17. listopad

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
3767
18.11.17 13:21
@lucenka píše:
Jenže i komunistické země šly dopředu… vyprodukují mnohem víc ekologie a něco jako třídění odpadu tam neexistuje. Při nákupu dostaneš mraky igelitových tašek. Lidi tam nakupují úplně stejně jako v demokratických zemích.

Ale já se nebavím o komunistických zemích dnešní doby, ani se nezastávám režimu jako takového. Jen jsem reagovala na příspěvek, že v komunisté z nás udělali levnou montovnu. Pouze jsem upozornila na to, že TEHDY bylo spousta věcí dobrých. A z dobrých věcí bychom se měli umět poučit. Nejde o režim jako takový, ale co mě fakt štve, je to, co jsem popsala výše. Ale kdyby byla vůle, dalo by se něco takového zavést i v demokratickém zřízení. Vždyť stejně tak funguje třeba Norsko - minimum importu, co nejvíc vlastních kvalitních výrobků. Mají menší výběr, ale lepší kvalitu, hlídají si svůj trh. Když tam přijdeš do krámu, mají šest druhů jogurtů - čtyři norské, dva dovezené, vyzkoušené, kvalitní.
Proč myslíš, že se u nás v zimě spotřebují tuny soli? Protože je to byzsnys. V Norsku se nesolí, tak už pochopili, že stačí škvára. Tady ti bez mrknutí oka posolí sníh a nechají tě jezdit v břečce.

• načítám...
148445
18.11.17 13:22
@Michelangelo píše:
co z toho, co píšeš, jsou tvoje vlastní zkušenosti? :think:, osobně jsem takové lidi poznala pouze v kanceláři a z vedení podniku :think:… je pravda, že na takové místa se dostali výhradně členi KSČPříspěvek upraven 18.11.17 v 13:18

Přesně tak. Když onemocněla ženská v lázeňské kuchyni (kuchařka, umývačka, prostě manuálně pracující),tak z toho všichni šíleli, jak se to udělá…když odjela vedoucí hotelu na tři týdny na dovolenou, nedělo se nic, nikdo to ani nezaregistroval.To samé v kanceláři, tam odešla pracovnice „na poštu“ a ten den jí už nikdo v práci nespatřil. V provozu tohle neexistovalo, absolutní blbost.

• načítám...
4047
18.11.17 13:22
@Gába27 píše:
Tvoje příspěvky jsou rovněž o ničem, přesto tě jaksi musím tolerovat, že? Takže můj nick vynech, radím ti dobře.

Jinak uděláš co? Mám se bát?
Začala si ty a já jsem tě jen poslala do háje. Tak už na mě nereaguj, o tvou toleranci se neprosím.

• načítám...
872
18.11.17 13:23
@Demi píše:
Z účasti KSČM a SPD ve vládě mám docela obavu. Zatím se hraje o menšinovou vládu s podporou komunistů a SPD, ale bez důvěry Poslanecké sněmovny. Vlastně kdo ví, co z toho nakonec bude.

Právě, kombo SPD a komísci i nahání hrůzu. A Babiš by jim měl pískat, ještě lepší. :D :poblion:

• načítám...
9128
18.11.17 13:23
@suvik píše:
Neni mi jasny to neustaly podsouvani kritikum komunismu, ze si mysli, ze je dneska vsechno super. Kdo to tady kdy kde psal? 8o

přesně tak, Když řeknu, že to za komunistů bylo horší des dnes v mnoha ohledech, tak tím zároveň neříkám, že je vše super.

Lidi si vytváří nějaké svoje spekulace a cpou je druhým.

• načítám...
3767
18.11.17 13:24
@lucenka píše:
Jenže i komunistické země šly dopředu… vyprodukují mnohem víc ekologie a něco jako třídění odpadu tam neexistuje. Při nákupu dostaneš mraky igelitových tašek.Lidi tam nakupují úplně stejně jako v demokratických zemích. A ty si myslíš, že v komunistických zemích nelítají letadly?Příspěvek upraven 18.11.17 v 13:14

Ty igelitky - to je právě k smíchu. Muška zlatá, proti těm cajkům, co se produkují - tuny plastu - kosmetika, hračky, kraviny, miliardy plastových blbostí, který si zákazník nacpe do papírové tašky a všichni se radují, jak jsme krásně ekologičtí - to je přece něco tak zvráceného!!! :zed:

• načítám...
lucenka
18.11.17 13:26
@Adrasteia píše:
Ty igelitky - to je právě k smíchu. Muška zlatá, proti těm cajkům, co se produkují - tuny plastu - kosmetika, hračky, kraviny, miliardy plastových blbostí, který si zákazník nacpe do papírové tašky a všichni se radují, jak jsme krásně ekologičtí - to je přece něco tak zvráceného!!! :zed:

jenže pořád lepší než nic… pořád lepší, když si dám nákup třeba do jedné igelitky, než když mi to prodavačka rozdělí do 5

• Upravit
872
18.11.17 13:26

Ještě bych doporučila pustit si pár filmů s komunistickou tématikou. Teď je v kurzu třeba Milada. A hlavně neříkejte, že je to vše jen politická agitka. Všechny ty kvanta filmů.
Jo a o té samostatnosti tehdejší bych si nebyla tak jistá se Sovětským svazem za zadkem. :nevim:

• načítám...
4047
18.11.17 13:28
@Janina B1 píše:
Právě, kombo SPD a komísci i nahání hrůzu. A Babiš by jim měl pískat, ještě lepší. :D :poblion:

Babiš a Zeman :roll: Pořád doufám, že prezidentská volba v lednu ukončí jednu nepodařenou éru :roll: :D

• načítám...
7210
18.11.17 13:28
@Demi píše:
Jinak uděláš co? Mám se bát?
Začala si ty a já jsem tě jen poslala do háje. Tak už na mě nereaguj, o tvou toleranci se neprosím.

Já tě budu jednoduše a zkrátka ignorovat, s tím opravdu nemám problém. :lol: Ty tady píšeš nesmysly o produktivitě, urážíš ostatní, doporučuješ, aby nepsali. :lol: Ty jsi tady jako co? Tys mě do háje rozhodně neposlala, holčičko. Husy jsme spolu nepásly, takže huš tam, kam patříš!

• načítám...
54030
18.11.17 13:30
@blobfish píše:
O co chabější znalosti, o to radikálnější názory, co :think:

kdy začneš hodnotit a soudit sebe?, ale možná právě přesně to děláš :think:

• načítám...
4047
18.11.17 13:31
@Janina B1 píše:
Ještě bych doporučila pustit si pár filmů s komunistickou tématikou. Teď je v kurzu třeba Milada. A hlavně neříkejte, že je to vše jen politická agitka. Všechny ty kvanta filmů.
Jo a o té samostatnosti tehdejší bych si nebyla tak jistá se Sovětským svazem za zadkem. :nevim:

Ten film bych nedala, stejně jako třeba Lidice. Poslouchala jsem vyprávění dcery M. Horákové, sice jen kousek, ale muselo to být pro ni strašné, v 16 přijít o mámu.

• načítám...
872
18.11.17 13:31
@Adrasteia píše:
Ty igelitky - to je právě k smíchu. Muška zlatá, proti těm cajkům, co se produkují - tuny plastu - kosmetika, hračky, kraviny, miliardy plastových blbostí, který si zákazník nacpe do papírové tašky a všichni se radují, jak jsme krásně ekologičtí - to je přece něco tak zvráceného!!! :zed:

To také nechápu. Já mám tuhle “tašku” většinou v autě a nemůžu si vynachválit. :) Hlavně toho unese opravdu hooooodne. :palec:

• načítám...
4047
18.11.17 13:32
@Gába27 píše:
Já tě budu jednoduše a zkrátka ignorovat, s tím opravdu nemám problém. :lol: Ty tady píšeš nesmysly o produktivitě, urážíš ostatní, doporučuješ, aby nepsali. :lol: Ty jsi tady jako co? Tys mě do háje rozhodně neposlala, holčičko. Husy jsme spolu nepásly, takže huš tam, kam patříš!

Doporučila jsem to tobě, uražená jsi jen ty, tak kejhej dál.

• načítám...
54030
18.11.17 13:33
@Janina B1 píše:
Jo a o té samostatnosti tehdejší bych si nebyla tak jistá se Sovětským svazem za zadkem. :nevim:

dějiny píší vítězové a herci jsou jejich nástrojem řízení

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová