, ale tlak byl normální, otoky žádný… jenže… otekli mi prsty, nic jinýho tak jsem byla v klidu, jenže dnes večer mi otekli nohy od kolen dolů, nemůžu si ani čupnout, kuži mám napnutou k prasknutí, tak jsem si změřila tlak 150/85 o půl hodiny později 148/95.
Vím, že to už je pořádnej důvod jít do nemocnice, ale asi chápete, že se mi tam v sobotu večer moc nechce. Možná je to tím, že jsem dlouho stála u plotny a tlak, že jsem byla nervózní, já nevím, ale bojím se.
Miminko byla podle poslední kontroly prý v pořádku, jenže před 14ti dnama vážilo 2050g na téhle kontrole 1990g. Vím, že je to nepřesný, ale já se bojím… Poraďte, mám jít do nemocnice?
Teď byl 151/91
Já se bojím o Honzíčka
![]()
Pomuže třeba vana, nebo čaj? Já do nemocnice nechci a rodit už vůbec ne.
Ještě chvilku počkám, jsem nervák a když si měřím tlak tak se celá klepu strachy kolik tam bude, tak se pak taky nesmím divit, že ho mám vysokej. Počkám ještě tak 20minut a pak zavolám, jestli se to nezlepší, ale ono se to zlepší.
Ahoj Popilio,
když jsem čekala druhou dceru, ležela se mnou na pokoji paní, která měla taky vysoký tlak a ten jí sráželi nějakým lékem, nevím název, ale zabral jí a pak mohla domů. Ale v nemocnici musela pár dní být, aby mohli podle měření určit množství léku. Ten lék pak brala až do porodu. Já si nemyslím, že by ti hned vyvolávali porod, vždyť jsi teprve ve 34 tt, určitě se budou snažit dostat ten tlak dolů. Do nemocnice bych určitě jela, nic tím nezkazíš, pokud bys měla preeklampsii, není to žádná legrace.
Neboj se, myslím, že všechno dobře dopadne. Když tak dej vědět, držím ti palce. Peggi
Ahojky,
s takovým tlakem a otoky rozhodně doporučuji alespoň telefonickou konzultaci. Zkus se zklidnit, třeba meditací a po půlhodině přeměř znova. Jestlipak bude ještě vysoký tlak, tak už neváhej.
Mě se stalo, že jsem před vyšetřením si dávala horkou sprchu (miluji horkou vodu) a pak jsem měla dost dlouho tlak 150/100.
Přečti si tohle http://www.doktorka.cz/…ti/r-art.asp?…, podle toho co píšeš to odpovídá. Nechci Tě strašit zbytečně, ale musíš to vyloučit, protože je to moc nebezpečné.
159/89
Ježiš to jsou nervy…
Puls- před těhotenstvím jsem měla tachykardii, která se časem zmírnila, ale i přesto mám puls běžně kolem 100, teď jen 88, na to, že jsem taky vynervovaná docela dobrý.
Jak jsi psala o manželovi, tak to já si tak jak on „umí“ zvedbout tlak, já puls. Myslím, že to mám z nervů. dám si vanu, to pomůže, že jo? Honzík je velkej kluk, co by to nezvládl.
Ahojky!
Doufám, že vzhledem k tomu, že tady není žádná Tvá další zpráva, už jsi odjela do nemocnice!!
Pokud ne, a pokud Ti tlak nestoupá dál ( ta teplá koupel bohužel není dobré řešení), zajeď na gynekologii aspoň ráno, ať ti tam překontrolují TK i moč! Preeklampsie není žádná sranda, jde o život miminku, ale i Tobě!
Nechci Tě strašit, ale tady není místo na nějaké utěšování! Spousta obtíží se dá léčit, ale je potřeba přijít včas ( a té váhy podle UZV se neboj, tak zase strašně přesný není, může to být i chyba)
Ahojky a dej vědět jak jsi dopadla. Držím Vám oběma palečky.
Petit