HOCO Tornado x Big foot

48
30.8.05 08:20

HOCO Tornado x Big foot

Milé těhulky a maminky,
mám na Vás jeden dotaz ohledně kočárků od výrobce Hoco. Byla jsem rozhodnuta pro čtyřkolku Big foot, ale v obchodě jsem měla možnost vyzkoušet trojkolku Tornado. Zdá se mi manipulace s touto trojkolkou mnohem jednodušší. A to ani neměla otočné přední kolečko.
Moc žádám Vás, které máte nějaké zkušenosti s těmito kočárky o zaslání Vašeho názoru. Čekáme totiž miminko v prosinci, tak už mnoho času nezbývá.
Předem děkuji za odpovědi všem
Barule 27tt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Hoco Tornado S?

Přidejte zkušenost s Hoco Tornado S
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
24
30.8.05 08:42

ahojky, my cekame mimone na prelomu ledna a unora 2006 a tak uz zacinam taky hledat. Ano, manipulace s trojkolkou muze byt jednodussi, ale zase prichazis o moznost prehazovaci rukojeti - ktera je velmi prakticka (slunicko, vitr, cesta z kopce atd.). Dle meho nazoru ma Big Foot lepsi kolecka, mekkci, odpruzena jsou stejne jako u Tornada. Do big footu nejde nandat zadna sedacka (dle informaci z e-detskeho sveta) a do tornada pouze nejaka o ktere jsem v zivote neslysela. Takze takhle - pokud hodlas s mimiskem jezdit jenom po meste a pripadne zmeny pocasi ci terenu resit prehazovanim cele korbry (pokazde se ti mimonek vzbudi) tak je Tornado OK, pokud se pohybujete i po lesech, polnich cestach atd, tak radsi ber Big Foot :-) a dej mi vedet jak jsi se rozhodla :-) icq: 166 817 163 ;-) Snoopy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
30.8.05 09:07

Ahojky,
už jsem tady psala o tomto kočárku - Hoco Tornádo S ( mám otočné přední kolečko) , který mám od března. Holky, jsem s ním fakt spokojená :P mám k tomu i tu sedačku do auta, která se tam nasazuje přez přechodku. Není to nic složitého. Všechono jsem to koupili najednou v jednou obchodě. Sedačka se dá otáčet, né přehazovat rukojeť. Já už bych jiný než trojkolku nechtěla, když jsem zkoušela jet s kočárkem kamarádky, tak jsem se do toho musela každou chvíly pořádně opřít oběma rukama a nadzvednout přední kolečka abych vyrovnala směr ( a to jsme šly relativně rovně) , pro mě to byl fakt strašný nezvyk :?
Trojkolků můžeš řídit klidně jednou rukou a nést v druné deštěník, mimi … fakt se to někdy hodí 8O
Na stabilitu se dá zvykout a najíždění na chodník se zachvíly naučíš.
 Lenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
30.8.05 09:17

Ahoj,

já souhlasím s Lenkou.Mám Tornado bez otočného kolečka a jiný bych /tedy myslím čtyřkolku/ nechtěla.Přehazovací rukojeť nějak nepostrádám, podle chuti Niki si korbičku přehazuju a je to jedna dvě,jen na zacvaknutí.Manipulace super.
Tak dobře vyberte a ať se miminku v kočárku líbí.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
30.8.05 10:03

Ahoj,
ja mam taky Tornado bez otocneho kolecka a kamaradka Big Foot. Takze mam moznost srovnani, i kdyz pochopitelne s Big Foot nejezdim denne. Prehazovaci rukojet mi nechybi a to ani neprehazuju korbicku, s taskou jsem jezdila v zime a na jare(to slunce zas tak moc nesvitilo a vitr jsme zvladali vetsim naklopenim boudy), ted v lete bez tasky jde bouda pohodlne stahnout tak, ze na Juldu slunce vubec nesviti(jde to daleko vic nez s taskou). Kamaradka ma sice prehazovaci rukojet , ale prestoze chodime spolu ven tak 3× do tydne, videla jsem ji to pouzit tak maximalne petkrat. Misto toho stahuje boudicku jako ja. Big Foot ma sice nafukovaci kolecka a mne tvrdili, ze Tornado se dela jen s plastovymi(ktera jsou ale dobre odpruzena a relativne mekka, takze v pohode, snad jen na zmrzlem snehu hazi dost), ale ja videla Tornado s nafukovacimi kolecky na vlastni oci. Je ale pravda, ze jsem nekupovala kocar v Depemu, tam by to vedeli nejlip. Manipulace s trikolkou se mi zda taky jednodussi a navic je lehci. Ale na ctyrkolku nejsem zvykla, takze nemuzu posuzovat stoprocentne, s kamaradcinou ale hrozne zapasim, nejak to s ni neumim. Obracene je to ale stejne, ona zapasi s mou trikolkou, takze si myslim, ze je to otazka zvyku. Chtela bych ale nekdy vyzkouset Tornado s otocnym prednim koleckem, to musi byt jeste lepsi. Kdyz jsem si kupovala kocar ja, jeste jsem ho nikde nevidela.

Tak snad jsme ti trochu poradily.

