Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
@NelcaZ píše:
Děkuji za rady. U nás je problém v tom, že naše princezna nezvládne vysát tolik, kolik potřebuje. Vždycky saje tak 15min, pak usne, dám ji odrihnout a pláče, že má málo. Tak je to třeba i 5× za sebou. Zkoušeli jsme právě jen kojení, ale dcera pořád brecela, až jsem nakonec byla ráda, že jsem měla trosku mlika odstrikaneho, a ze jsme v porodnici dostali lahvicku, tak jsme to vyzkouseli a bylo po breku. Podle toho jsme usoudili, ze dceři opravdu jen pití z prsa nestačí
Nejsem žádná militantní zastánkyně kojení, ale mám dojem, že ty ses o kojení připravila v podstatě sama s „pomocí“ porodnice. Jsou novorozenci, kteří jsou u prsu prakticky pořád - navíc v těhle horkách - a ničemu to nevadí. Navíc říkáš, že v porodnici si kojila bez problémů, tak není důvod proč by malá najednou neměla sílu od tebe vytáhnout, co potřebuje. Snad jedině pokud by měla silnou novorozeneckou žloutenku. Jestli stojíš o zachování kojení, tak přikládej, jak často je potřeba. Jestli tedy bude málá po flašce ještě ochotná sát. Jinak počítej s tím, že odstříkávání a krmení z lahve je prakticky nejobtížnější a časově nejnáročnější. A většinou se laktace napodaří odsáváním dlouhodobě udržet.
Vůbec tě neodsuzuji, miliony dětí vyrostlo bez problémů na UM, jen mi přijde škoda slibně rozjeté kojení zahodit.
@KristynaTita Tak možná si prostě raději vybreci dokrm ve flasce, protože je jednodušší ho vypít. A nebo prostě potřebuje kontakt
Synovce taky takhle pokazili už v porodnici a pak se prostě nechal hodinu kojit a potom s klidem vytáhnul láhev.
Dej, kolik chce…materskym mlekem prekrmit nejde. Ze neco ublinkne je normalni, i kdyz otravne, syn ublinkaval temer do roku. Ja taky na zacatku kojila a dokrmovala odsatym mlekem, ale syn byl driv narozeny a malinky, on objektivne tu silu sat dostatecnou nemel, u dodnoseneho ditete by ten problem byt nemel, pokud nema zloutenku nebo jiny problem. Po 14 dnech jsem pridavek zrusila a, uz jen kojila, na pozadanj, klidne i po hodine, kdyz chtel, prislo mi to o dost jednodussi nez se zabyvat odsavanim a vyvarovanim lahvi, ale to je asi kazdeho volba
Kolik mimino vypije na davku neni potrebne vedet, staci sledovat, zda ma pocurane plenky a zda pribyva na vaze.
Nic ve zlem, ale prijde mi, zes ohledne kojeni dostala zastarale rady, pokud chces kojit delsi dobu, mozna byse stalo za to se poradit s laktacni poradkyni, ktera uz opustila 50.leta…ale je to na tobe.
3-4 hodiny? To je moc velký rozestup mezi kojením. Určitě je úžasná a šikovná, když ti přijala flašku. Ale dávala bych častěji a zkusila i prso. 90ml je v poho. To jsem kojila ještě v porodnici. ![]()
@NelcaZ píše:
Děkuji za rady. U nás je problém v tom, že naše princezna nezvládne vysát tolik, kolik potřebuje. Vždycky saje tak 15min, pak usne, dám ji odrihnout a pláče, že má málo. Tak je to třeba i 5× za sebou. Zkoušeli jsme právě jen kojení, ale dcera pořád brecela, až jsem nakonec byla ráda, že jsem měla trosku mlika odstrikaneho, a ze jsme v porodnici dostali lahvicku, tak jsme to vyzkouseli a bylo po breku. Podle toho jsme usoudili, ze dceři opravdu jen pití z prsa nestačí
Já bych řekla, že jste usoudili špatně. Zkus v tomhle vedru být 3-4 hodiny bez pití
jak ti asi bude
15 minut je postačující doba a za hodinu můžeš dát znovu. Přijde mi to v tomhle počasí teda od tebe dost kruté, nechat 10 denní miminko tolik hodin bez pití. Někdy pomáhá třeba 10min. z jednoho prsu a zbytek z druhého.
@NelcaZ Předně gratuluji k miminku! ![]()
Ohledně dávky doporučím případně místní on-line laktační poradnu.
Držím palce, ať je brzy lépe!
Monika