Jak večer uspávat?

194
2.4.10 11:29

jak večer uspávat?

Dceři bude za pár dní 1.rok,bohužel sama neusíná.Už nekojím,ale je zvyklá(spíš maminka naučila)usínat mi v náručí.Během chvilky je tuhá a pak ji odnesu do postýlky.Je to zatím pro mne rychlejší a pohodlnější.Nepláče a je klid.Mohu se pak věnovat práci.Chtěla bych ji toto odnaučit.Protože máme v plánu další mimi.Vzhledem k mým zdravotním problémům v těhu ji nebudu moct nosit.Máte něco vyzkoušeného,co zabírá?Číst pohádky?Hlavně nechci,aby plakala,protože „vyřvání“ nepomáhá.Po 15 minutách pláče je schopna plakat ještě intenzivněji.Děkuji za odpovědi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4118
2.4.10 11:45

No já si myslím, že ročnímu dítěti ještě nevysvětlíš, že po pohádce se prostě spinká.
Já bych nechala plakat a po chvilkách za malou chodila. Ale to ty nechceš.
Tak co třeba položit ju do postýlky a sednout si vedle ní, držet za ruku, … Podle mě bude plakat i tak, proto bych u ní neseděla a jen za ní chodila. Přijde mi to sice drastičtější, ale rychlejší metoda.

Ať se rozhodněš jakkoliv, musíš být o tom 100% přesvědčená, dítě tvoji nejistotu hrozně rychle vycítí a o to dýl pláče.
Kamarádky chlap po tříhodinovym řevu (řešili stejnej problém jako ty) vzal malýho do náruče a uspal. Kamarádka málem zešílela. Druhej den poslala chlapa pryč a malej plakal jen 3/4 hodiny, a od tý doby usíná sám a bez pláče.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.4.10 12:00
Ywett píše:
No já si myslím, že ročnímu dítěti ještě nevysvětlíš, že po pohádce se prostě spinká.
Já bych nechala plakat a po chvilkách za malou chodila. Ale to ty nechceš.
Tak co třeba položit ju do postýlky a sednout si vedle ní, držet za ruku, … Podle mě bude plakat i tak, proto bych u ní neseděla a jen za ní chodila. Přijde mi to sice drastičtější, ale rychlejší metoda.Ať se rozhodněš jakkoliv, musíš být o tom 100% přesvědčená, dítě tvoji nejistotu hrozně rychle vycítí a o to dýl pláče.
Kamarádky chlap po tříhodinovym řevu (řešili stejnej problém jako ty) vzal malýho do náruče a uspal. Kamarádka málem zešílela. Druhej den poslala chlapa pryč a malej plakal jen 3/4 hodiny, a od tý doby usíná sám a bez pláče.

Je mi jasné,že to bez pláče nepůjde.Myslela jsem,že kdybych ji četla pohádku každý večer,že by časem pochopila,že jde o usínací rituál.Asi je ještě na to malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.10 12:05

ahojky, myslím že to čtení a třeba i pak držení za ručičku není špatný a souhlasím s holkama, taky jsem malýho nechala pobrečet a za tři dny usínal krásně a to byl opravdu moc malinký. Jsme toho názoru, že když chceš dítě něco naučit, tak se nedá říct kdy je na to ještě malé ale zkusit to a vytrvat. Mě se to pokaždé osvědčilo a nikdy mi to nepřišlo brzy, jen dítě samo ukázalo kdy je na to pro něj pravý čas. Ať se ti daří :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.4.10 12:15

