14 leta divka si k vanocum preje iphone,jaky?

54
27.10.23 12:08

14 leta divka si k vanocum preje iphone,jaky?

Ahoj holky, tema neslo zmenit, nevim proc. Prosim vas, moje 14 leta dcera mi oznamila ze si preje k vanocum iPhone, nebyla jsem s tim teda moc ok ale dobre, penize ji prispeju a zbytek si vezme ze sveho. Preje si pry 13 mini, ale ta cena? Jo, ja vim ze iphony jsou proste drahy ale proste s tim nesouhlasim, vyhozeny penize, je to proste moc na mne.. porad a porad me premlouva ze si ho klidne koupi cely za svy ale ja proste nevim. Nemam iPhone (staci mi vzdycky jen nejaky redmi, moc na ty mobily nejsem), takze zadnou zkusenost nemam, navrhla jsem ji treba 11, za to bych asi ty penize jeste dala, neni to uplne tak hrozny ale jako kolem 17 000 za mobil 8o 8o 8o jaky by jste doporucily vy? :roll: Diky :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
27.10.23 12:13

Mám za 10 tis, 13 mini, repasovaný. Vše ok. Má i samozřejmě záruku. Přišel normálně v origo krabičce.

• Citovat
  • Upravit
24988
27.10.23 12:27

Co repas? tak jsem to vyřešila se 14tkou páč taky trvala jen na Jabku, mrkni na weby typu mobilpohotovost atd., kde bude inzerován super stav, tak proč neušetřit pár tisíc.. ta děcka to dnes holt mají jako takovou prestiž, jedné pubošce je to fuk, ale ta druhá prostě nechtěla nic jiného a taky že si na to klidně dá i své peníze.. je to taková blbá móda no, něco jako za nás plísňáče nebo dvojče na kazety, kdo to měl, byl king…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7513
27.10.23 12:36

Já bych ho prostě děcku ve 14ti nekoupila… taky s tím nesouhlasím. U nás mají pubertačky mobily kolem 6,5tis. Nekoupila bych děcku mobil za 17tis, ani já nemám takový mobil.. pokud ho jednou bude chtít at jde od 15ti na brígádu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
27.10.23 12:37

Koukni na ty repasovane, jinak tu 11 mám já teď a jsem spokojena, pro potřeby dítěte na základce bych rekla plně dostačující :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Prostě Vodnář
27.10.23 12:41

iPhone .

• Citovat
  • Upravit
13782
27.10.23 12:42

Já bych taky dítěti takový mobil nekoupila, ale pokud si ho tolik přeje, tak bych přispěla částku pro sebe adekvátní novému mobilu, třeba 7-8 tisíc. A snažila se ho sehnat třeba z druhé ruky (od prověřených prodejců), repasovaný atd. Pozor ale na podvody!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
27.10.23 12:43
@elizabethe píše:
Ahoj holky, tema neslo zmenit, nevim proc. Prosim vas, moje 14 leta dcera mi oznamila ze si preje k vanocum iPhone, nebyla jsem s tim teda moc ok ale dobre, penize ji prispeju a zbytek si vezme ze sveho. Preje si pry 13 mini, ale ta cena? Jo, ja vim ze iphony jsou proste drahy ale proste s tim nesouhlasim, vyhozeny penize, je to proste moc na mne.. porad a porad me premlouva ze si ho klidne koupi cely za svy ale ja proste nevim. Nemam iPhone (staci mi vzdycky jen nejaky redmi, moc na ty mobily nejsem), takze zadnou zkusenost nemam, navrhla jsem ji treba 11, za to bych asi ty penize jeste dala, neni to uplne tak hrozny ale jako kolem 17 000 za mobil 8o 8o 8o jaky by jste doporucily vy? :roll: Diky :kytka:

A ona na něj má svoje peníze? Který si ušetřila? Pokud ano, tak ať si ho koupí, ne?

