Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky, chtěla bych se zeptat, protože jsem se s tím nikde, nesetkala..doma mám jednoto skoro pěti měsíčního prcka, a brala jsem prášky cerazette, a přes ty jsem znovu otěhotněla…
Dneska jsem byla na ultrazvuku, a doktorka mi řekla, že to byli dvojčátka, ale jedno se buď nezačalo vyvýjet, a nebo se přestalo vyvýjet, je to nějaký syndrom mizejícího dvojčete, co to vlastně znamená? Ale ani já ani přítel v rodině dvojčátka nemáme
tak kde se tam vzali?:-)
Nikaa
rika se ze po potratu a po porodu je telo pohnojene........
Ale k veci… nekdy se stane ze nevyhovujici ATK neomezi uvolneni vajicek, a kdyt jsi neovulovala dyl, tak je mozne ze se i vajicek uvolni vice a proto se oplodni
Nebo taky jedno vajicko se muze rozdelit a pak se vyviji jako dvojcatka
JA mela u 1. tehu taky dvojcatka, a cca v 7tt se jedno prestalo vyvijet az uplne zaniklo........neboj se, je to casty jev…
Muzes treba i zacit spinit, stava se to, ze se telo jakoby cisti,
Drzim palce na bezproblemove tehotenstvi… a reknu ti, bude to zahul
Ale zase krasne
ka-tka děkuji
bude jen jedno, ale doma, už jednoho trpaslíka mám, tak to záhul bude, ale těším se ![]()
Nikaa píše:
ka-tka děkujibude jen jedno, ale doma, už jednoho trpaslíka mám, tak to záhul bude, ale těším se
JA to myslela tak, ze zahul s batolatkem a miminkem ![]()
Myslím, že bude s oběmi, zažila jsem si mimoděložní, takže vím, co to obnáší..
a jsem ráda, za Míšu..i když byl neplánovaný, a toto je také neplánované ![]()
Ahoj,
Cerrazette se musi brat uplne presne ve stejnou hodinu kazdy den, coz ja osobne jsem s malym miminem nezvladala.
O mizejicim dvojceti jsem slysela…nemas se ceho bat. Druhe mimi by se melo vyvijet normalne a neznamena to zadne komplikace.
Jestli mas obavu z deti blizko po sobe, maminky se schazi na diskuzich tady i na BC. Jmenuje se do skorodvojcata a tyto diskuze mi uz v tehu hodne pomohly, protoze mam holky 17m od sebe…
Preji pohodove tehu..
Terik
Teriku, děkuji, a když mi písneš, v jaké sekci to přesněji najdu, ráda tam zavítám..jj ale to mi doktor neřekl, že je musím brát tak přesně..a neřekl mi spoustu dalších věcí, tak proto se mi to stalo.. ![]()
Ahoj,
včera jsem byla na ultrazvuku a doktor mi řekl to samé co tobě, jsou tam dvě jen jedno bylo jen oplodněné, ale vývoj nenastal. Říkal, že je to naprosto normální, a že to má skoro každá těhulka, jen se o tom neví.
Taky říkal, že je spíš zázrak když se začnou vyvíjet obě miminka.
Neboj to druhé se vstřebá a bude to.
Já jsem těhotná po 3 a 3× jsem měla pořád to samé.
Šárka
Skorodvojčata jsou tady : https://www.emimino.cz/modules.php?…
Taky jsem měla syndrom mizejícího dvojčete, bohužel u mě sourozenec odešel v 29. týdnu za tím zmizelým. Ale jak psaly holky stává se to málokdy.
Přeji hodně štěstí a ustoj to nějak
![]()
Sati, to mě mrzí, tak hodně štěstíčka i zdravíčka, pro nové, a pro oba
![]()
Štěstíčko už dorazilo, přesně 14 měsíců poté a je to naše ďáblice Petra. Teď už má dva roky.
Tak to je moc super, a další čekáš, nebo už je? Protože na tom metříku toho moc nepřečtu ![]()
Ne s dětma jsem definitivně skončila
![]()
Dcera měla v dubnu 2 roky a syn v červenci 11.
Ale ne ne:)to si třeba jen říkáš…já jsem mojemu řekla, když toto nebude holčička, tak za pět let repete, že bych chtěla aspoň jednu holčičku, ale je jedno, když to bude zdravé ![]()
Ahoj,
tak já beru tu samou antikoncepci a snad si udělám test, protože mi občas přijde, že cítím pohyby, netušila jsem, že se dá otěhotnět i přes prášky.
Přeju Ti aby jsi to všechno zvládla.