Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
je to normalni, maloktere dite je schopne hrat si dele jak 5 minut samo. dokonce i 3 lete deti jsou na tom s delkou her a soustredenosti vetsinou mizerne.
Nase holka ma 18 mesicu a vydrzi si sem tam hrat chvilku sama, ale moc dlouho taky ne. Nejvic asi stavi kostky, vozi kocarek s panenkou a stele ji perinky a plysaci jako chodi po nabytku a neco jim zvatla nebo si davaji pusinky. Vetsinou ale u niceho nevydrzi dyl jak par minut. A lita od jednoho k druhemu. A jenom kdyz je cila a vyspala, kdyz je unavena, tak si sama hrat nechce a akorat mi visi na noze.
Když se zadaří, tak si hraje třeba 10 min. za celý den, je ještě brzy.
Tak kdyz ma neco noveho, tak to docela vydrzi. Nejradeji ma spis pohybove „hry“. Schodek do predsine dolu a nahoru, dolu a nahoru, jezdi na konikovi, vozi kocarek, obcas si sama teda listuje v knizce, nebo neco micha v kuchynce, prohaze krabici hracek (obecne moc na hracky ale neni
), jooo, a kdyz je unavena,porad visi mi na noze…
To mi přijde úplně normální. Syn si až kolem 2 let začal občas hrát sám třeba 5-10min a to jsme na tom ještě celkem dobře ![]()
Diky za příspěvky:) a co s níma tedy celý den děláte? Mě příjde že se strašně nudi ![]()
a nemůže to být částečně i tím,že mají ty dnešní děti těch hraček strašně moc,jsou přesycené a žádná je pořádně nezaujme??
Těžko říct čím to je… ale ještě jsem se s tím nesetkala. Bojím se aby nešlo o nějakou poruchu.
No tak vezme si smetak a parkrat jakoby pozameta, s mobilem děla jakoby teleofnoval (opět maximálně minutu), podlíva kytky a tak.
@Mini86 tak to bych neviděla tak černě..Pokud má opravdu hodně hraček tak většinu uschovej a nech mu jich jen pár,postupně je můžeš vyměnit.
Muj se v roce a pul zabavil na delsi dobu jen s naberackou v brouzdalisti
To vydrzel klidne i hodinu. Jinak vyzadoval 100 procentni pozornost, doslova mi visel na noze ![]()
@Limi123 píše:
Muj se v roce a pul zabavil na delsi dobu jen s naberackou v brouzdalistiTo vydrzel klidne i hodinu. Jinak vyzadoval 100 procentni pozornost, doslova mi visel na noze
A kdy se to tak zlepšilo?
@Mini86 píše:
A kdy se to tak zlepšilo?
Ja nevim, casem postupne. Ted jsou mu dva a pul a dyl nez 10 minut sam nevydrzi, ale kdyz ma partaka, tak vydrzi hodiny a skoro nas nepotrebuji. Takze travime hodne casu s ostatnimi detmi. Ale ono uz je to jine, i kdyz jsme sami, protoze si s nim clovek uz i popovida, tak me to hrani s nim obcas i bavi
A da se s nim delat uz spousta veci, ktere bavi i me (koupani, zoo etc.)