Mroe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.8.05 10:33

Ahoj, já také nyní řeším koupi kočárku. O víkendu jsme byli zakoupit kočárek Big Foot, ale nakonec jsme skoncili u Deltimu. Není nad to jít si ten kočárek ošahat přímo k prodejci a pořádně se poptat. S tříkolkou nemám srovnání ( nelíbí se mi) ale čtyřkolka je absolutně nehoupací kočárek. Maximálně lehce do stran, ale to je o vyklopení dítěte. A byl moc nízko, teda korbička. Na mě sice akorát, ale přítel je vysoký a musel by pomalu klečet. Upozorňuju, je to jen můj názor, ty můžeš mít jiné priority a očekávání od kočárku. Zdraví Zuzka

• Citovat
  • Upravit
48
30.8.05 11:22

Moc Vám děkuji za tyto vlastní zkušenosti. Teď to jen všechno srovnat v hlavě a můžu nakupovat.
Ještě jsem se jen chtěla zeptat, je ta trojkolka vhodná i do terénu a do sněhu?
Ještě jednou děkuji
 Barule

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
30.8.05 11:34

Barule,
tak já se hlásím k příznivcům 4kolky-Big footu. V sobotu jsme si ho totiž koupili. Miminko čekáme taky v prosinci. Moc se nám s manžou líbí, je praktický, skladný, do terénu a kráásssnýý :P .
Nikoleto-tak už jsme si konečně vybrali :) . Máme nakonec barvu béžovo-šedou s oranžovým orámováním.
Tak dobře vyberte.
Zdraví Berča :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
30.8.05 11:42

Berco, ja si myslim, ze do snehu jsou lepsi nafukovaci kolecka, min to hazi, ale ja mam plastova a miminko koncem rijna a taky jsme to zvladli. Ale prijde mi, ze na korenech v lese jsem lip zvladala ja s tremi plastovymi kolecky nez kamaradka se ctyrmi nafukovacimi.
Jo, a muj manzel ma 203 cm a take kvuli nemu jsme si koupili Hoco Tornado, ma snad nejvyse polohovatelnou rukojet, co jsem videla. Big Foot ma rukojet podstatne niz, jsem zvykla mit ji pomerne vysoko, Big Foot by mi nevyhovoval.

Mroe

Jeste - nevim, jestli je Big Foot houpaci, asi neni, ale trikolka diky prednimu odpruzenemu kolecku trochu houpe, myslim, ze to uplne staci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
30.8.05 12:43

Mroe-můj manža má taky 2 m a já skoro 180 cm a nemůžu souhlasit, že rukojeť je nízká. Já to mám na předposlední pozici a i manžovi, mému taťkovi i bráchovi to naprosto vyhovuje a všichni mají přes 2m :) .
Záleží asi na každém…
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
377
30.8.05 13:46

Barulko,my jsme s Tornadem jednu zimu zvládli naprosto v pohodě.Nebydlíme přímo ve městě,takže máme vyzkoušený i terén a sníh.Neměla jsem s ním sebemenší problém,jen snad přímo na ledu,ale to jede sám snad každý kočár.Takže město,terén,kostky v pohodě.S těma kolečky z plastu jsem já spokojená,sice se už trochu sjely,ale vyhovují mi více i pro případ píchnutí atd.Rukojeť jde nastavit opravdu vysoko a houpání jsme taky zvládli.Možná je i lepší,na to mimičo moc neučit,ale houpat se dá.
Berčo,tak to mám radost,že jste dobře nakoupili a hlavně,aby jste byli spokojeni a to si myslím,že budete.Barvička krásná.Užij si zbytek těhotenství v pohodě a klidu a pozdravuj i od Niki svého kulíška.
Ahoj Naďa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
922
30.8.05 15:16

Díky Naďuš, z kočárku máme velkou radost :) . Mimi vás všechny taky zdraví :) . Zrovna pěkně kope.
 Berča

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1817
10.10.05 19:09

ahoj holky,

hlasim se do klubu obdivovatelek hoco tornado S (to je ten s otocnym prednim koleckem) - videla jsem ho na vystave kocarku v Letnanech a cely jsme ho s manzelem rozebrali a zase slozili. je hrozne jednoduchy na jakoukoliv manipulaci. autosedacka se da na podvozek upevnit diky kovove redukci - vyrobce je Storchenmühle - Maximum SP - vyrabeji ji pro Hoco primo v barvach kocarku (je to nemecky vyrobce, mrknout muzete na www.storchenmuhle.de).

Mimi cekame az v breznu, takze stale jeste prohledavam internet a shanim. Ale uz se mi o „tornadu s“ i zda, tak asi nakonec vazne zvitezi.

Marka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
10.10.05 20:51

Milá Barule,
možná při výběru kočárku ti pomůže časopis Test z lonského roku (dá se sehnat v knihovnách) , kde z asi 20 testovaných kočárků , kočáry Hoco a Knorr vyšly jako nejhorší . Určitě tam ,ale najdeš inspiraci pro výběr kočáru .Kočárky jsou hodnocené nejen podle kvality, ale i velikosti pro mimi , bezpečnosti , funkčnosti a nezávadnosti použitého materiálu, docela slušný přehled.
hodně štěstí a nic neuspěchej
Lenka 2

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
15.10.05 22:11

Ahojte. Ja mám Tornádo S, kupovala som ho cez internet, na Slovensku tieto kočíky nedostať. Vyzerá veľmi dobre, avšak zdá sa mi „rozheganý“. Napr. nastavím výšku rukoväte a táto sa hýbe ešte centimeter hore-dole. Po synovi mám kočík z Poľska a tam keď nastavím rukoväť, tak sa už nepohne. Tornádo sa mi tiež „ohýba“ v spoji, ktorý slúži na skladanie. Myslím si, že kočík za tie peniaze by mal byť pevnejší. Aké máte vy skúsenosti?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí

Baby Snap 4