Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
Ahojte, chtěla bych vědět, jak jste se cítili po IVF, jsem jeden den po ivf a jak včera, tak dneska mě dost bolí břicho. Mám to dostat za pár dní, tak nevím, zda to přisuzovat tomu, nebo spíše,, uhnizdování" a chtěla bych se zeptat, že mám celej dnešek,,mokré " kalhotky, tak bych se chtěla zeptat zda to s tím souvis a ještě na to, kdy jste si udělali test aby tam bylo už něco vidět. Děkuji za odpovědi. ![]()
Neboj, to co popisijes je po ivf normální, já to mela presne jak pises. Ja testovala 7. den po et a byly tam 2 jasne carky. Mela jsem ale dve petidenni embrya. Držím palce at se zadari
Testovala jsem 9 den po et a byl slaboucky duch. bticho bolí jako NS MS a bolet bude ještě par týdnů. je to normální. tak žádný stres a odpocivej
@Elis321 ahoj,no břicho tě určitě jak na MS bolet může, ale nic to neznamená. První nebo druhý den by se embrio mělo teprv zavrtávat. Mě teda při IVF začlo bolet den před termínem MS a taky že mrcha došla, ale některé bolí a je nakonec těhotná
No já první test udělala 6tý den a byl tam vidět už pidi dich, ale každá sme jiná, některé ho měli až třeba 10tý den.No a mokro v kalohotkách-neuživáš utrogestan nebo něco podobného? To by bylo z toho
No jsem jeden den po ivf, včera mi ho dělali a jinak jsem měla dostat měsíčky kolem 18-20tého, tak jsem myslela, že kdyby to náhodou nevyšlo, což doufám, že vyjde, že to 18tého musím dostat, proto nejde poznat zda to je uhnizdování nebo před menstruací :/
@Elis321 píše:
No jsem jeden den po ivf, včera mi ho dělali a jinak jsem měla dostat měsíčky kolem 18-20tého, tak jsem myslela, že kdyby to náhodou nevyšlo, což doufám, že vyjde, že to 18tého musím dostat, proto nejde poznat zda to je uhnizdování nebo před menstruací :/
Menstruaci nepočítej, je to ovlivněné lékama, které ti zřejmě předepsali… Tady nic nevyzkoumáš, jen počkat. Kdy ti řekli, ze si můžeš udělat test?
Ja mela slaboulinkou čárku 6.den po KET..v době menstruace me desne bolelo bricho jako na ms, ale uz neprisla..
nicméně bricho jako na ms me i ted boli každy mesic! jinak asi od 4. dne po KETu se mi pokaždé vecir trochu zvysila teplota..pobolivalo me v krizi..a byla jsem uplne vycerpana..jakoze nemocná, ale nemoc z toho nebyla
drzim palce ![]()
@Elis321 Byla jsem na ET 19.11., tak to mám čerstvé. Bylo to mé druhé IVF. Hodně jsem pila. 4-5 litrů tekutiny, kvůli hyperstimul. syndromu, takže to bylo dobré. Dodržuj vyšší pitný režim. Břicho mě začalo bolet až asi 10. den. Zřejmě kvůli roztahování dělohy. Ale každý to má jinak. Ač tuhle větu nesnášim, tak jí stejně napíšu - nestresuj se, šetři se a hodně pij ![]()
A byla jsi doma nebo jsi pracovala? A jinak kolikátej den sis dělala test a vyšel ti?
Mě bolí právě už včera večer a dneska celý den ale dost. Missandei
@Missandei A byla jsi doma nebo jsi pracovala? A jinak kolikátej den sis dělala test a vyšel ti?
Mě bolí právě už včera večer a dneska celý den ale dost.
@Elis321 A piješ hodně? Doma jsem byla jen ten den (čtvrtek), co jsem šla z ET. A to jsem si potom ještě skákla na oběd. Pak až domů na gauč k telce. Druhý den do práce. O víkendu jsem jela k dědovi 150 km a den na to zpět. Celou dobu do práce. Ale šetřila jsem se. Přestala jsem cvičit a po odpoledni spíš ležela. Netahala žádný těžký věci. Jsem vystrašená až na půdu, protože jsem jednou už potratila a jedno IVF nevyšlo, ale zatím se drží. Ty si z toho nedělej zatím hlavu. ![]()
@Missandei No piju, ale ne nějak extra, ale hned jak jsi mi to napsala, tak jsem začla víc a budu, já právě už zítra jdu do práce, prodávám, takže budu 8 hodin na nohách, netahám nic těžkýho ale hodně se natahuji, chodím a zohýbám.. a víš proč ti to první nevyšlo?
Jak byli ženy a muži spokojení s lékařskou péčí?
Narodilo se vytoužené miminko? Přečtěte si hodnocení všech českých center asistované reprodukce nebo přidejte vlastní.