Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Myslim si, ze z toho nebude mit trauma, ale bala bych se, abys z odstavovani v dobe, kdy diteti rostou zuby a nespi, nemela trauma ty.
Myslím, že trauma mít nebude. Ale odstavit dítě zrovna při růstu zubů
to mi nepřijde dobrý nápad. Spánek se tím může ještě víc zhoršit.
Zkusila bych odstavit jen na noc. V úplně stejně situaci jsem se pred par dny rozhodla odstavit na noc 18m syna, s tím, ze jsem sama moc nevěřila, ze to takhle částečně pomůže. první noc hruza, druhou se budil často, ale rychleji vždy usnul, od 3.noci spí celou noc. Večer, ráno a přes den kojim dal. Vím o více rodinách, kterým to takhle fungovalo. Druhá varianta je vydržet, kolem tohoto věku je ta zvýšena potřeba kojení častá.
@Urubamba tohle jsme zkoušeli. Bohužel se nepovedlo. Pak jsem řekla ok, nakojim kolem 12 a pak až ve 4 ráno. 2 noci to šlo, mrně spalo s tatínkem. Pak šel tatínek do práce, prcek ke mě a je to ještě horší. Když měl tatínek 4 dni volna a byl v plánu noční odstav, přijeli prarodiče. Tak zase ohledy na nich, aby se vyspali… a já jsem děsně nas…á, že furt ohledy na všechny a já se hroutím
. Už po prcku po nocích i řvu a nesnáším ho
.
@Jarka K @kavenka to je hezké, jenomže jemu zuby lezou pořád
. Už více než měsíc lezou 4ky - jedna pořád nevyšla a teď začínají do toho 3ky. Když budu čekat, až to skončí, asi skočím z okna. ![]()
On řve, ale stačí, že se dotkne prsa a vše je zázračně v pořádku… jenom tedy po nocích musí někdy dostat čípek na bolest, aby usnul.
@Anonymní píše:
@Urubamba tohle jsme zkoušeli. Bohužel se nepovedlo. Pak jsem řekla ok, nakojim kolem 12 a pak až ve 4 ráno. 2 noci to šlo, mrně spalo s tatínkem. Pak šel tatínek do práce, prcek ke mě a je to ještě horší. Když měl tatínek 4 dni volna a byl v plánu noční odstav, přijeli prarodiče. Tak zase ohledy na nich, aby se vyspali… a já jsem děsně nas…á, že furt ohledy na všechny a já se hroutím. Už po prcku po nocích i řvu a nesnáším ho
.
Aha, já myslím, ze by to chtělo zapojeni tatínka na více než dvě noci. My jsme si v posteli vyměnili strany, takže vedle syna spí manžel a nejmíň 14 dnů to tak zůstane. Nebo proste už mliko nedat vůbec, což bude psychicky náročnější ale taky si zvykne.
Mám 16 m dítě. Večer/v noci usíná u prsu. Do teď to byla výhoda, ale teď už to je děs. Pořád se v noci budí a já už nemůžu, je to pořád horší, dříve se tolik nebudil. Ještě mu teď lezou zuby, tak se po odcucnutí vzbudí a takhle ho pak v noci uspávám i víc než hodinu. Tohle se už prostě nedá. Uvažuji kojení utnout úplně - myslíte, že z toho bude mít traumu? Je děsný závislák a moment kojení je pro něj snad největší extáze…