Potrestání dítěte

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
6.2.18 12:38

Potrestání dítěte

Prosím anonym, aby mě nepoznali podle popisu události.
Představte si dvě děti, které si spolu hrají. Je jim 3 a 7 let. V tom to mladší uhodí starší dítě při přetahování se o hračku.
Mladší dítě dostane 2× přes ruku, musí se omluvit a jít si sednout k rodičům.
Starší dítě se směje, že ránu ani necítilo.
Připadá vám to jako dostatečný trest?
 Díky

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Run
20807
6.2.18 12:41

Dostatečný? Spíš přehnaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
6.2.18 12:41

Tak co bys s nim ještě chtěla dělat?? Myslím ze ano, dostatečný, a to malý dítě bych teda neplacala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
jahuhudka
6.2.18 12:42

Nejde o dostatečnost, ale vhodnost. Tříleté dítě bych netrestala plácnutím přes ruku za to, že někoho bouchlo. Jaký to má výchovný efekt? Odvedla bych ho od hraček, vysvětlila, muselo by se omluvit

• Citovat
  • Upravit
35754
6.2.18 12:42

Neplácala. Muselo by se jen omluvit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Marie432875
6.2.18 12:45

Ja bych do toho pokud možno nezasahovala a dala dětem příležitost vyřídit si to spolu…

• Citovat
  • Upravit
Verun83
6.2.18 12:46

Rozhodne bych jo neplacla, ale muselo by se omluvit. Pokud by se starsi smal, vysvetlila byxh mu, ze posmivani teda neni hezky.

• Citovat
  • Upravit
15156
6.2.18 12:46

Nelogické za bouchnutí bylo potrestané tím samým, co si z toho to dítě má vzít?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
6.2.18 12:48

Holky, mladší dítě je moje, normálně taky neplácám, ale otec staršího dítěte po mně dost vyjížděl, nevydržela jsem s nervama.
Ale i poté jsem zbytek akce poslouchala, jak by mělo moje dítě pořádně dostat.
 Zakl.

• Citovat
  • Upravit
35754
6.2.18 12:51
@Anonymní píše:
Holky, mladší dítě je moje, normálně taky neplácám, ale otec staršího dítěte po mně dost vyjížděl, nevydržela jsem s nervama.
Ale i poté jsem zbytek akce poslouchala, jak by mělo moje dítě pořádně dostat.
Zakl.

Ona nepřijde normální jeho reakce. Nic si z toho nedělej. Bít děti normální není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
118
6.2.18 12:52

Tak za prvé - starší dítě se směje, naprosto nevhodné a pro mladší ponižující. Za druhé - dítě placne, ty ho plácneš, co to má za smysl??? Ono plácat nesmí, ale ty ano?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880

U nás se dívám, čí to hračka je. Protože takové dítě starší už má svoje věci, které bere trochu jinak..
takže pokud se tahají o společnou hračku, a jeden by plácnul, tak se musí omluvit, pokud se rvou jako koně oba, tak jim to seberu, když se neumí domluvit, a pokud je to hračka co dostal starší např. narozeniny, Ježíška, tak dostane nadané mladší, že nemá brát věci staršímu.. U nás když měl kluk 7 let tak mladší měl taky 3, a muslea jsem už hlídat věci do školy a hračky, co by mohl rozbít.
Jinak ted už mladšího táhne na 5 a starčí má čerstvě 9 let.. tak už se hádají víc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22001

Nepřipadá mi to jako „dostatečný trest“.

Připadá mi to jako absolutně nesmyslný trest.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5487
6.2.18 12:53

Mladší v pohodě, být moje to starší, dostalo by sprďunk za pošklebování se :? Takže ty v pohodě, rodič staršího, když trval na řešení konfliktu z tvé strany, měl tedy taky nějak reagovat :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9880
6.2.18 12:54

Jo a ještě pokdu ten starší je takový rypák jak podle další popsané situace, tak se nevidím, že mohl být mladší i vyprovokovaný..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí