Kakání do nočníčku

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
89
25.3.06 18:33

Kakání do nočníčku

Ahoj holky,
všechny vás tu zdravím. Jsem tu nováček a tak nevím, jestli na toto téma už byla nějaká diskuse.
Mám dvouletého chlapečka a pořád nechce kakat do nočníčku nebo do záchoda. Přitom na čůrání si bez problému říká a je bez plínky. Jen kadit chce furt do plínek. Zkoušeli jsme už všechno možné a pořád nic. :( Nejde to ani po dobrém ani po zlém.
Neměl někdo z vás podobný problém? Prosím poraďte.
 Minka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15326
25.3.06 19:22

Ahoj Minko,
mám dvě kamarádky, které mají oba chlapečky a, a obě měly stejný problém jako ty. Nešlo to po dobrém, ani po zlém. Když chlapeček nedostal plínu, tak prostě nekakal, a klidně i tři dny, déle už to kamarádka psychicky nevydržela a dala plinku.
Už měla vážně strach, skoro to chtěla konzultovat s nějakým odborníkem, protože chlapeček měl asi za dva měsíce nastoupit do školky, a co tam s plínou?
A pak jednou doslova ze dne na den se chlapeček vykakal do nočníku a pak už ani jednou do plíny, a bylo.
Určitě to nelámej přes koleno, nočník jednou přijde, neboj. M.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.06 20:21

Mohu potvrdit. Na dítě jsem netlačila a samo ze dne na den přestalo chtít na kakání plínku. Petra

• Citovat
  • Upravit
36
25.3.06 20:37

:D Milá nová, to znám. Syn si vždy počkal na plínu na spinkání - v klidu se do ní vykakal a pak s čistou spinkal jako beránek. Myslím, že do tří let to přešlo samo! Nyní má pět a už si ten zadek utře sám a ani nevolá hotovoooooo! Přeji Ti ať brzy uslyšíš taky hotovoooo! Neboj určitě to zvládne, znám to i od jiných maminek. Hlavně, že chodí čůrat na nočník, moje dcera,18 měsíců, se na něj nechce ani podívat, a to se říká, že holčičky jsoušikovnější, zase jen pověra! Tak hodně zdraví a krásné jaro! nane

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
25.3.06 21:33

Ahoj,
diskuze tady byla minimálne jedna, zakládala jsem :-) Bylo to u nás uplne stejné, do ničeho jsem mateje nenutila, přišlo to samo, asi ve 26 mesicich, tou dobou už byl bez pleny, jen na kadení si o ni řekl nebo proste využil když ji mel na spani.

Veškeré pokusy o to ho nejak zlomit by vedly akorát k zácpe. Je to prý spíše vý:,–(a chlapečků a je to opravdu jev velmi častý :-)

martina

• Citovat
  • Upravit
414
25.3.06 22:21

Martino, Jiříčkovi trvalo celých 8 měsíců, než začal od úplného „odplínkování“ kakat do záchodu. 8 měsíců zvládl bez plíny i v noci, ale na bobek jsme ji museli dávat. Taky už jsem opravdu propadala choromyslnosti, jednoho dne šel čůrat na wc a seděl a upadl mu bobek a od té doby to šlo. JInak byl schopen 3 dny to zadržovat, pak to pustil na koberec nebo tak. Musíte vydržet :) a čekat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
26.3.06 11:16

Ahoj holky,
díky moc za odpovědi. Jsem ráda,že v tom nejsme sami. Asi to opravdu přejde samo a nemá cenu to nějak hrotit. Do školky máme jít až příští rok v lednu, tak máme ještě dost času,aby to Jířa zvládnul.
Jen jsem doufala,že to půjde rychleji. Čekáme totiž druhé mimi na srpen a pak už bych ráda otírala jen jeden zadeček. Uvidíme, budem čekat.
Mějte se krásně. Všem přeju hezký den.
 Minka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
26.3.06 18:49

Dnes se manžel zrovna malého ptal kdy už udělá hovínko do záchoda a on mu suše odpověděl, že ne, že hovinko se dělá do plínky. :lol: Tak nás asi čeká ještě dlouhá cesta k úspěchu.
 Minka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
26.3.06 18:52

Minko, však mu jsou teprv dva roky :)) Jířa začal spolupracovat až když mu bylo 30 měsíců!! Jinak první asi tři dny jsem ho uplácela kulatou žvýkačkou, za tu byl ochoten i kakat :)) Dala jsem mu vybrat barvu, a celou dobu trůnění na wc jsem ji držela aby ji viděl :) tři dny kakal jen za žvejku, pak už ji ani nechtěl. Jak chodí malý čůrat na wc, stojí nebo sedí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
27.3.06 08:18

Ahoj Aprilmouse,
to jsi mě uklidnila. S tou žvýkačkou to je dobrý nápad, my jsme to zkoušeli s čokoládou, ale asi je ještě brzo. :? Čůrá v sedě, ve stoje tam pořádně nedosáhne. On tam právě nechce ani moc posedět, jak je vyčůranej, tak dolu a hotovo.
Krásný den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
414
27.3.06 08:49

Minko, je opravdu brzo :) Kluci jsou vyčůránci. Zkuste ho občas zkusit nalákat, ať čurá vsedě, Jířa si tam brzičko uměl sám vlézt. I když preferoval dospělácké čurání vestoje. Nikdy nechodil na dětské prkýnko, ale na normální záchod. Taky se nám docela dařilo „koukat jak to tam padá“ - mezi nožičkama do mísy, ono ho to docela zajímalo. Tak držím palce, ať vám to netrvá 8 měsíců jako nám :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
89
27.3.06 13:38

My jsme Jířu lákali, jak to bude žbluňkat, a že si pak stříkne vůni ve spreji,ale zatím marně :( . On sedí, má radost jak to stříká, když čůrá,tak se nám to snad vydaří. Doufám, že do příštího ledna kdy má jít do školky to nějak zvládnem.
Náš Jířa je prostě takovej pohodář a když se zasekne tak s ním nic nehne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí