14měsíční nic neumí

1025
20.8.15 09:50

14m nic neumi

Ahoj holky, uz jsem fakt nervozni. Muj syn meumi lautr nic. A kdyz rikam nic, tak neprehanim. Neudela paci paci, nezamava, neukazuje prstickem, nepostavi kostky ani dve na sebe, nezasune kolecko, nemluvi ani jedno slovo, skoro mi nerozumi. Neopakuhe po me. Proste neumi nic! Uz me to fakt zacina znervoznovat. Jine i mladsi deti umi aspon neco. On jen prozkoumava hracky, haze s nema, otevira dvere, supliky, vytahuje z nich veci. Jako obchazi zdi, v tomhle jsem klidna, ale jinak je proste bud lenoch nebo neco horsiho, coz me desi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35438
20.8.15 09:51

:think: není po tobě? a vážně÷ zatím neřeš, případně jen konzultuj s pediatrem

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
20.8.15 09:54
@Tiger-lily píše: :think: není po tobě? a vážně÷ zatím neřeš, případně jen konzultuj s pediatrem

Po me??? 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4411
20.8.15 09:55

Je to dítě co je teprve 14 měsíců na světě. Někdy si to lidi neuvědomí a to co vidí u ostatních jim přijde normální. Ale každý nemá od boha daný předváděcí, herecký, přednašecký talent. Prostě to teď všechno vstřebává, ukládá a jak přijde jeho čas on Vás posadí na kolena. Nemusí to být postupné jako u ostatních dětí, třeba začne ve dvou letech mluvit plynule a do té doby neřekne slovo :nevim:. Buď trpělivá a když tě bude kamenovat okolí, říkej že si byla ty nebo manžel úplně to samé. A hle teď je vám (tolik a tolik) no a mluvíte a poznáte kolečka ;). To pak řeknou jen ahá tak to je jiná :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
20.8.15 09:55

14m jo hodne malo, mluveni, zasouvani kolecek atd. bych neresila. zvlatla si neco po svojem (aspon slabiky)? diva se na tebe, kdyz mu treba zpivas? smeje se na tebe, kdyz delas blbosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
20.8.15 10:04

@Ali-Ali Smeje se, kdyz blbnem, kouka, kdyz zpivam. Ona jako prsticek pouziva, ale na prozkoumavani veci, napr smitko ma zemi tak ho prozkouma prstickem. Udelam brrrrm a on se koukne na ry rty a sahne na ne prstickem. Proste do ma na prozkoumavani, ne na ukazovani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28990
20.8.15 10:05

Zatím to neřeš, malý taky pořád jen chodil, chodil, paci paci a podobné blbůstky začal až před druhým rokem, nestavil, jen bořil, mluvit začal před třetím rokem. Prostě trpělivě pořád opakuj básničky, ukazuj paci paci a další, on to jednou začne dělat ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
20.8.15 10:16

..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.15 10:37

Neplašila bych ale - jen pro jistotu - bych to probrala s pediatrem. Jde o to, že kdyby se náhodou o nějaký problém jednalo, pak - čím dříve se to řeší tím lépe. Mám kamarádku, která to odkládala až do třech let a díky tomu jsou teď s holčičkou ve velkém skluzu. Dr. jim řekla, že kdyby přišly dříve, nemuselo být to zpoždění tak velké. Myslím, že je lepší se zbytečně zeptat než potom litovat.

Nicméně - pro klid duše dodávám, že u mě bylo v 1. roce života dokonce podezření na mentální postižení - a to i z pohledu neuorologů. Měla jsem opožděný vývoj, chyběly mi dva reflexy… a dnes jsem, myslím, celkem normální, dokonce jsem vystudovala nějakou tu VŠ (ne že by to něco znamenalo…:) ).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.8.15 10:43

@sebaanez já to řešila tady . Malému byl rok v červnu. Byl na tom stejně jako ten tvůj. U nás ještě navíc prohýbání a to, že si nedal jídlo do pusy. Doktorka z toho taky nebyla nadšená… No a jak jsem to sem napsala, tak obrovský pokrok a to opravdu za poslední 2 dny. Volá na mě mama, včera si sám dal do pusy křupku, začal dělat pápá a paci, i když zatím na povel jen někdy a hází kostky do žirafy. Viditelně potřeboval, aby mu v hlavičce něco secvaklo.
Nebyl tvůj v zimě nemocný? Náš promarodil leden-březen, tak má skluz asi i kvůli tomu.
A to jeho brácha ve 13 měsících sám chodil, běhal, uměl asi 10 slov, postavil na sebe 8 kostek, házel kroužky na tyč, sám se najedl (chleba, křupky, nakrájený banán), napil, když jsem mu řekla, že se jdeme oblékat, tak si šel pro bundu, při oblékání nastavoval ruce, uměl přinést a odnést věci, ukázal babičku, dědu, tátu…

• Citovat
  • Upravit
1646
20.8.15 10:49

Ahojky, má kamarádka měla stejný „problém…“ Malá jen koukala, načež ostatní děti kamarádek uměli a chtěli se učit… Byla z toho zoufalá. Proto radím, neptejte se, nenechte se uchlácholit tím, že některé děti jsou lenivější, pomalejší. Na nic nečekejte a jestli máte pochybnosti, žádejte u lékaře doporučení na neurologii a rehabilitaci. Hodně štěstí přeji, ale pevně věřím v to, že to dobře dopadne :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
617
20.8.15 10:57

Já bych byla v klidu… kdyby mrně sedělo a koukalo celý den do blba, tak neřeknu… ale zkoumá, chodí… netlačte na něj, srovná se… ;)
Jsou to děti, každé se vyvíjí jinak a v jinou dobu, neškatulkujte ho podle tabulek, je to strašný nešvar a přidělává vrásky.
Každopádně, jak bylo řečeno, kdyžtak konzultujte s pediatrem, budete klidnější…
PS: nebo si pořiďte další dítě/děti… pak přestanete zaměřovat přehnaně pozornost na to jedno :mrgreen: (to byl vtip)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.8.15 11:01

@KatrinKejt Souhlasím. Taky chodíme na rehabilitace, dcerku to nijak nestresuje - aspoň nám ji zkoukli a řekli, kde je problém plus nás uklidnili, že se nic hrozného neděje. Trochu víc cvičíme a to je vše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1646
20.8.15 11:10

@Urtica-dioica A jak všichni dobře známe, cvičení neublíží nikomu ani malým dětičkám :) Jak říkám, pokuď jsou nějaké pochybnosti, tak to začít řešit, a třeba se pak zjistí, že se vážně o nic nejedná! Alespoň pro klid duše!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025
20.8.15 11:19

@KatrinKejt Ja s nim nepotrebuji na cviceni, pohybove je v poradku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí