11ti měsíční dcera špatně jí
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Reakce:
Je to prostě takové období. Jednou jí krásně a pak nejí. Hlavně ji do jídla nenuť. Jen Mě zarazilo, že má odpoledne 2 svačiny, nešlo by dát jen jednu ať ji do večera víc vytráví?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Promin, ale hledas problem tam kde neni. My prijde, ze z ni delas maleho otesanka. 400 ml kase ti prijde jako normalni porce?
Nech ji zit a nevykrmuj ji jak husu. Hlady evidentne neumre.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Syn takhle špatně jedl, když mu rostly zuby a nepomohlo nic. Pak zase jedl normálně. Mě tenkrát nepribral vůbec nic a doktorka říkala, ze je to normální. Přijde mi, ze ti ještě celkem ji. Mě v tu dobu syn snědl tak jednu lžičku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle nějak jedly moje děti při nástupu do školky. V 11 měsících bych si gratulovala, jak krásně baští ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Tak ji tak neladuj. Já se někdy nedivim, ze ty deti vyhlasi bojkot. Porat do nich hrnem jidlo, aby nedej bože neumřely na podvýživu. Může to byt období. Nebuď z toho na nervy. Rozhodně bych nenutila. Ona ví, kolik jidla ji stačí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Anonymní píše:
Zdravím, dcera (11. měsíců) do cca 8. měsíce krásně papala, snědla vždy všechno až jsem se kolikrát divila, že se to do ní vejde (příkrmy od 4. měsíců, od narození na UM) nicméně pak postupně začala rukou odstrkovat a vztekat se u jídla, ale tak nějak jsem do ní většinu dostala. Poslední měsíc je ale krmení fakt peklopříklad - ráno sni k snídani půl jogurtu, ke svačině 3 křupky a půl přesnídávky, k obědu baští normálně, co my akorát v dětské verzi - dnes to byla rajská, kolínka a kousek hovězího, mohlo toho být cca 250 g a snědla sotva půlku, k první odpolední svačině si dojedla ten jogurt z rána a ke druhé svačině snědla 3 piškoty, k večeři měla krupičnou kaši a snědla 5 lžiček, toť vše a to předtím byla schopná sníst třeba 400 ml kaše
jsem už z toho fakt na nervy…na kontrole v 8. měsících měla 8,5 kila a teď na kontrole v 10. měsících měla 8,9 kilo takže alespoň, že přibírá, jinak UM od 7,5. měsíců už vůbec nepije. Také to některá z vás měla?
Jak kdybych četla o své dceři, akorát ta naše se nikdy vyloženě neprecpala, ale příkrmy ze začátku jedla celkem pěkně… Pak přibližně ve stejnou dobu jako u vas to začalo být čím dál horší… Jak já jsem se s tím natrapila!! Pořád jsem vymyslela způsoby, jak do ní dostat více jídla, dělala jsem psí kusy a ve finále to stejné k ničemu nebylo.. dokud přibírá, tak radím vůbec se tím nestresovat!! Nabízet, ale nijak nevnucovat, netrapit se tím.. fakt nemá cenu
dcera má teď 2 a půl a ještě donedávna to byla hrůza děs, ke snídani samotný kakao, pak dlouho nic, pár lžiček oběda, pak něco zobla odpolko a večeře taky naprd
ale aspoň hodně pije, vypije klidně dva litry za den a teď už se i to jídlo zlepšuje, aspoň ty obědy a večeře… Takže bych se tím fakt netrápila ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jasně, že je to normální, najdi si něco o krizi prvního roku, u vás přišla prostě dřív. Je to částečně i biologicky dáno, zpomaluje se růst, dítě už zkrátka nepotřebuje tolik, pokud vyloženě nehubne, tak je to v pohodě. Taky je to jakási evoluční ochrana, dítě, co si do určité doby nacpe do pusy cokoli jako způsob zkoumání, si začíná víc vybírat, co do té pusy vezme. Ideální je snažit se to nehrotit, jídlo pouze nabízet, nenutit, zachovat pravidelnost (čili nedávat najednou extra svačinu jen proto, že půl hodiny po ne úplně povedeném obědě dítě projeví zájem - z dlouhodobého hlediska může nárazové krmení způsobit, že bude dítě jíst ještě méně) a dbát na to, aby každé nabízené jídlo nabízelo důležité živiny (třeba v piškotech nic moc výživného nebude, tak k nim nabídnout aspoň kousek ovoce, zeleniny, zdroj železa nebo zdravých tuků). Když se rodič naučí nabízet v každém jídle něco výživného, tak je to super i pro vnitřní klid - někdy ta výživná potravina sice zůstane jen na talíři, ale pořád když nabídnu hodnotné jídlo 5× denně, je pravděpodobné, že něco z toho dítě sní a živin tak bude mít dostatek.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@PeBa12 píše:
Je to prostě takové období. Jednou jí krásně a pak nejí. Hlavně ji do jídla nenuť. Jen Mě zarazilo, že má odpoledne 2 svačiny, nešlo by dát jen jednu ať ji do večera víc vytráví?
