Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nadeje umira posledni. Ale spis to bude povahou. Hodne sil. Pomaha dodrzovat rezim. Ale i to je boj.
@Kachlicka111 nechápu,co je to za povahu když má pozornost a i je to málo.
No ono většinou do těch 13-14m to bývá nejhorší…
Nejdříve jsou to prdíky, pak zoubky…., následuje období: chci už umět to a to, ale ještě to neumím a střídá ho období: nic mě nebaví.
Po tom roce, kdy dítě začne chodit se to zlepší, ale ne moc nadlouho, protože začíná období: chci hned/nechci.
No…. některé děti jsou prostě povahově náročnější. Tak držím palce ![]()
@Anonymní píše: Více
Takový diskuze mě vždycky děsí. Malýmu je zachvilku 4 měsíce a taky věčně nespokojený a uřvaný. Když vidím, že ani v 11 měsících žádná změna, hned mě přepadá panika, že ani u nás to nebude lepší. Žádná činnost, kde by dítko neřvalo?
@Sharinka790 někdy to tak je a někdy ne. Co jsem teda tak četla já. Já pořád čekám. Šestinedělí,4 měsíce, půl rok, za chvíli to bude rok, tak nevím. Jinak motoricky je šikulka. O tom to asi neni.
@Anonymní píše: Více
Třeba zrovna jak přesáhne rok, tak se to zlepší a nebo to bohužel prostě bude taková povaha.
Mě kamarádka utěšuje tím, že i s takovou povahou se dá později pracovat a je to lepší. Jen to chce vydržet, což je prostě o nervy. Ale co jinýho člověku taky zbývá než vydržet a věřit, že to bude lepší.
Já jsem ještě na začátku proti tobě s takovým dítkem, takže bohužel neporadím, ale tady se najde mraky maminek s takovými dítky.
Hezký den,
zdravím a ptám se hlavně ”majitelek” ubrečených a ukňouraných dítek.
11 měsíců a za tu dobu se nezměnilo skoro nic. Jo, o trochu míň brečí, ale pořád je to dost. Hrozně mě vysiluje, když se dítěti celý den věnuju/nevěnuju a stejně furt řve.
Břicho, zuby, to jsem si myslela ze začátku, ale to nemůže být pořád.
Múžu mít naději na zlepšení?