Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Malickej ve dvou mesicich taky porad spinkal,ale ja Ti asi moc neprispeju,my meli zloutenku
-nebudil se nekdy ani na jidlo .Ted resim opak
,ale dle znamych to neni nic neobvykle,ze mimi spinka,pokud se Ti hlasi a budi na krmeni,na vaze pribira,usmiva se,cura,kaka,tak zrejme problem neni,jen si toho uzivej,pokud muzes.
Já dvakrát
Pepinka byla spinkavá nadprůměrně, Eluška extrémně.
Z obou jsou krásné šikovné holky, Pepi už nespinká vůbec, Elinka ještě své dvě tři hodiny po obědě potřebuje…
Taky mam extremne spaci ditko.Andulka od narozeni skoro cely den prospala,od 2.mesicu spala v noci az 10h a s pribyvajicim vekem i dyl.I dneska,kdy je ji pres rok,spi 2× denne,dohromady nekdy az 5h,jinak je uplne normalni,sikovna holcicka ![]()
Třetí byl taky dlouho spací. Většinu dne prospal, dlouho vzůru nevydržel.
Tak si to hezky užívej, dokud můžeš. ![]()
Jen užívej ![]()
David do tří měsíců nespal prakticky vůbec, maximálně po dvaceti minutách občas schrupl. Pak naprosto otočil a byl schopen být hodinu vzhůru, dvě hodiny spát a to až asi do roku. Ještě teď mi občas spí 2× denně 2 hodiny, většinou ale už jen jednou. A je to šikovný kluk jen byl jako malý pohodlný a teď pro změnu veškerý čas co je vzhůru prolítá a prozlobí, takže je pak dost utahaný.
rozumím ti malá mi tak do 3 měsíců většinu dne prospala, až jsem si říkala jestli bude taky někdy vzhůru a „komunikovat“
na jídlo jsem jí dva měsíce musela budit a po jídle zase hned usnula do dalšího, maximálně chvilku koukala nebo se rozčilovala protože už měla hlad ![]()
Spavá je dodnes, večer padne o půl sedmé a spí do sedmi a přes den dvakrát kolem 1,5-2 hodin. Buď ráda, je to lepší než kdyby nespal ![]()
Mě Karolínka taky minimálně dva a půl měsíce jen jedla a spala, dodnes je to andílek, ale už je vzhůru mnohem déle.. Ale brečí, jen když má důvod (hlad, pokakaná plínka, zoubky), jinak je to hodné zlatíčko.. Myslím, že je to normální, hold některá miminka taková jsou.. ![]()
nevim co je normalni, ale kluci chrni 2 az 3 hod pak rev na jidlo , prebalit a do 15min chrni, vecer si daji prestavku a chteji byt u nas a pak zase chrni, ono i tak to rozkouskovane spani je na bednu, stejne jsem vycerpana ![]()
To jo můj bratr také skoro pořát spinkal jen se napapal,přebalil a zas spinkal,to jsou nejhodnější děti když spinkají ale když jim rostou zoubky to je něco.Butˇte rádi že vaše děti jsou zdrávi.
![]()
Náš dvouměsíční syn prospí většinu dne, to jsem u staršího neznala, tak mi to je prostě divný. On je už od narození hrozně spokojený miminko, téměř nebrečí, on spíš tak „vrčí“, když něco chce. Nakojí se, mrkne deset minut při přebalování na kolotoč, dám do košíku a on za chvilku zase spinká. Jako má dny, kdy je vzhůru i třeba hodinu, ale dnešek prostě prospal. Přitom když je vzhůru, tak je veselej, už se krásně směje, komunikuje, „vypravuje“, nemůžu se ho nabažit, jak je úžasnej
, sleduje hrozně rád bráchu, který mu „čte“ z knížek, ale to jeho spaní mi je fakt už divný. Měl jste to někdo taky tak?