Původně měla jen jednu, ale to jí nestačilo tak jsme někdy v 7. měsících přidala i druhou a byla spokojená…taky jsem si říkala, že jí tu jednu odpolední svačinu zruším a uvidíme ![]()
- Citovat
- Upravit
Haha… No tak my v 16 měsících ráno 4 sousta rohlíku či chleba se šunkou, dopoledne kousek jablíčka (asi 1/4),obed malá miska vývaru nebo druhého, odpoledne kojení a ovoce co si natrha teď na zahradě - 2 švestky, maliny, pár měsíčních jahod, večeře ignorace… k uspani kojeni. Nepřijde mi, že by holčička málo jedla🙂
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Na takový věk nízký toho sní až až… potřebuješ ji vykrmit kam? 400ml kaše… to by mi nesnědla čtyřletá. Na oběd mi sní malou misečku odhadují že to bude tak 200-250gramu i s přílohou a dvě až tři hoďky nemá hlad. Buď ráda že jí pravidelně, malé dávky a přibírá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ty jo, to mas ale zrave dite. Dcera mi do roka nesnedla vic nez 50g prikrmu. V roce a pul nekdy jsem do ni nedostala vubec nic a pila jen UM. Podle tabulek by mela byt uz davno zemrit hlady. Vyrostla z ni uplne normalni drobna stihla holcicka. 136 cm a 26 kg. 3. trida. A dodnes toho na posezeni nedokaze snist moc. 400g se povazuje za maximum co dospely clovek sni na posezeni. Kdyz pocitam gramaz na rauty, tak se tim ridim.
- Citovat
- Upravit
No tak 400ml kaše bych nesnědla ani já..holkám 6 a 3 dělám z 250ml mléka a kolikrát to nedojí a to nejsou žádná tintítka..
Myslím, že tvé dítě jí luxusně, tohle nezná skoro žádná matka ![]()
Jinak může být příčina třeba růst zubů..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Zdravím, dcera (11. měsíců) do cca 8. měsíce krásně papala, snědla vždy všechno až jsem se kolikrát divila, že se to do ní vejde (příkrmy od 4. měsíců, od narození na UM) nicméně pak postupně začala rukou odstrkovat a vztekat se u jídla, ale tak nějak jsem do ní většinu dostala. Poslední měsíc je ale krmení fakt peklo
příklad - ráno sni k snídani půl jogurtu, ke svačině 3 křupky a půl přesnídávky, k obědu baští normálně, co my akorát v dětské verzi - dnes to byla rajská, kolínka a kousek hovězího, mohlo toho být cca 250 g a snědla sotva půlku, k první odpolední svačině si dojedla ten jogurt z rána a ke druhé svačině snědla 3 piškoty, k večeři měla krupičnou kaši a snědla 5 lžiček, toť vše a to předtím byla schopná sníst třeba 400 ml kaše
jsem už z toho fakt na nervy…na kontrole v 8. měsících měla 8,5 kila a teď na kontrole v 10. měsících měla 8,9 kilo takže alespoň, že přibírá, jinak UM od 7,5. měsíců už vůbec nepije. Také to některá z vás měla?