13měsíční dítě - jak často spí přes den?

100
8.4.15 14:17

13. měsíční dítě jak často spi přes den?

Ahoj maminky, chtěla jsem se Vás zeptat, jak často za den spí Vaše 13.m? Spinkaji ještě 2× za den nebo už jen jednou?. Pokud 2 měnily jste jim to na jedno spnkaji až na odpoledne?. Děkuji. Naše mala spinkala 2× ale když jsme měli třeba plavani tak šla sapt až v 11 do cca 13h a pak už odpoledne nešla a večer usla u lahve s mličkem a a tak jsem to zkusila i u dalších dnů ji vynechat to ranní spinkani a dat i až po obidku ale spinka 1.5 a to se mi zda málo, co myslíte máme se vrátit zpět na 2× za den a nebo ji nechat? Děkuji moc za Vaše názory.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7980
8.4.15 14:19

@Monika Nika malá to kolem roka střídala, třeba 2 dny jednou a poté dvakrát. Pak se to ustálilo na jednom spánku denně a teď je jí rok a půl a už občas nespí vůbec a když spí, tak to předchází hodinové uspávání :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
8.4.15 14:21

Nase starsi spala 2× az do 18 mesicu, vecer cchodila normalne v osm a vstavala rano v sedm. Od 2,5 nespi vubec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
100
8.4.15 14:22

No právě my taky vždy museli uspávat jinak by nuesla vůbec ale když spi jednou denně tak večer vytuhne hned a teď jak jsem zkusila že spi jen jednou za den tak mi usne do 10min u pohádky a není žadne uspavani ale zda semi že ta 1.5h je malo za celý den, tak nevim zda ji to mam zpět vatit nebo ji tak nechat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
8.4.15 14:23

Mám skoro stejně starou holčičku - bude jí 14 měsíců a už měsíc spí vetšinou 1× denně. Spí různě dlouho, když jí dám spát do postýlky, tak spí jenom tu 1,5 hod. to jí dávám spát po obědě.

když jdeme na procházku, tak usne klidně i v 10 hod dopoledne a vydrží spát tak +- 2-3 hoďky. Ale také už jí potom nedávám odpoledne spát, protože by mi pak neusla večer.

ale pořád s tím bojujeme, neboť chodí spát okolo 19 h a spí v kuse tak do 21-22 a pak se vzbudí a myslí si, že je vyspaná :D a chce řádit, tak to začíná boj…
jestli to bere jako ten 2. spánek, nevím, ale zase když spí 2× denně (třeba když usne odpoledne v autě), tak zase nechce usnout večer.

tak se v tom také plácám…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10680
8.4.15 14:24

Tak pokud neni protivna tak ji ta 1,5 hodina staci

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
187
8.4.15 14:32

Můj 13m spí stále 2×. Je to nic moc, protože se s ním takhle člověk nikam nedostane, ale co už. Vstává kolem 5-6 hodiny ráno, takže až do oběda nevydrží. Starší dcera spávala přes den 2× do 18 měsíců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1127
8.4.15 14:38

Naše malá spí odpoledne tak hoďku a půl, občas je unavená, tak třeba dopoledne si na chvilku schrupne (15 minut) toť vše. 12měs.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
8.4.15 14:39

Obě děti mi spaly v tomto věku dávno už jen jednou, po obědě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4622
8.4.15 14:40

Dcera, bude mít rok spí od 8 měsíce jednou denně. Od 12 do 3 až 4. Večer chodí v 8 spí do 7. Spí celou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
8.4.15 14:43

@Monika Nika Moje dcera spala 2× denně cca do dvou let (tak hodinku; od 6 do 15m to bylo třikrát). Bylo na ní vidět, že se necítí dobře, když nespala dvakrát, i když to samozřejmě dala. Ale teda ona chodila od minimimina spát až v 9 večer, a přes den tři hodiny spala jednou dvakrát, když byla hodně nemocná ;)

Podle mě je to individuální, a pokud se dítě cítí dobře, tak to nemá cenu hrotit, zařiď si to tak, jak to vyhovuje Tobě - znám děti, co v tomto věku přestávaly spát úplně ;)

Příspěvek upraven 08.04.15 v 15:04

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
8.4.15 14:54

Teda ja mam asi Ruzenku :D syn 12m spi jeste 2× denne, vydrzi max. 3 hodiny vzhuru a musi jit spat, jinak je s nim k nevydrzeni…chodi spat vecer cca kolem pul 8, spi celou noc, vstane po 7 a v 10 uz zase musi jit spat, vstane cca v 11 a ve dve chodi zase, to spi 1,5-2 h a pred 7 uz ma zase krizi a jdeme v 7 koupat a pak uz hajat :) ja ho teda k spanku nebo nespanku nutit nebudu, at si rekne sam, beru to podle sebe, kdyz se mi chce spat, tak jdu, kdyz ne, tak ne a nesnesla bych, kdyby me nekdo nutil… :palec: nam to takto vyhovuje, kdyz byl miminko chodil jeste od 17 do 18, ale to si sam odboural, uz proste neusnul, tak jsem vedela, ze nechce…ridila bych se urcite prckem…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.4.15 15:01

Hele nas malej ve 13 m rozhodne uz nejakou dobu nespal dvakrat denne. Spal jednou a to cca 20-30 min. Po par mesicich se to upravilo na hodku. Když jeste spaval dvakrat denne tak spal vzdy max 20min. Ted je mu 22m a vetsinou uu nespi vubec. Kazde dite toho spanku tolik nepotrebuje a pokud je v pohode a nesilha unavou tak nevidim duvod, ji zas zacit davat spat dvakrat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3395
8.4.15 15:04
@Monika Nika píše:
No právě my taky vždy museli uspávat jinak by nuesla vůbec ale když spi jednou denně tak večer vytuhne hned a teď jak jsem zkusila že spi jen jednou za den tak mi usne do 10min u pohádky a není žadne uspavani ale zda semi že ta 1.5h je malo za celý den, tak nevim zda ji to mam zpět vatit nebo ji tak nechat.

Pokud na ni vylozene nepozorujes unavu, tak to malo neni. My jsme spali deko min nez vy. Proto ze vic proste nechtel a nepotreboval

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1952
8.4.15 15:04
@veronika6913 píše:
Hele nas malej ve 13 m rozhodne uz nejakou dobu nespal dvakrat denne. Spal jednou a to cca 20-30 min. Po par mesicich se to upravilo na hodku. Když jeste spaval dvakrat denne tak spal vzdy max 20min. Ted je mu 22m a vetsinou uu nespi vubec. Kazde dite toho spanku tolik nepotrebuje a pokud je v pohode a nesilha unavou tak nevidim duvod, ji zas zacit davat spat dvakrat :nevim:

taky si to myslim, ze to je proste na diteti, jak uz jsem psala nas malej ma 12m a 2× denne spat proste potrebuje, jinak nevydrzi, jak si odpocine, tak je klid :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí