Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ješte dodám chlapce nemá a kamarádky s nima se také nepotřebuje vídat, takže se s nikym nevídá ![]()
To tu bylo včera ne? Puberta je dost těžká i ve funkční rodině. Natožpak, když ma vlastně dva domovy. Zkus ji pochopit a nekomentovat to. Vyroste a bude klid
A kolik bylo dceři, když jste se s tatinkem dali dohromady? a byla vždy taková nebo až teď?
Myslím, že v 15 letech je tohle všechno cos vypsala naprosto normální
Dceři byly tři roky a ano vlastně vždy byla taková, ale teď je to ještě horši
Ve škole učitelé prý si říkali co je to za nafrněnou slečnu, takže mám obavu, zda to není její povaha, to by bylo blbý teda
Je prostě divný že podle ní sou divný i její vrstevníci zkrátka všichni ![]()
@Anonymní píše:
Je prostě divný že podle ní sou divný i její vrstevníci zkrátka všichni
Prostě si připadá jako jediná „normální“.. to jí přejde, myslim, že jsem v tom určitém věku měla taky
všichni byli trapní a divní ![]()
Ano bylo to tu včera, ale nějak o tom musím přemýšlet a potřebuji si popovídat s někym kdo má zkušenost. Po rozhovoru s její maminkou si nemyslím nic dobrého. Je právě divný že ve chvílích když se smějeme tak ona má kamenný výraz, žádná radost, nic právě
@Paola21 píše:
Prostě si připadá jako jediná „normální“.. to jí přejde, myslim, že jsem v tom určitém věku měla takyvšichni byli trapní a divní
Jj to bych ještě chápala jako příznak puberty, ale ty ostatní věci sou divný
@Anonymní píše:
Ano bylo to tu včera, ale nějak o tom musím přemýšlet a potřebuji si popovídat s někym kdo má zkušenost. Po rozhovoru s její maminkou si nemyslím nic dobrého. Je právě divný že ve chvílích když se smějeme tak ona má kamenný výraz, žádná radost, nic právě
To mi porad prijde jako normální v pubertě. Všechno je trapný, tragicky, obtěžující, pod úroveň ![]()
@Tichošlápek píše:
To mi porad prijde jako normální v pubertě. Všechno je trapný, tragicky, obtěžující, pod úroveň
Hm
Ahoj maminky, které máte zkušenost s pubertou. Máme dceru manžela ve střídavé péči, je jí 15 let. Je strašně negativní, neusměje se, všichni sou divný, ve škole spolužáci, na kroužku. Chtěla jít na brigádu, dělat zdravé nápoje, ale jelikož prý slyšela, že je tam divná manažerka, tak už tam nechce. U nás má strašně málo poviností a když něco málo udělá, mamce říká že je to hrozné, že myslela, že tady nic dělat nebude. Žárlí na mě a na mladší sestru… a najednou prý k nám nechce jezdit. Neusměje se, pozdraví tak, že se na nás nepodívá a je tedy moc negativní, je to ještě normální, aby 90 procent času co je tady to bylo s ní takové špatné.?