18. týden těhotenství - pohyby nikde... :-(

438
25.2.11 13:12

18tt-pohyby nikde..:-(

milé maminky,
už jsem to řešila před 14 dny…zítra začínám 18tt a pohyby stále nikde…občas večer u telky mi přijde,že se tam něco děje,ale pak celý den zase nic…jedná se o mé druhé těhu…tak by už měly být pohyby,všude to čtu,na všech portálech o mimi…začínám být z toho špatná,dokonce jsem včera vytáhla fonendoskop a poslouchala jestli uslyším srdíčko,já nic neslyšela,manžel tvrdí,že ano…můžete se svěřit se zkušenostma?mám celkem strach,že mimísek nežije…poznala bych to?
děkuji Vám… :-( :cry:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16077
25.2.11 13:16

ahoj,každá mamina je jiná, záleží na tom jakou máš postavu a jak vnímáš „svoje vnitřní dění“ kdy jsi začala cítit pohyby u prvního mimča? POkud nemáš silné bolesti, nekrvácíš,atd. tak se neboj.. 18 tt je docela brzy.. myslí si, že můžeš být klidná..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
693
25.2.11 13:17

Ahoj Fonteo,
já v 18tt jsem cítila mimi pouze večer v posteli s nataženýma nohama, dlaně položené a mírně přitlačené na podbříšek. Jinak během dne nic. Mimísek je ještě malý a nemá takovou sílu, tak je to spíš takové malé ťukání… Tak se neboj :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
736
25.2.11 13:19

Neboj se, určitě je mimi naprosto v pořádku, pohyby můžou začít i později. Mě začaly ve 22tt.
Když se na to budeš moc soustředit, tak je asi neucítíš :-? to je zákon schálnosti 8-o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
25.2.11 13:20

u prvního jsem je cítila ve 21tt…jinak žádné problémy nemám,jako krvácení,bolesti a tak,vůbec nic…
postavu mám normální,žádná vyzáblina ani tlustá,prostě tak normálně…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16077
25.2.11 13:23

foneto: myslím si, že můžeš být opravdu v klidu, u prvníhho si je cítila 21, teď cítíš občas večer, takže pohoda:) neboj :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
438
25.2.11 13:27

asi máte pravdu,moc se na to soustředím…chjo…při prvním těhu jsem tak histerická nebyla…
děkuju Vám holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
990
25.2.11 13:34

Ještě taky záleži na uložení placenty (vepředu, vzadu), to může taky pohyby tlumit, já bych to taky moc neřešila. Teď u druhého těhu jsem je v 18.tt cítila velmi sporadicky, nyní už můžu říct, že je cítím denně a v obdobné časy, takže už si asi mimčo tvoří nějaký režim. Takže bych byla v klidu a čekala, určitě to bude každým týdnem silnější. Jo jinak ten fonendoskop není úplně ideální, nejspíš taťka slyšel tvoje srdíčko, nebo střeva:-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17359
25.2.11 13:53

ahoj, ja som tiez citila prve pohyby az v 20tt a fonendoskopom som tiez skusala najst srdiecko a doteraz sa mi to nepodarilo a to zajtra zacinam 30 tt :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
642
25.2.11 13:59

Ahoj, postavou jsem štíhlá, a v prvním těhu jsem cítila první pohyby kolem 20. týdne a ve druhém taky tak, možná o týden dřív. :think: Měla jsem spoustu starostí s první dcerou, tak jsem se zase až tak moc nesoustředila nato, co „mimi“ v bříšku přes den dělá, a večer býval klid. Zato potom se rozjela a kopala a kopala hlavně navečer a v noci. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36544
25.2.11 14:02

tak ja jsem sice prvorodicka, ale pohyby jsem citila az kolem 19tt… takze si myslim, ze muzes byt jeste v klidu… zalezi taky na umisteni placeni, jestli na zadni stene nebo na predni… :nevim:
Takze bud v klidu a uzivej si dal tehulkovani :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4548
25.2.11 14:12

Strach je normalni, ale nedes se, ja jsem v druhem tehotenstvi citila pohyby pozdeji, nez v prvnim. Bud proto, ze mimi bylo linejsi, nebo proto, ze jsem nemela tak cas se pozorovat s batoletem doma. V obou tehotenstvich jsem mela placentu na predni stene. To take pohyby tlumi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
25.2.11 14:15

Já jsem začala cítit pohyby v 19tt. a to jen když jsem se na to fakt soustředila. Bylo to jen občas a takové jemné a strašně slabé, ty větší pohyby a pošťuchování cítím asi od nějakého 22.týdne. Určitě se nestresuj, na pohyby je ještě pořád čas. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3234
25.2.11 14:15

Já u prvního těhu měla taky placentu na přední stěně a pohyby jsem začla cítit až 22+3. Takže buď v klidu,času dost,ještě si jich užiješ až až,většina prvorodiček začíná pohyby cítit až tak kolem toho 20tt. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12134
25.2.11 17:38

ahoj,
taky mam placentu na přední stěně a mimi jsem začla vnímat až ve 22tt, už jsem taky dost plašila a nakonec mi manža koupil Angelsounds na poslech :srdce: a když jsem mimi dýl necítila, hned jsem poslouchala, je to fakt individuální, jsou holky co to cítí od 16 tt a pak zase ty, kt. to cítí až po 20tt, určitě je vše v pořádku, hlavně, že ho cítíš aspon občas, mě ted ten můj kope do močáku takovou silou,že si budu muset asi brzo pořídit vložky Tena Lady :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí