Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, odkdy začít s pasením koníčků a jak staré miminko, by mělo už hlavičku udržet. Děkuji za odpovědi.
Já dávala miminko na bříško kolem 4 týdnů, hlavičku chvilinku udržel, perfektně začal pást kolem 3-4 měsíce
Dávala jsem od 4 týdnů. ve dvou měsících hlavu držel pěkně, ale on od 6 týdnů spal na břiše takže trénoval hodně
Já jsem dávala na bříško asi tak v měsíci..aby pořádně trénovala.. ![]()
Díky holky
Já malýho dávám taky zhruba od 4 týdnu, chvilku drží, ale pak jen leží a nakonec se mu to nelíbí a chce na záda…
Hlavicku drzel nejak od 2,5 mesice.
Kdy jsem syna davala na paseni presne nevim.Ale bylo to nejak okolo 4 tydnu.
Na bříško jsem pravidelně dávala asi od 4 týdnů.
Malinko hlavičku zvedli v 6 týdnech.
Na bříško jsem dávala od 14 dnů. Pást koníčky uměl ve dvou měsících ![]()
Tak nás ma dnes tři mesice a moc teda nepase kdyz ho polozim na brisko jeci. Lehnu si jA a kdyz si ho polozim na sebe hlavičku udrží ale na podložce jenom řve. Máme asi lenocha
Ahoj, asi tak jako ostatní kolem měsíce, ale jen na chvíli. Hlavičku lehce zvedal možná o dva týdny později. Na perfektní pasení má času dost, ona si leckterá maminka myslí, jak její dítě pase a přitom je tam chyb jako postav na orloji
. Každé miminko je originál a každému se na bříšku jinak líbí, důležité je ho tam dávat pravidelně, musí si zvykat a trošičku se popasovat s nepohodou.
Na bříško jsem dávala v podstatě od narození, samozřejmě po chvilkách, řval jak tur s hlavou zabořenou do podložky, ale hlavičku držel hodně brzy, ve 2 měsících pak už hodně hezky pásl, ve 3 měsících byl potom na bříšku už pořád, protože už se na něj sám překuloval.
Já na bříško dávala v podstatě od návratu z porodnice, jen na chvilku. Dávala jsem ho taky na balon. Hlavu drží cca od 2,5 měsíce, poloha na bříšku mu nevadí. To starší se začal dřív sám přetáčet ale na břichu ještě moc nevydržel, tak se vztekal. Později, když vydržel, tak jinou polohu ani neznal, na břiše jsme jezdili i v kočárku ![]()
Dneska jsem byla s malým u doktorky na kontrole a říkala, že hlavičku drží pěkně, tak snad to bude v pohodě. Na bříšku mi dlouho nevydržípo chvilce začne řvát
Tak budu muset dávat častěji a častěji, aby si zvykl.
Ahojte prosím vás potřebovala bych poradit s pasením koníků. Mám problém že když dám na bříško mého malého (2měsíce a týden) tak hlavičku sice zvedne a dokáže i udržet ale točí ji jen na pravou stranu (jeho oblíbenou),když se mu ji snažím otočit nalevo tak ji tam prostě neudrží a otočí ji zpátky. Snažím se ho motivovat aby tu hlavu otočil nalevo ale nic nepomáhá. Nechci nic zanedbat. Měla jste to taky některá??? Myslíte že bych to měla řešit nějakou rehabilitací??? Doktorka nám nic neřekla jen to že mám hlavičku otáčet na druhou stranu ale jinak nic neporadila. Jinak hlavičku na levou stranu otáčí normálně jen při těch konících nechce.
@Alena27 ja bych to nechala ještě tak mě mala pořadně pasla koniky až v 8 měsících
neudržela hlavu hold no
je to pozdě ale přece ![]()