Vztekání a neví, co chce (v noci!)

Myshka
30.3.10 11:14

Vztekání a neví co chce (V NOCI!)

Ahojte,
mám dvouletou dceru. Do teď hodné bezproblémové a úplně klidné vysmáté dítě. Nyní začalo období vzdoru. Přes den zatím 3× - taková ta klasika jak se tady popisuje v mnoha tématech.
Nyní jsme ale narazili na noční problém. Dítě se v noci vzbudí a brečí - bez příčiny (nemá hlad, není pokakané nic takového). Asi špatný sen. Jdeme za dítětem, že si s ním lehneme a uspíme ho. Nechce. Nechce hladit, nechce objemout, nechce nás pustit pryč, nechce hračky, nechce pít, nechce nic. Jen řve a když chceme odejít, tahá nás zpět, když si přilehneme, odhání nás z postele pryč. Když ho hladíme, oddělává ruce. Vydrží řvát i čtvrt hodiny, přičemž v podstatě usíná za toho řevu, má co dělat, aby nespadla a neusnula „za letu“, ale prostě řvát nepřestane až se v podstatě vyčerpá brekotem a padne za vlast. Znáte?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1176
30.3.10 11:20

Známe :) Vždy máme tak dva až tři dny po sobě a pak třeba týden i více klid. Zatím se to opakovalo asi 3×, přisuzuju to „nočním děsům“, taky to nastoupilo s výrazným vztekáním přes den (po očkování), to pominulo a vrací se jen tyhle noční hrátky. Zatím jsme nijak neřešili, nemáme odvahu na razantnější zákrok, takže čekáme jak se to vyvrbí a uklidňujeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11530
30.3.10 11:31

Znám a je to na budku, doporučuji rozsvítit a probrat, někdy mám pocit, že ječí více méně ze setrvačnosti. Utěšování nepomůže, většinou přestane až zvýším hlas a jakoby ji seřvu ( aspoň u nás to zabere), když přestane ječet tak ji vezmu, zajdeme na záchod a pak už je většinou klid. Buď usne u sebe, nebo ji vezmu k nám. Nevím, jestli jsou to opravdu noční děsy, ale moje teda určitě jo. Vždy mě udiví, jak obrovskou sílu má, jednou jsem ji držela a měla jsem co dělat, abych ji zvládla. S přibývajícím věkem ubývají, teď tak jednou za půl roku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5579
30.3.10 11:54

Zname :wink: je to na budku, ale nic s tim nenadelas, prejde to casem samo a taky se to mozna casem zase objevi… u nas pomahalo uplne probrat, roznout nekde vedle, aby videlo normalni svetlo, i jecici vzit a zkusit opravdu probrat, uplne probudit (vetsinou se zklidni, kdyz se uplne probere), koukali jsme z okna na hvezdicky atd. a po cca 15min.-pul hodine zase do postylky a usnuli a spali dal, rano vetsinou o nicem nevedeli.
Ted ctu ze nekdo bere deti na zachod - to taky muze byt pricina, i pokud ma plinku, decka kdyz se obcas takhle budily, tak chtely na zachod ale jak byly rozespaly tak si nedokazaly rict. Pomohlo proste vzit, posadit na zachod a dobry.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
30.3.10 12:56

Známe - taky musíme úplně probudit - dát napít, rozsvítit, případně trochu zvýšit hlas, aby se probrala… pak usne v pohodě znovu. Ony ty děti asi každý sen prožívají intenzívněji a hůř se z nich budí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
30.3.10 13:17

Přesně jak píší holky, taky jsme to tak měli, dcerka ale potom i nespala třeba 2hodiny
Pravděpodobně to jsou zlé sny, noční děsy,
Co zabíralo,tak jen vzbudit, někdy jsme ji museli i umýt vlažnou vodou v klidu obličej ,aby se probrala :-?
Druhá dcerka má rok a třičtvrtě, a zatím je klid, snad to nezakřiknu

