Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
milé maminky,
už jsem to řešila před 14 dny…zítra začínám 18tt a pohyby stále nikde…občas večer u telky mi přijde,že se tam něco děje,ale pak celý den zase nic…jedná se o mé druhé těhu…tak by už měly být pohyby,všude to čtu,na všech portálech o mimi…začínám být z toho špatná,dokonce jsem včera vytáhla fonendoskop a poslouchala jestli uslyším srdíčko,já nic neslyšela,manžel tvrdí,že ano…můžete se svěřit se zkušenostma?mám celkem strach,že mimísek nežije…poznala bych to?
děkuji Vám…
![]()
ahoj,každá mamina je jiná, záleží na tom jakou máš postavu a jak vnímáš „svoje vnitřní dění“ kdy jsi začala cítit pohyby u prvního mimča? POkud nemáš silné bolesti, nekrvácíš,atd. tak se neboj.. 18 tt je docela brzy.. myslí si, že můžeš být klidná..
Ahoj Fonteo,
já v 18tt jsem cítila mimi pouze večer v posteli s nataženýma nohama, dlaně položené a mírně přitlačené na podbříšek. Jinak během dne nic. Mimísek je ještě malý a nemá takovou sílu, tak je to spíš takové malé ťukání… Tak se neboj
![]()
Neboj se, určitě je mimi naprosto v pořádku, pohyby můžou začít i později. Mě začaly ve 22tt.
Když se na to budeš moc soustředit, tak je asi neucítíš
to je zákon schálnosti ![]()
u prvního jsem je cítila ve 21tt…jinak žádné problémy nemám,jako krvácení,bolesti a tak,vůbec nic…
postavu mám normální,žádná vyzáblina ani tlustá,prostě tak normálně…
foneto: myslím si, že můžeš být opravdu v klidu, u prvníhho si je cítila 21, teď cítíš občas večer, takže pohoda:) neboj ![]()
asi máte pravdu,moc se na to soustředím…chjo…při prvním těhu jsem tak histerická nebyla…
děkuju Vám holky
Ještě taky záleži na uložení placenty (vepředu, vzadu), to může taky pohyby tlumit, já bych to taky moc neřešila. Teď u druhého těhu jsem je v 18.tt cítila velmi sporadicky, nyní už můžu říct, že je cítím denně a v obdobné časy, takže už si asi mimčo tvoří nějaký režim. Takže bych byla v klidu a čekala, určitě to bude každým týdnem silnější. Jo jinak ten fonendoskop není úplně ideální, nejspíš taťka slyšel tvoje srdíčko, nebo střeva:-)
ahoj, ja som tiez citila prve pohyby az v 20tt a fonendoskopom som tiez skusala najst srdiecko a doteraz sa mi to nepodarilo a to zajtra zacinam 30 tt ![]()
Ahoj, postavou jsem štíhlá, a v prvním těhu jsem cítila první pohyby kolem 20. týdne a ve druhém taky tak, možná o týden dřív.
Měla jsem spoustu starostí s první dcerou, tak jsem se zase až tak moc nesoustředila nato, co „mimi“ v bříšku přes den dělá, a večer býval klid. Zato potom se rozjela a kopala a kopala hlavně navečer a v noci. ![]()
tak ja jsem sice prvorodicka, ale pohyby jsem citila az kolem 19tt… takze si myslim, ze muzes byt jeste v klidu… zalezi taky na umisteni placeni, jestli na zadni stene nebo na predni… ![]()
Takze bud v klidu a uzivej si dal tehulkovani ![]()
Strach je normalni, ale nedes se, ja jsem v druhem tehotenstvi citila pohyby pozdeji, nez v prvnim. Bud proto, ze mimi bylo linejsi, nebo proto, ze jsem nemela tak cas se pozorovat s batoletem doma. V obou tehotenstvich jsem mela placentu na predni stene. To take pohyby tlumi.
Já jsem začala cítit pohyby v 19tt. a to jen když jsem se na to fakt soustředila. Bylo to jen občas a takové jemné a strašně slabé, ty větší pohyby a pošťuchování cítím asi od nějakého 22.týdne. Určitě se nestresuj, na pohyby je ještě pořád čas. ![]()
Já u prvního těhu měla taky placentu na přední stěně a pohyby jsem začla cítit až 22+3. Takže buď v klidu,času dost,ještě si jich užiješ až až,většina prvorodiček začíná pohyby cítit až tak kolem toho 20tt. ![]()
ahoj,
taky mam placentu na přední stěně a mimi jsem začla vnímat až ve 22tt, už jsem taky dost plašila a nakonec mi manža koupil Angelsounds na poslech
a když jsem mimi dýl necítila, hned jsem poslouchala, je to fakt individuální, jsou holky co to cítí od 16 tt a pak zase ty, kt. to cítí až po 20tt, určitě je vše v pořádku, hlavně, že ho cítíš aspon občas, mě ted ten můj kope do močáku takovou silou,že si budu muset asi brzo pořídit vložky Tena Lady ![]()