Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, koupila jsem nový kočárek, ale je to trojkolka, doteď jsem měla čtyřkolku takže teď přemýšlim jak mám jet na schodech v metru nahoru, dolu je to stejné
… určitě máte zkušenosti, poradíte ???
Ahoj, já jsem měla vždycky to přední kolečko ve vzduchu, tj. dolů po směru jízdy a nahoru jsem si na schody s kočárem zacouvala. S normálním kočárem je to mnohem lepší, protože vepředu jsou kolečka 2, ale u tohodle na jednom balanc udržíš blbě. Je ovšem možné přední kolečko zaaretovat a pevně držet, to taky jde. Nevýhoda při tomhle ježdění je ta, že je kočár níž a musí se dost pevně držet. Takže radím vyhledávat stanice s výtahem. Já mám nejblíž na Malostranskou a Hradčanskou, takže mám smůlu.
Já jezdím tak, že mám kočár nad sebou (nahoru i dolů) a podpírám rukojeť rameny. Bohužel zadní kola u mého kočárku nejdou položit na schod (mám I´COO Platon). Jediný problém je v tom, že není vidět na to přední kolečko, jestli stojí správě na schodu, takže se musí najíždět opatrně, aby se to dalo srovnat. Další problém jsou pak lidi, co se nutně musí procpat kolem kočárku (ale to je většinou jen cestou dolů). Sice je vedle místa dost, ale když držím ten kočár, který s dítětem váží 25 kilo, tak se samozřejmě bojím, aby do mě někdo nestrčil
. Ale jinak v tom ježdění po schodech není problém. Zkoušela jsem to i opačně, jak psala Meduza, ale nešlo mi to, byla jsem u toho divně shrbená. Přijde mi, že opačně mám kočár pod větší kontrolou. Ale samozřejmě to nemusí vyhovovat každému.
Ulrika
Ahoj holky,
jezdila jsem i s trojkolkou i s tandemem (i s dětma minimálně 35kg!!) a vždycky jsem měla kočár před sebou, tzn. dolů pod sebou a opírala jsem se do něj a nahoru nad sebou a podpírala jsem ho ramenem. Musím říct, že mi to jinak nešlo. Ani u tý trojkolky nebyl problém, neměla jsem otočný kolo, tak to bylo trochu lepší, ale zdálo se mi to úplně stejný, jako u čtyřkolky. Ale samozřejmě každému to vyhovuje jinak.
Smokie
… díky moc, je to sice trojkolka, ale až teď jsem si všimla, že vepředu jsou těsně vedle sebe kolečka dvě, která se dají zaaretovat tak uvidíme, doufám, že někde neslítnu. Jo a s těma lidma, to je fakt síla, stojím vždycky u strany a přesto se mi párkrát stalo, že někdo chtěl, abych ještě uhnula… jsem vždycky ráda, že stojím ![]()
ahojky to jsem se vždycky musela smát že vy v Praze chodíte aj na jezdících schodech - a kdyby jenom chodíte ale i se přebíháte:)))
no my v Brně jsme měli jen jedny jezdící schody a jezdili jsme i několikrát abychom se nabažili.o)))
ted už samozřejmě jich tam je taky víc… ale je fakt že co si pamatuju tak jezdící schody do metra jsou pěkně dlouhý, dost valí a vždycky se mi na nich točila hlava… takže jezděte hlavně opatrně
nepředbíhající lidi přeje
Ahoj.
Byla jsem poučena zaměstnancem metra, že správně se má stát vždycky pod kočárkem. Aby se zábranilo případnému pádu či odjetí. Mě teda ale víc vyhovovalo, když jsem jela dolů, stát nad kočárkem, mít ho opřený o zadní kolečka a to přední dvojkolečko bylo ve vzduchu. A každopádně si to přední otočné kolečko vždycky zaaretuju.
Lenka
Ahoj, holky,
Musím se vám pochlubit se včerejším „metrovým“ zážitkem, který sem tak úplně nepatří, ale zakládat kvůli němu speciální diskusi nebo deníček se mi taky nechce… A třeba se vám moje zkušenost bude hodit ke zlepšení nálady, jestli někdy budete (jako já) jezdit MHD s šátky a klokankami a bude vás mrzet, že jste stojící s miminkem na ruce/krku náhle neviditelné.
Při víceméně neplánovaném výletě na Černý most jsem dočista neplánovaně udělala „velký nákup“ - dvoje velké balení plen, přebalovací podložky, malá taška s nákupem… A k tomu jsem si nesla osm kilo mimča v babyvaku.
Byla jsem na tom tak, že jsem se do metra dokonce radši svezla tím strašně špinavým a páchnoucím výtahem pro kočárky
, co tam mají. Narvaly jsme se do metra a ukořistily místo k sezení.
Na Palmovce dostalo miminko hlad. Se řvoucím miminkem a plnýma rukama balíčků bych další půlhodinku cesty určitě nezvládla, i vystoupily jsme na Invalidovně; miminko bylo nakojeno, ja celá zlitá MM. Přišourala se ke mně kouzelná stařenka (skutečně hodná toho slova) a pravila: „jej, vy toho máte hodně, a ještě takovou panenku, já vám něco vezmu, kam jedete - a pak vám to odevzdám.“ Chvíli jsem vzdorovala, ale nabídka byla lákavá a plenky spíš neskladné než těžké… I nechala jsem babičku pomoci mi s plenkami. Cestující ve vagónu přijedšího metra nebyli tak otrlí, aby nechali stát matku s kojencem a vetchou stařenkou (dle předchozích zkušeností tipuju, že bez doprovodu babičky bychom si asi nesedly), takže jsme se u:,–(ily, uskladnily zavazadla… a miminko řeklo, že z babyvaku nemá ten správný rozhled.
Vylovila jsem potomka.
Dojeli jsme do cílové stanice.
Uchopila jsem potomka, babyvak, kabelku, dva balíky plen, balík přebalovacích podložek, igelitku s nákupem a vystoupily jsme (kouzelná babička už byla dávno v trapu).
Odložila jsem náklad, připnula si babyvak a jala se do něho vkládat mimino. Nosím ho tak, že mi sedí na boku, takže musím nejdřív do vaku u svého ramene nacpat jeho nožičky - docela krkolomné. Tak jsem tedy stála v metru a soukala děťátko do vaku, když vtom odkudsi přiběhla (další) babička a se slovy „já vám pomůžu“ provedla zkušený hmat, nožičky byly ve vaku a babička ta tam. Málem jsem jí ani nestihla poděkovat.
Nožičky se ale musí ještě protáhnout pod spodním okrajem vaku. Jak tak vytahuju nožičky, upadla nám gumička do vlasů. A ejhle - z dalšího směru se přiřítila nová babička, skočila po gumičce a se slovy „náramek!“ mi ji podala…
A já si tak říkám - nepotkala jsem včera v metru sudičky? ![]()
Teda Bebatko, to je fakt jak pohádka
, jistojistě to sudičky byly
.
Přeji spoustu takových babiček vám všem!
Smokie
To je hezkýýýýýýýýý
,
jako pohádka
.
Taky stejně pohladí na duši, když se dnes KEDKOLIV doslechnete nebo dočtete, že jsou tu ješt hodní lidé ochotní pomoci
.
No, jsem těhu, asi se mnou mlátí hormony, ale děkuji za pohádku na dobrou noc ![]()
Veronika, Barunka 11,5m a *Alenka 36tt