• Citovat
  • Upravit
2753
30.3.10 13:37

zname a u nas se osvedcilo neprobouzet, jen sedet vedle jeho postylky, dokud znovu neusne. po prichodu k nemu na nej mluvim potichu, vratim do postele nebo obratim jak je potreba, prikryju a sedim u postele, dokud se neuklidni a neusne. nekdy to neodhadnu a nasleduje dalsi rev. takze jako v jinych pripadech - vydrzet :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4874
30.3.10 13:42

Ahoj, tak u nas zatim jen jedna takova prihoda, kdy nestacilo otocit polstar na studenou stranu a znovu ulozit..KLara stala, rvala a nic ji nebylo dobre. Me se zrovna chtelo na malou, uz jsem musela jit a kdyz jsem se za chvili vratila, tak i kdyz brecela, tak chtela pritulit a nechala se ulozit…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
30.3.10 14:26

Známe :twisted: Zabírá úplně probudit (teda aspoň u nás).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2390
30.3.10 20:25

Tak u nás je to podobné,také nechce vůbec nic.U nás také zabírá vzbuzení.Znovu usnutí trvá i několik hodin :-? .Malé je teď rok a půl.Když to měla naposledy,zabírala masáž(podle čínské medicíny).Většinou je to několik nocí za sebou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
1.11.11 21:30

Ahoj
nechci zakládat novou diskusi tak se zkouším zeptat tady :think: .Mám 15 měsíčního syna a už týden trvá to co tady psaly holky.Syn se v noci vzbudí,je přebalený jíst ani pít nechce jen se hrozně vzteká.Nesmím na něj ani sáhnout a pláče vynuceným a vzteklým pláčem.Takhle vydrží být vzhůru i tři hodiny už jsem unavená,nevyspalá :zed: a nevím co s tím dělat.Myslím že to ale není tím,že by se mu něco ošklivého zdálo,nevím :nevim: .U prvního syna tohle neznám tak prosím o radu,zda nemáte s tím některá zkušenost.Omlouvám se za román.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9797
1.11.11 21:49

Zdravím, máme něco podobného :roll: přijde mi, že jí něco probudí (pořád to svádím na zuby) a pak už nemůže usnout :-? a vzteká se a vzteká:-((( občas pomůžou homeopatika Chamomila vulgaris, ale někdy ani to ne :-? a jak nakonec usne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
1.11.11 21:57

Tak my to také známe(22měs).Stává se to když ji něco bolí,zuby,bříško a nebo když chce čůrat.Je bez pleny a ve spánku mi to nedokáže říct,jen se vzteká.Když byla menší,tak jsem ji také musela budit,úplně,chvilku jsem pomazlila a šla zas spát.Přeji pevné nervy!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3226
1.11.11 21:58

Ahoj.tak my to máme taky.je jí 2.5roku.byla vzteklá vždy ale co popisuješ máme ted to samé,je to hrůza,máme to i při odpolednim spaní,přesně jak holky píši pomáhá jí někam dotáhnout třeba k televizi ,ona se za chvili uklidní a chce jít znova spát,nebo se mi dost taky stává že je to kuli čůrání, :think: hrozně brečí,všechny odmítá stokrát mě volá v zápětí zase odhání neví co chce a pak zní vypadne že chce čůrát,ted to čůrání je hodně,už sem na to přišla asi jak je ospalá se jí nechce a tak neví co má dělat a brečí,přitom má plínu)už jen na noc) a ikdyž se tu samou noc vyčůrá tak má do rána stejně v plíně a to už jí nevadí :nevim: asi je zrovna na půl vzhůru kdy si to uvědumuje (to čůrání) a pere se to.tak u ní ležim a zachvili to řekne jakmile se vyčůrá je klid a pomalu ještě na nočníku usíná :lol: je to zvláštní období někdy mám pocit že je na cvokaře jak se najednou zblázní vzteká -ve dne i noci a najednou zas obratí…ale asi je to normoš v tomto věku…tak at to u vás bzro přejde :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
991
1.11.11 22:02

andy,prostě nějak pak usne :nevim: ale trvá to opravdu dlouho
zase si myslím a už i poznám když ho něco bolí,tak to pláče úplně jinak,fakt nevím a jsem zvědavá jak to bude dělat ještě dlouho :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí