11m přestává pít MM - nahradit ho UM?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
11m přestává pít MM - nahradit ho UM?
Moje 11m dcera momentálně pije MM jen v noci a k snídani, přes den jinak jí pro její věk asi klasický jídelníček: jogurt + ovoce, zelenina s masem, začala jsem jí dávat těstoviny, odpoledne pečivo s žervé a večer kaše, sem tam dostane nějakou zeleninu, ovoce, sušenku nebo křupku do ruky. Po večerní kaši odmítla pít MM už tak před měsícem, nahradila jsem to aspoň čajem, aby měla tekutiny. Sem tam se ale stane, že ráno MM mléko nechce pít, tak jí dám kousek pečiva, co mám třeba na snídani já, a čaj. Měla bych to tak nechat, nebo jí třeba zkusit dát UM (na pití nebo ve formě kaše) nebo třeba zkusit KM (zatím s žádným jídlem neměla problémy, alergická na nic není)? Mám strach, aby jí látky z mléka nechyběly. Děkuji za názory ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Mně se syn odstavil v 11 měsících a na UM jsem o převedla. On nijak moc nepil jiné tekutiny a když ráno vypije dvě a půl deci mléka, tak mám jistotu, že pije aspoň něco. Teda teď už je to lepší, ale v tom roce moc nepil.
Vybrala jsme UM, protože si prostě myslím, že má význam - ne kvůli mléku jako takovému, to je prašť jako uhoď, ale obsahuje přidané vitamíny, minerály apod. Je to o názoru, jiná maminka napíše, že nejsou třeba, protože jsou obzažené v pestré stravě, ale já to prostě vidím takto.
HM měl ještě rok, teď jsou mu dva roky a akorát jsme přešli na obyč kravské tučné mléko.
S flašky ale pije doteď a nevidím důvod mu jí ještě brát. Naopak mi vyhovuje mu ráno dát mléko a mít dítě po snídani - nepádí hned do kuchyně s „mami, jíst“ ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn se mi odstavil v roce a dalsi rok jsem mu davala UM, k snidani a vecer pred spanim. Pred druhymi narozeninami jsem zrusila UM a pije kravske mleko. Porad jsem si ale rikala, ze jen podleham marketinku a ze by mu urcite od toho roku kravske mleko neublizilo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Starší měl MM do 13m, pak UM do 2let a něco. Pak odmítl a nepije teď vůbec žádné mléko (s čímž mají problém ve školce).
Mladší byl kojený do 15m a teď má UM, je mu 2 a půl. Chce ho ráno, někdy i dopoledne, pak před spaním a večer a před spaním. Trošku závisláček. Ale dávám no. Kravské jsem zkoušela, ani nic moc. Asi až budu chtít s UM skončit, tak mu ho párkrát vyměním za KM a bude po mléku obecně
Ono je to pro mě i pohodlnější, mám doma zásoby UM, nemusím řešit obden čerstvé plnotučné (jiné bych nedávala), ohřívat ho..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit