2 měsíční mimi...

81
9.4.10 12:36

2 měsíční mimi...

Může mi prosím někdo poradit co s naším malym pokladem? Jsou mu dva měsíce a stále bojujeme se spaním. Nemá abslutně žádnou pravidelnost. Je to v pořádku? Jednou spí v noci po třech,čtyřech hodinách a druhý den si mě vychutná a vstává každou hodinu. Navíc ho po kojení ještě musim uspat mimo postýlku,vždy tak hodinu než znovu usne a můžu ho vrátit do potýlky. Přes den je to taky takové bláznivé,ale to zas pro změnu neusne jinak než na balkoně v kočárku nebo na procházce a i tak se strašně probouzí? Děkuju všem za radu. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1703
9.4.10 12:59

Ahoj, bohuzel neporadim, ale jen te muzu „uklidnit“, ze v tom nejsi sama, mame totiz uplne to same… :wink: ale ono se to casem podda..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
9.4.10 13:04

Tak my to s Anežkou (starší dcera) měli podobné, jen s tím rozdílem, že přes den nespala ani v tom kočárku. Pravidelný režim neměla hooodně dlouho. Maruška (mladší dcera) má jakž takž pravidelný režim od narození, dokonce bych řekla, že v šestinedělí spala v noci dýl v jednom kuse než teď :lol: . A nemyslím si, že bychom něco u Marušky dělali jinak. Ona si prostě zavedla režim denního kojení po 3h, jen jedno kojo v noci vynechává. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
9.4.10 13:10

Nepravidelnost být může, nemusí… Každé miminko je jiné.
Jen mé postřehy - v noci mu jasně dávej najevo, že je noc. Malinké světýlko, žádné povídání, nakojit, do postýlky a spát dál.
Nauč ho usínat v postýlce, čím dřív, tím líp… Neříkám položit a nechat brečet, buď tam s ním, hlaď, potichounku třeba zpívej (tady jako důležitejší vidím to usínání v postýlce, než že v noci se nezpívá). Zkus pevně zavinout i s ručičkama. Majdu jsem nechala klidně chvilku plakat - ale byla jsem u ní, držela za ruku, povídala… Když jsem ji vzala na ruce, byl klid hned, ale to jaksi neřešilo tu situaci, že… Takže prostě když jsem ji uložila ke spinkání, z postýlky už se nevyndavalo. (Kdyby měl prďolka třeba bolení bříška, myslím, že už to poznáš, že mu něco je, tam je to jasné, že chovat a utěšovat…)
Ale jak už jsem psala, každé miminko je jiné a fungovat to nemusí…
Držím pěsti :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
9.4.10 13:15

Nejsi sama… Nejstarsi syn nemel nikdy zadnou pravidelnost, totálně nerežimové dítě od malička až do teď :roll:
Vydrž, ono se to zlepší, ustálí se na nějaké pravidelnější době spánku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2616
9.4.10 13:25

Tak to taky přesně znám. O usínání v postýlce jsem si od samého začátku mohla nechat zdát- usnul jen po kojo, nebo houpáním na ruce a jak jsem ho položila, do 10ti minut byl vzhůru a řval jako tur. A jak říkáš, v kočárku spal krásně a hned. Tak jsme prostě chovali a chovali. Prděla jsem na všechny povídačky o pletení biče, rozmazlování apod. Myslím si, že uspokojit potřebu blízkosti je stejně důležité jako uspokojit hlad, pomoct s prdíkama… a holt někdo to má víc, někdo míň. A kolem 2,5 měsíce se začal zajímat o hračky, rozhlížet se atd. a už nepotřebuje ani zdaleka tolik chovat, usne většinou sám (večer skoro vždy), vydrží v autosedačce, kam jsem mu navěsila hračky, které ožužlává, nebo si odtud spolu povídáme, když třeba dělám nádobí nebo tak. Hrozně se mi ulevilo, ale mám dobrý pocit, že jsem ho nijak „neošidila“. Je dost temperamentní, ale přitom teď klidné a spokojené mimčo. Jo a tou pravidelností se netrap. Časem si ji začne prcek sám budovat, chce to jen podpořit. Lepší se ti to vysleduje, když si třeba týden budeš psát časy spaní, kojení, pláče…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2318
9.4.10 13:26

Nezkoušelas zavinovat ručky na pevno k tělu? Některým dětem to pomáhá k lepšímu spánku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
9.4.10 13:34

Náš Mareček taky vstával tak všelijak, jednoho dne se to ale zlomilo a začal se budit opravdu přesně. Šel spát 19:30 a budil se kolem půlnoci, pak ve 3, v půl 6 a v půl 8, pak období, kdy se to posunulo a vstával ve 2, ve 4, v půl 6, v půl 8. Hlavně se stávalo, že přes den mi byl schopen spát třeba 6h v kuse, tak jsem ho tak dlouho nenechala spát, nejpozději v 18:00 jsem ho probudila a držela ho zuby nehty do 19:00 nebo 19:30, pak se mu ten 6-ti hodinový spánek posunul až na noc. Tak držím palce, ať spinká pěkně. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
9.4.10 13:37

děkuju všem za rady,ale hlavně za podporu. moc to nepomůže,ale fajn vědět,že v tom nelítáme sami :lol: . to zavinování nepomáhá,malej strašně brečí,protože s těma ručičkama potřebuje pořád něco dělat :roll: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3627
9.4.10 13:41

To dělal Mareček taky a proto od narození spí na bříšku, pokud se bojíš, tak ho tak nech spát jen ve dne, kdy ho máš na očích. Na bříšku nemůže s rukama házet. Náš Mareček se vykopal a vyboxoval i s klasické šněrovací zavinky, nespal v ní snad od doby, co mu bylo 14dní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
neczuz
9.4.10 13:49

Neporadím, ale jestli ti to pomůže, klukovi je 7 měsíců a je to to samé. Někdy v noci kojím po 3 hodinách, jindy vydrží 7. Přes den si spí jak kdy - někdy 4× půl hodiny, jindy 2× hodinu a půl. Jedině v kočárku na balkoně doma jedině v šátku. Kojení je naprosto nepravidelné. Jediné, co se zatím podařilo je pravidelné večerní usínání a polední oběd. Zkoušela jsem nějaký režim, ale kluk je pak protivný, každý den má potřebu spánku a hlad jindy. :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17042
9.4.10 19:18

Ahoj,
tak my tedy máme denní režim „jakžtakž“ pravidelný. Je to přibližně v rozmezí půlhodiny tak nějak stejné každý den. Moje dítě miluje pravidelnost.
Spaní máme tedy lepší přes den, vstává totiž skoro vždy v 7h, pak je z něj cukrátkové miminko, než se unaví, takže v 9h chodí spát doma. Mám teda dobré, že mi nebojkotuje postýlku ani kočár, někdy spí hodinku, někdy 2,5h. Pak se vzbudí, nabaští a razíme ven. Domů chodíme mezi 15 a 16h. Ještě nedávno jsem s ním chodila ven dvakrát denně, ale teď už se s ním občas dá vydržet dopoledne, tak se snažím doma něco udělat.
Jo a režim kojení nemám vůbec žádný, kojím podle jeho potřeby. Někdy chce jíst hned za hodinu po kojení, jindy má pauzu třeba 5 hodin. Nechávám to na něm.
Ovšem noci, to máme děsné, většinou má první etapu spánku asi 4 hodinky, a pak je schopný budit se i po hodině :roll:.
No jo a to mi do tří měsíců spal 9 hodin v kuse, nakojil se a pak si dal ještě 4 hoďky do rána :srdce:, jooo to byly časy.
Jo a hodně nám pomáhalo to pevné zavinutí, bez toho si neumím ty začátky představit. I když konečně usnul tak se za chvíli vzbudil rozhazováním ručiček. Zavinovala jsem do 5 měsíců, potom se to odbouralo během týdne úplně samo. A to jsem měla strach, jestli ho budu muset zavazovat až do 5 let :-),bála jsem se zbytečně, nějak sám od sebe usnul jak špalek, sotva jsem ho položila do postýlky a ani nestihla zavinout, tak jsem to zkusila nedělat a od té doby usíná s ručičkama navolno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
9.4.10 20:08

ahoj, taky pokladame i v noci na brisko, neleka se, nemava rukama a spi…
pres den mi spi vetsinou v satku…nesnasi kocarek, opet se tam leka a asi boji, tak se budi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81
10.4.10 08:57

Jak ta koukám tak na tom tak špatně nejsme,sice žádný režim a dlouuuuhé uspávání,ale asponˇ spinká… Včera v noci jsem malého asi špatně uložila na bok,protože když se po šesti :dance: hodinách spánku probudil tak jsem zjistila,že spinkal na bříšku. Od porodu to byl nejdelší spánek pro nás oba v kuse. Mám strach ho tak nechávat,ale když se mu zase podaří překulit … :wink: ,tak budu jenom ráda.
Jinak to zavinování je u nás opravdu na prd,už od porodnice usíná tak,že má ručičky u sebe nebo jednu pod hlavičkou a i sebelepší a pevnější zavinutí překonal a pak teprv mohl spinkat :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
5.6.10 12:10

My zkoušeli návody podle knihy nejšťastnější miminko v okolí - zabalit, syčet a třást - na usnutí zabírá - pak se položí do postýlky a chrupe. Budí se v noci dvakrát na jídlo. Zabralo to okamžitě hned první noc. Malá je sice jak housenka ale je spokojená a krásně spí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí