Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj maminy.
Tak mam problém se svým ročním synem.Od pátku se bojí usnout nebo co to vlastně je.V pátek večer normálně kolem 21 hod usnul a vzbudil se ve 4 rano se strašným řevem nedal se ničím utišit až po 2 hodinach zase usnul a rano když se po 7 hodině vzbudil jakoby nic.Po obědě šel spát a za hodinu se se strašnym řevem vzbudil a zas byl k neutišení zas až za několik hodin přestal sam.Večer už nechtěl jít spát vůbec i přes velkou únavu a nateklé červené oči,kamkoli jsem ho položila začal hystericky ječet i když jsme s manželem leželi s ním pořád se zvedá když ho položím a spát ne a ne až jak se pořádně vyřve tak na chvíli usne ale v noci se pořad budí.To dělal vždycky ale ted už je to extrém.Vždycky strašně těžce usínal a pořad se budil,ale to stačilo dát dudu nebo napít a byl na 2 hodky zas klid,ted už to ale nestačí,už jsme fak zoufalí a nevyspaní a syn taky.Uvažuji o vyšetření u neurologa jestli je vše v pořadku.Fak se mi to už nelíbí.JESTLI MATE NĚKDO PODOBNOU ZKUŠENOST PROSÍÍÍM NAPIŠTE MI JAK TO ŘEŠÍTE.
Barbaro poradim ti kouknout tady máme stejný problém jen jsme o něco mladší, zítra konečně budu znát vysledky eeg
https://www.emimino.cz/…treni-39382/
díky.A když budeš tak tak hodná,můžeš mi napsat jak jste dopadli a co ti poadili.Já byla s malým dneska na neurologii a tam se mi doktorka doslova vysmála.Aniž by prcka něják prohlídla nebo něco podle mých stížností na nespavost a strach usnout konstatovala že je malej zdravej tak co bych ještě chtěla a že je malej a má na takový řvaní narok.No prostě super.Tak pujdu k jeho obvodnímu aby mi napsal žádanku na eeg protože se mi to teda normální nezdá.Jakmile zjistí že jde ležet nebo že usína okamžitě spustí ten svůj řev a řve i několik hodin dokud nepadne únavou a to se ještě pořád budí a znova řve.No tak teda uvidíme.
Barbaro no my máme EEG čisté, prý vydržet a kdyby to bylo neunosné tak jí mám zavolat a něco by malé vymyslela. Jinak já si nemůžu vynachválit čaj od megafytu na uklidnění pro děti od 6 měsíců. Malá ho dostane každý den před spaním ty tři čtyři hodiny a pak docela dobře spí, teď musím zaťukat je to lepší, ale taky po 5 týdnech řvaní. Jinak odpoledne neexistuje spát v postýlce to je hysterák jak blázen, takže v kočáru a vozit dokud se neuřve, no jak říkám prostě prý vydržet ono to přejde. Jinak obvodak ti asi žádanku na EEG nevypíše, zkusila bych jinou neuroložku. Držím pěsti ![]()
ten čaj teda taky zkusím ja davám heřmánek ale nezabírá to dneska ale usnul docela dobře řvaní netrvalo tak dlouho…uf…ale rano jak jsem si ho dala do postele abych mu dala kakao tak zas řev asi si myslel že jde spat
jinak odpoledne taky musím ven abych ho uspala v kočaru jinak je doma řev když ho někam položím ke spaní. No tak tobě taky držím palečky aby se to spaní už zlepšilo auž se to nevracelo ![]()