Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, no pokud myslíš vyloženě školní pomůcky, tak to určitě dostanete seznam ve škole. My tam měli napsané všechno krom školní tašky
![]()
@janusska dobře díky abych už začala nakupovat když jsem viděla cenu jen školní takš ytak jsem myslela že se zhrozím ![]()
Můžu se vetřít? Neví někdo, jestli je nějak omezen počet zápisů na základku? Díky
Prvnacek - pro zacatek jen skolni tasku a obycejnou tuzku. Seznam pomucek jsme dostali ve skole a zadna zavratna suma do nebyla - vesli jsme se do petistovky.
Kupovala jsem barevné papíry, kufřík, penál, aktovku (Emipo), pevnou složku na učebnice a sešity (Emipo), štětce, do zásoby plnící pero a bombičky (doposud to ale nepotřebují), tužky podle čísel (v seznamu), temperky, vodovky, kelímek, z vlastní iniciativy složku na písmenka (není třeba), tuš (není doposud třeba), guma (ta je třeba hodně
) a hodně hodně různých pastelek (tenké, tlusté, trojhrané apod - to valí), ostřítko. Láhev na pití, krabičku na svačinky, peněženka na čip k obědu (vyhrabala jsme něco z domu) jo a průhledné pevné složky - paní učitelka do nich vkládá papíry s úkoly a oni píšou jako na tu složku a pak se to vygumuje a pokračují dál. Plus na co jsem si nevzpoměla ze seznamu. Jinak v květnu jsem měla vše nakoupené a byla jsem ráda. Obdiv k maminkám, co posledních 14 dní před koncem léta schraňují své poslední peníze a šílí z akutních nákupů. Moje nervy by to neustály. potřebuju mít vše pro děti včas a v pořádku.
@Michaela1990 píše:
@janusska dobře díky abych už začala nakupovat když jsem viděla cenu jen školní takš ytak jsem myslela že se zhrozím
nj, akotvka je to nejdražší
jinak počkej na seznam ze školy, nemá smysl nakupovat podle seznamů ostatních, každá škola vyžaduje něco jiného. taky se mi neosvědčilo nakupovat podle předprázdninových seznamů, protože seznamy v září se obvykle o něco lišily. a jinak klid, v srpnu-září zase budou v obchodech nějaké akce na školní pomůcky.
Můžeš se přihlásit do kolika základek chceš. My jdeme do spádový a pak asi do dvou v jiných obvodech.
Byla jsem na setkání rodičů v jedno škole před měsícem a řekli nám at nekupujeme moc dopředu třeba až v červnu nebo i v září že nelpí na tom aby hned první den měli děti všechno vybavený kufřík atd. Prý se jim několikrát stalo že jim sponzor přivezl spoustu pomůcek a rodiče to pak kupovali zbytečně.
To se ale samozřejmě neděje na každé škole, že. ![]()
Počkej až na ten seznam ze školy. Dceři jsem např. kupovala méně věcí, než píše @Voltiček . Chodí do školy na vesnici, tak dostla některé věci od OÚ a v září ještě něco dostla ve škole. Zbytek jsem přes léto nakoupila.
Tak náš prvňák má batoh Topgal (cca 1500Kč), penál (250Kč)a obal na písmenka a čísla (99Kč) to byly největší položky. Tužky, pastelky, progresky, obaly na knížky a prac. sešity, čtvrtky to jsou desetikorunové položky. Teda pastelky stojí víc, pokud chceš lepší. Ale ty už má syn druhé od začátku roku.
Barvy, nůžky, barevné papíry, plastelínu atd. dostali. To samé prac. sešity, slabikář,…
Je pravda, že jsme dostali seznam na informativní schůzce v červnu a potom se ještě nějaké věci dokupovali v září. Ale tak hrozné mi to nepřišlo.
@petra79 píše:
Ale chci se zeptat, čím píšou ve škole?
obycejnou orezanou tuzkou. Nekdy kolem konce roku dostavali pero, ale nebylo to driv nez v prosinci.