17. listopad

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
148445
18.11.17 12:33
@Adrasteia píše:
Tak s tím fakt nesouhlasím. Paradoxně právě za komunistů, když jsme museli být soběstační, jsme si dokázali prakticky všechno vyrobit sami a ve vysoké kvalitě. Byla malá nezaměstnanost, protože všechny podniky fungovali a vyráběli zboží. Bohužel se nestíhalo a většina zboží byla určena k exportu do západních zemí, takže k nám se toho mnoho nedostalo. Ale právě nová doba přinesla totální devastaci výroby u nás snad ve všech odvětvích. EU nám sem chrlí mraky nekvalitního zboží bůhví odkud, snaží se kecat do toho, kolik čeho vyrobíme, a kdo se ještě snaží, není bohužel většinou schopný i s kvalitním zbožím konkurovat levným šuntům z Číny a Polska.
Nic není černobílé. Za komunistů bylo to zásadní špatně, ale spoustu věcí bylo prostě lepších než dnes. Je to tak, i když to někdo nechce slyšet. Dneska máme svobodu, můžeme cestovat, fajn, ale spoustu věcí je mnohem horších. Dneska si v klidu můžu koupit v obchodě hračku z Číny, která ublíží mému dítěti a každýmu je to fuk, hlavně že se kupuje a prachy se točí. To za komunistů neexistovalo. Když jsem něco dítěti koupila, ať už boty nebo hračku, věděla jsem, že se na to můžu spolehnout, protože to stát kontroloval. A to je jenom jedna z mála věcí.
A na závěr chci říct, že nejsem komunistka, nikdo z mé rodiny není komunista a ani je nevolíme. Ale je třeba být objektivní.

Naprostý souhlas. :kytka:

• načítám...
6915
18.11.17 12:34
@Lenka002 píše:
@Gnaar Jsi ještě větší ubožák, než jsem si myslela.

A proč jako? Ale od Tebe to lze brát vlastně jako vyznamenání :mrgreen:

• načítám...
4047
18.11.17 12:38
@Gnaar píše:
Takže se už balíš a odjíždíš do emigrace dle rady tady kolegy? Mj. nevadí Ti, že i Tvůj oblíbenec Havel byl agent STB?

Ano, to už tady dlouho nebylo… :roll:

• načítám...
872
18.11.17 12:40
@Demi píše:
Ano, to už tady dlouho nebylo… :roll:

Já fakt nesnáším, když lidé v diskuzích argumentují kydáním špíny. Achjo.

• načítám...
4047
18.11.17 12:41
@Lenka002 píše:
@Adrasteia
A to že spousta výrobků nebyla k sehnání, spousta léků aj.?
Teta si nechávala dovážet jako dárek od kamarádky z Vídně Brufen, dneska si můžeme vybrat x druhů na bolavý klouby třeba, nemluvě o jiných.
Nešlo jen o věci, ale hlavně neustále myslet na to, co můžeš a nemůžeš říc nahlas, kdo u toho je, jaké by to mělo důsledky.
Nemluvě o zabavování majetku komunisty, víš jak bylo mé prababičce, kdyý jí ti šmejdi sebrali vilu se zahradou ze dne na den a poslali ji do sklepního bytu 60km od místa, kde měla své známé a rodinu?

Tohle je přesné. Taky si to pamatuju. Nemluvě o šikaně celých rodin pro jiné politické smýšlení, pro to, že někdo odjel do zahraničí a zůstal tam.

• načítám...
54030
18.11.17 12:42
@lucenka píše:
jenže on to byl ráj… pro lidi, kterým vyhovovalo, že měli celý život jasně nalajnovaný a nemuseli vůbec o ničem přemýšlet… vlastně hodili odpovědnost za svůj život na někoho jinýho, věděli, že se o ně stát postará a teĎ jsou celý vyjukaný, že se musí o sebe starat sami a mnoho z nich to nezvládá.

máš v tom zmatek, před r. 89 měl každý právo na práci a komu se nechtělo, tomu stát žádnou podporu nevyplácel - jinými slovy, stát nepodporoval parazity a radši investoval peníze z daní pracujících do dotací na bydlení, potraviny, zdravotnictví atd… tak kdo dnes háže svoji zodpovědnost na stát?… i to tvoje dítě, které si dnes jde koupit čokoládu do obchodu odvede státu daně, protože DPH, i ten bezdomovec, který si jde cokoliv koupit do obchodu, odvádí daně státu tímto prostřednictvím a to stejné platí i pro důchodce… vše je zdaněno prostřednictvím DPH, od základního zdroje, jakým je voda, až po dědictví… manželé spolu celý život něco budovali, platili za všechno daně a když jeden z nich odejde, tak ten pozůstalý odvede opět daně, protože zemřel… havloidi jsou ti, kteří se neštítí vydělávat i na smrti :poblion: :poblion: :poblion:

• načítám...
4047
18.11.17 12:43
@Janina B1 píše:
Já fakt nesnáším, když lidé v diskuzích argumentují kydáním špíny. Achjo.

Umožňuje jim to anonymita internetu. A taky vlastní mindráky.

• načítám...
6439
@Michelangelo píše:
a kdo by tady teď vládl, kdyby se tehdy popravili všechni komunisti? :mrgreen:… jsem odpůrce poprav a trestu smrti, protože všechno se dá zneužít a i tito lidi mohli být někým zmanipulováni a zneužití… když půjdu do hloubky v případě V. Havla a uvážím, do jaké rodiny se narodil a tedy, jakému podléhal vlivu od svého narození, je mi jasné, že on tím hlavním viníkem není a můžu jít dál do historie jeho rodiny a ptát se, komu se narodili jeho rodiče a kdo a co měl na ně vliv atd… všechny nitky vedou k těm, kterým se podařilo přežít Atlantíduhttp://leva-net.webnode.cz/…-zajtrajsok/

proto říkám, že nás měli udělat jako další spolkovou zemi Německa. Neumíš číst?
Zneužití při popravách tehdejších komunistů by nehrozilo, Vlastnictví knížky prostě neokecáš.
Havel byl podle mě jen pouhý zbabělec, to jeho já jako prezident říkám… a a já jako občan… mě lezlo krkem už tehdá. Prostě klasickej mamánek, kde roli mámy převzala Olga.
A na ty nitky, kam až vedou, na to jsem pobýval asi někde jinde než abych byl vystaven takovému spadu chemtrails na hlavu, co konspirativci. :)

• načítám...
lucenka
@Adrasteia píše:
Tak s tím fakt nesouhlasím. Paradoxně právě za komunistů, když jsme museli být soběstační, jsme si dokázali prakticky všechno vyrobit sami a ve vysoké kvalitě. Byla malá nezaměstnanost, protože všechny podniky fungovali a vyráběli zboží. Bohužel se nestíhalo a většina zboží byla určena k exportu do západních zemí, takže k nám se toho mnoho nedostalo. Ale právě nová doba přinesla totální devastaci výroby u nás snad ve všech odvětvích. EU nám sem chrlí mraky nekvalitního zboží bůhví odkud, snaží se kecat do toho, kolik čeho vyrobíme, a kdo se ještě snaží, není bohužel většinou schopný i s kvalitním zbožím konkurovat levným šuntům z Číny a Polska.
Nic není černobílé. Za komunistů bylo to zásadní špatně, ale spoustu věcí bylo prostě lepších než dnes. Je to tak, i když to někdo nechce slyšet. Dneska máme svobodu, můžeme cestovat, fajn, ale spoustu věcí je mnohem horších. Dneska si v klidu můžu koupit v obchodě hračku z Číny, která ublíží mému dítěti a každýmu je to fuk, hlavně že se kupuje a prachy se točí. To za komunistů neexistovalo. Když jsem něco dítěti koupila, ať už boty nebo hračku, věděla jsem, že se na to můžu spolehnout, protože to stát kontroloval. A to je jenom jedna z mála věcí.
A na závěr chci říct, že nejsem komunistka, nikdo z mé rodiny není komunista a ani je nevolíme. Ale je třeba být objektivní.

a proč byla nízká nezaměstnanost? PRotože bylo povinnné pracovat… takže ve firmách bylo spousta lidí, co dělali velký kupový. Teď máme taky nízkou nezaměstananost a přitom nikdo není perzekuován za to, že nepracuje

• Upravit
4047
18.11.17 12:44
@Michelangelo píše:
máš v tom zmatek, před r. 89 měl každý právo na práci a komu se nechtělo, tomu stát žádnou podporu nevyplácel - jinými slovy, stát nepodporoval parazity a radši investoval peníze z daní pracujících do dotací na bydlení, potraviny, zdravotnictví atd… tak kdo dnes háže svoji zodpovědnost na stát?… i to tvoje dítě, které si dnes jde koupit čokoládu do obchodu odvede státu daně, protože DPH, i ten bezdomovec, který si jde cokoliv koupit do obchodu, odvádí daně státu tímto prostřednictvím a to stejné platí i pro důchodce… vše je zdaněno prostřednictvím DPH, od základního zdroje, jakým je voda, až po dědictví… manželé spolu celý život něco budovali, platili za všechno daně a když jeden z nich odejde, tak ten pozůstalý odvede opět daně, protože zemřel… havloidi jsou ti, kteří se neštítí vydělávat i na smrti :poblion: :poblion: :poblion:

Ubohý demagogu… :poblion:

• načítám...
4885
18.11.17 12:45

@Gába27 Co ti dává smysl? Že komouši brali majetky ve velkém, že zničili x rodin, že nakradli, co mohli? Smysl???

• načítám...
872

Hele shrňme si to. Kdo se chce mít dnes dobře, má tu možnost se někam vypracovat, aniž by musel lézt systému do zadku. K dostání je vše. To, že nějaká hračka z Číny není zdravá - nekupujte levné šunty, ale holt dražší věc. Na politiku se bude nadávat vždy a stejně tak si lidé budou stěžovat, i kdyby jim dávali zlatý prase zadarmiko.
Buďte rádi, že jste zdraví a můžete říct, co chcete, aniž byste šli na šibenici. :srdce:

• načítám...
lucenka
@Michelangelo píše:
máš v tom zmatek, před r. 89 měl každý právo na práci a komu se nechtělo, tomu stát žádnou podporu nevyplácel - jinými slovy, stát nepodporoval parazity a radši investoval peníze z daní pracujících do dotací na bydlení, potraviny, zdravotnictví atd… tak kdo dnes háže svoji zodpovědnost na stát?… i to tvoje dítě, které si dnes jde koupit čokoládu do obchodu odvede státu daně, protože DPH, i ten bezdomovec, který si jde cokoliv koupit do obchodu, odvádí daně státu tímto prostřednictvím a to stejné platí i pro důchodce… vše je zdaněno prostřednictvím DPH, od základního zdroje, jakým je voda, až po dědictví… manželé spolu celý život něco budovali, platili za všechno daně a když jeden z nich odejde, tak ten pozůstalý odvede opět daně, protože zemřel… havloidi jsou ti, kteří se neštítí vydělávat i na smrti :poblion: :poblion: :poblion:

myslíš ty třeba ty léky pro onkologické dětské pacienty, které běžný člověk tenkrát neměl šanci normálně dostat?
A dědická daň se v prvních skupinách neplatí ;)

Příspěvek upraven 18.11.17 v 12:46

• Upravit
872
18.11.17 12:46
@Lenka002 píše:
@Gába27 Co ti dává smysl? Že komouši brali majetky ve velkém, že zničili x rodin, že nakradli, co mohli? Smysl???

Je pravda, že chudí komouše zbožňovali a bohatí nenáviděli. No jo.. lidská závist. :)

• načítám...
7210
18.11.17 12:46
@Demi píše:
Umožňuje jim to anonymita internetu. A taky vlastní mindráky.

Ano, v reálu by totiž havloidi dostali přes hu.bu. Takže za ně - díky Bohu za internet. Nejsou inzultováni opravdově.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová