Tapiokove perly mě osobně moc chutnali, je to zvláštní, ne úplně
výrazná chuť, ale díky perlám je to zajímavý zážitek.
Když jsem perly vysypala do hrnce zalila mě vlna vzpomínek na dětství,
nenabobtnane připomínají antiperle které jsem jako malá milovala. Perly se
nejdříve musí na hodinu namočit v mléce s cukrem, zde jsem udělala
chybku a dala cukru 2 lžíce (doporučení je 1-2 lžíce) a 1 lžíce by
bývala úplně stačila, pokrm byl sladký dost, každopádně jsem ho dělala
pro sebe a partnera a on má věci rád sladší tudíž jsem dala horní
doporučenou hranici. Po hodinovém máčení se mají perly pomalu přivést
k varu a poté ještě povarit, vše se povedlo, pokrm hotový a v miskách
čekal na ozdobení, do dvou misek jsem dala na dno piškoty a doprostřed jako
překvapení nugetu, do jedné misky jsem nastrouhala čokoládu a do poslední
misky jsem dala navrch kandované ovoce, podcenila jsem přípravu a neměla
doma čerstvé ovoce. Ale i přesto byli všechny tři varianty výborné, jen
s tou nugetou byla na mě až moc sladká. Perly jsou cítit jen když se na to
člověk zaměří, jinak se ztratí v záplavě chutí, ale já mám
strukturované pokrmy ráda tudíž jsem si každé sousto vychutnala, partner
řekl že na něj je to až moc slizké, tudíž to asi není pro každého.
Výhody:
Jednoduchá příprava
Zajímavá chuť
Strukturovitost pokrmu
Mnoho možností na ozdobení a ochucení
Nevýhody:
Očekávala jsem že pokrmu bude podobné množství jako pudinku,
připravila jsem si čtyři misky a dvě zůstali poloprázdné, příště bych
lépe rozdělila množství
Pro někoho až moc slizké
Někomu můžou vadit ty perly ve výsledném pokrmu