Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Anonymní píše:
Jj to bych ještě chápala jako příznak puberty, ale ty ostatní věci sou divný
Mně přijdou všechny ty věci, cos napsala, úplně normální..a zvlášť jestli je taková odjakživa, tak má i něco v povaze a zbytek umocnila ta puberta ![]()
@Paola21 píše:
Mně přijdou všechny ty věci, cos napsala, úplně normální..a zvlášť jestli je taková odjakživa, tak má i něco v povaze a zbytek umocnila ta puberta
Asi ano, ta povaha bude taková plus tedy ta puberta. S touto povahou to bude mi t fakt těžký v kolektivu, v práci…
@Anonymní píše:
Asi ano, ta povaha bude taková plus tedy ta puberta. S touto povahou to bude mi t fakt těžký v kolektivu, v práci…
Práci lze najít takovou, aby nepracovala v kolektivu.) Myslím, že si poradí, podobných lidí je víc a třeba najde podobně smýšlejícího „parťáka“
@Paola21 píše:
Práci lze najít takovou, aby nepracovala v kolektivu.) Myslím, že si poradí, podobných lidí je víc a třeba najde podobně smýšlejícího „parťáka“
Jj to je možné, ale soužití je fakt těžký. Např něco se v domě stane např spadnou dveře, kluci zavolají taťku nebo mě, ale ona je překročí když dám takový příklad
Nebo v létě na zahradě grilujeme plný ruce práce a ona sedí a říká chtělo by to taky zeleninu ![]()
@Anonymní píše:
Nebo v létě na zahradě grilujeme plný ruce práce a ona sedí a říká chtělo by to taky zeleninu
I s těma dveřma i s tím grilováním mi to přijde na puberťáka normální, mají všechno na háku a pomáhat je pruda
Tak za mě je to taky jedna z variant puberty. Měla jsem to dost podobně, jediný s kým jsem si rozuměla byly knihy. navíc jsem vždycky byly spíš melancholik, introvert což jsem v pubertě zdárně maskovala nafrněností, naježeností, spruzelostí, vnitřně jsem totiž byla přecitlivělá a zranitelná. částečně to odezní po pubertě a částečně se s tím naučí pracovat. Hlavně ji netahejte k psychiatrovi, to chtěla moje máma, já odmítla dobrovolně jít, tak šla sama, tak jí řekl, ať se srovná sama se sebou a mě nechá na pokoji
.
Klasická puberta, navíc holka to má asi těžké
Jestli má málo povinností, je to problém hlavně u jejího otce, ne? Ty nejsi její matka, abys jí nějaké zadávala.
@EmmaAnna píše:
Klasická puberta, navíc holka to má asi těžkéJestli má málo povinností, je to problém hlavně u jejího otce, ne? Ty nejsi její matka, abys jí nějaké zadávala.
Co? Proč by jí nemohla něco zadat?
@EmmaAnna protože určitou dobu žije v její domácnosti. Normálně by se měla zapojit jako všichni
Ano žije s nama manžel také bychovává mé dítě a já jí znám od jejích tří let. Ptávě byla moje chyba, že jsem nikdy po ní nic nechtěla, měla se tu jak královna, která nedělá nic. A teď se střídají s klukama spravedlivě, dělají spolu myčku, vymášejí koš a v sobotu si děti společně umyjí svoji koupelnu. Jinak nedělají nic, takže si myslim, že v tomto to má dobré
Přece jí nebudu přehlížet a občas davat úkol jen mým klukům, to bych jí vyčleňovala
Akorát tedy ona je taková co jí znám jen teď je to víc tedy