• Citovat
  • Upravit
7513
27.10.23 12:44
@Eva2610 píše:
A ona na něj má svoje peníze? Který si ušetřila? Pokud ano, tak ať si ho koupí, ne?

tak asi nemá 14ti letá celých 17tis našetřeno tipují… běžně to tak puberťáci asi nemají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
27.10.23 12:45

Je to hrozně složité. Myslím si, že nejde ani tak o mobil ale o dceřino okolí. V této době děti ty IPhony chtějí :nevim: Čím lepší a novější, tím jsou lépe bráni okolím. Ten má IPhone, ten druhý taky a já ho chci taky :? Vím, je to úplně postavené na hlavu ale to je prostě ta dnešní doba. Já sama mám Samsung, iPhone jsem nikdy neměla a ani nechci. Dceři bych ale svolila pod podmínkou, že si tak drahého mobilu bude vážit. :think: ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5757
27.10.23 12:47

Mam Iphone uz 8 let posledni 8, ted 14…( sluzebni) za celych 8 let jsem nenasla jediny rozdil mezi Xiaomi deti ( v cene 8-10 tosic) a Iphonem, krome toho, ze na Iphone stoji vse ( nabijecka, kabel) jendou tolik a spoustu aplikaci, ktere deti maji zadarmo jsou u Iphone placene… Asi jedine plus je ochrana proti utopeni :), ale u starsi dcery ten okolo 10 Xiaomi to ma taky :).
Takze, ja bych pokud bych nemala mesicne zbytecnych 100 tisic detem Iphone nekupovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59409
27.10.23 12:49
@Eva2610 píše:
A ona na něj má svoje peníze? Který si ušetřila? Pokud ano, tak ať si ho koupí, ne?

asi tak, pokud bych řekla že přispěji tak dám stejnou částku co jsem chtěla a je pak na ní jestli bude ochotna ze svých ušetřených peněz přidat na její vysněný telefon nebo nebude chtít a koukna po levnějším. Taky bych nechtěla aby mne někdo rozmlouval věc co chci a pak si koupit něco co nechci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7513
27.10.23 12:50
@Zlobolka123 píše:
Je to hrozně složité. Myslím si, že nejde ani tak o mobil ale o dceřino okolí. V této době děti ty IPhony chtějí :nevim: Čím lepší a novější, tím jsou lépe bráni okolím. Ten má IPhone, ten druhý taky a já ho chci taky :? Vím, je to úplně postavené na hlavu ale to je prostě ta dnešní doba. Já sama mám Samsung, iPhone jsem nikdy neměla a ani nechci. Dceři bych ale svolila pod podmínkou, že si tak drahého mobilu bude vážit. :think: ;)

u nás si musí vážit i mobilu za 6,5… skoro třináctiletá rozbila mobil po dvou letech, ten stál asi 6, dostala tedy nový… ale uvažovali jsme… ale nyní jsem ji oznámili že ho má na min. 4 roky, pokud ho rozfláká dostane tlačítkový za litr, at se dovolá a smůla…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2922
27.10.23 12:51

Pokud se k telefonum chova dobre a obecne si ho zaslouzi tak bych ji ho koupila. Tim spis pokud je ochotna si na nej pridat. Do 11 bych nesla. Uz je to proste stary telefon. A uprimne iphone s nejakym redmi se fakt neda srovnavat…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
754
27.10.23 12:53
@KKK85 píše:
u nás si musí vážit i mobilu za 6,5… skoro třináctiletá rozbila mobil po dvou letech, ten stál asi 6, dostala tedy nový… ale uvažovali jsme… ale nyní jsem ji oznámili že ho má na min. 4 roky, pokud ho rozfláká dostane tlačítkový za litr, at se dovolá a smůla…

Ano, samozřejmě. Je jasné, že si musí vážit mobilu i za 1000,–. Špatně jsem po podala :lol: Určitě ale víte, jak jsem to myslela :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí