Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Ahoj holky,
Jdu si pro radu. Dcera 11m mi posledních 5 dní absolutně odmítá UM. Nikdy nebyla nějaký extra milovník mléka (co poznala prikrmy), ale dostala jsem ho do ní. Nyní ho plive a nevypije ani ťuk. Máte někdo podobnou zkušenost? Zdá se mi dost malá na to, aby byla úplně bez UM. Zvažuji koupit ji UM s příchutí od roka, ale vůbec se mi nechce do ní zbytečně cpát příchuť. Co byste dělaly vy? Nedostanu do ní ani kaši.
děkuji ![]()
Tohle byla moje dcera. Nahradila jsem mléčnou dávku jogurty a sýry a doktorce do dvou let dítěte odkývávala, že má dostatečnou dávku UM. Za dohadování s doktorkou mi to nestálo a tlačení UM do dítěte na sílu také ne.
Jake pouzivas? Zkus kendamill, ten je chutove uplne jiny…nebo treba mlecne kase ji? Dite by melo mit 500ml mleka denne, ale muze to myt v jogurtu, kasi, od toka tvaroh apod…nemusi nutne vypit mliko
Náhrad um mléčnými výrobky popřípadě kaší, ty dělají s příchutí.
@nozu píše:
Tohle byla moje dcera. Nahradila jsem mléčnou dávku jogurty a sýry a doktorce do dvou let dítěte odkývávala, že má dostatečnou dávku UM. Za dohadování s doktorkou mi to nestálo a tlačení UM do dítěte na sílu také ne.
Je pravda, že jogurt naopak miluje. Děkuji za názor ![]()
@Kotatko03 já si osobně myslím, že se důležitost UM u takto velkých dětí přeceňuje. Tak přidej jiné produkty a případně můžeš zkoušet čas od času nabídnout UM.
@Kotatko03 co koktej? proste rozmixovat mliko s bananem nebo s jinym ovocem co uz ma zavedeny? ja jako mala mela dost dlouhy obdobi kdy do me nasi dostali mliko jen diky koktejlum, kakau a jahodovymu jogurtu. Nic jinyho jsem z mlika nejedla /nepila.
No a co zkusit od roka místo toho normální kravské? Náš pediatr to tak radí..
To samé byl syn. Do toho jsem alespoň pak dostala goudu a nějaký jogurt. Obyčejné mléko taky nechce, ale zato mu chutná ovocný zakys
@Denino hele ja obycejny mliko neipju dodneska, jako v nouzi jo, ale jinak ne. Dtto bily jogurt, tvaroh bez upravy… proste tfuj. A to ty ovocny jogurty a nebo vajickovou pomazanku z tvarohu muzu porad. Proste nekterym detem to neochuceny mliko nejede.
@Leenvecka píše:
@Kotatko03 co koktej? proste rozmixovat mliko s bananem nebo s jinym ovocem co uz ma zavedeny? ja jako mala mela dost dlouhy obdobi kdy do me nasi dostali mliko jen diky koktejlum, kakau a jahodovymu jogurtu. Nic jinyho jsem z mlika nejedla /nepila.
Také jsem zkoušela a ne. Poslední co mě napadá, tak dostane takový ten hrnek od 12m, tak jedině, že by jí bavilo z něj pít a vzala by na milost i mléko ![]()