Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky. Prosim o radu. Mam 12denni holcicku plne kojim a Asi tak pred 4 dny se mi udelala skvrna na prsu, neboli neni zatvrdla ale hodne me znepokojilo kdyz sem dozvedela ze by to mohl byt zacinajici zanet. Z tohoto prsu jsem prvnich 5 dni kojila trosku casteji nez z toho druheho (nevim jestli to ma ma to vliv) kdyz kojim nebo odstrikavam tak to neboli a ani pri odstrikani jsem si nepovsimla nejakych kusu v mlece. Nemate s tim nektera zkusenost a nevite jak s tim bojovat? Diky jsem zoufala ![]()
Jestli tě v místě, kde je flek, nebolí, tak to nejspíš zánět nebude. Zánět bolí a to dost. Pokud ten flek je na straně,kde se prsa dotýkají, může to být "zapařenina " a podrážděná kůže. Taky se mi to stalo.
@Justinne neboli to a prso je v miste volne…a je to uprostred a dolu jakoby pod prsem. Zanet bych poznala…?to jsou teploty a moc to boli?
@Pavla3333 : teploty byt nemusi, aspon ne hned, ale zanet boli.
@Pavla3333 : osobne bych to podle mista tipla na zapareninu, tvaroh to asi chladi
Ale vis ja, takhle pres net je to jen odhad. Hlavne, ze mas reseni ![]()
@beruska9 jo na jednom prsu mi zmizl a na druhem udelal nechapu…pokracuju ve stejnem postupu jako pred tim ![]()