Děkuji. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4118
2.4.10 12:24

Alicio, Maty pohádku před usnutím (místo mlíka) pochopil ve dvou letech asi po týdnu nebo dvou. Každopádně být tebou, určitě bych to zkusila. Čím menší dítě, tím většinou všechno trvá kratší dobu, i když jim to tak snadno nevysvětlíš.
My teda čteme v obýváku, pak si Maty přebehne do postýlky. Ale kamarádka si lehne s holkou k malé do postele, přečte pohádku (dítě musí vidět na obrázky!), zasne a odchází. Malá se jen otočí a spí. A co vím, dělají to od roku a půl minimálně.
Držím palec, ať to brzy zvládnete :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5597
2.4.10 12:31

zkusila bych ji naučit jiný režim, já jsem nikdy neuspávala, takže si mi těžko radí,jak to odnaučit, u nás to chodí tak, že po koupání, ji v pokojíčku obleču do pyžama, terča si zavolá na tatínka, aby ji dal pusu, pak ji dá mi, položím ji do postýlky, spává od narození se šmudlíkem (mazlící dečka) a asi půl roku s ovečkou „šau“, tak se k nim přichoulí, já řeknu spinkej a zhasínám a zavírám dveře a spíme
tak ji zkus nějakou hračku na spaní, ke které by se přitulila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
2.4.10 12:32
Alicia píše:
Je to zatím pro mne rychlejší a pohodlnější.Nepláče a je klid.Mohu se pak věnovat práci.Chtěla bych ji toto odnaučit.Protože máme v plánu další mimi.Vzhledem k mým zdravotním problémům v těhu ji nebudu moct nosit.
Alicio - z mých zkušeností - řeš to, až opravdu budeš muset.
Ona i vycítí, že jsou ty změny teď vynucené, a dá Ti to zabrat ještě víc, než když opravdu dojde na lámání chleba a to nošení už prostě nepůjde. Ono se to pak nějak utřepe.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5021
2.4.10 14:04

Nestačilo by dcerce, že si k ní lehneš? Ale asi by se vlastně mohla probudit při přendávání do postýlky…já tak uspávám dceru, ale ona spí u nás..
Já bych poradila to co Lentilka..pokud vám oběma tohle vyhovuje, dej tomu čas…ono se to třeba vyřeší i samo.Netlačila bych se do ničeho, co je ti proti mysli..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5648
2.4.10 14:09

ahojky Tomasek neusinal do 22 m. sam. Nejdriv mu stacilo jen sedet u postele,pak jsem ho jeden cas musela uspat v nasi a prenest,pak bylo obdobi,ze lezel v postylce a drzel me za ruku atd. Pak jednoho dne uspaval manzel, ja nebyla doma a odesel,protoze myslel,ze TOm uz spi,ale kdyz se za pul hodiny sel na nej podivat,tak Tom jeste nespal.PRislo to samo,od te doby precteme pohadku,odejdeme a je klid. Nekdy jeste 2× zavola (vi,ze nesmi z postele vylezt),ale prislo to samo.Taky jsem nekolikrat zkusila odchazet,zpatky prichazet,ale nemam na vyrvavaci metody.Zkus nejdriv ji dat nekam,aby usnula ne v naruci - u vas v posteli,u sebe v postylce s drzenim tve ruky aj.,pak se to bude postupne zlepsovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.10 16:05

mě to vůbec nepřijde jako tlačení do něčeho nepřirozeného, je přece běžné že děti se vedou k určitému dennímu a večernímu režimu a stačí zvyk a je spokojené dítě i maminka… ale každý at si z příspěvků vybere co se mu zamlouvá :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.4.10 16:07

ještě bych chtěla říct , že u nás to šlo relativně dobře, kdyby mi dítě mělo několik hodin v kuse řvát tak bych určitě taky měla snahu na to jít jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
194
2.4.10 17:15

Moc Vám děkuji.Pár metod asi vyzkoušíme a když to nepůjde,dám zase pauzičku.Párkrát se mi stalo,že k některým věcem sama dospěla.Nerada ji do něčeho nutím.Tak uvidíme jak to s ní půjde dál. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
29.1.11 21:38

Moc prosím Loudalku, pokud má ještě knihu Jak naučit dítě spát celou noc v el.podobě, zda by mi ji mohla případně poslat.
Nebojujeme tak úplně se spaním, ale s usínáním, holčičce budou 2 roky a donedávna byla zvyklá usínat sama, nyní se naučila vylézat z postýlky a chodí opakovaně za námi do obýváku, po dobrém ani po zlém moc nesvedeme. Nechtěla bych moc zavádět, že u ní budu sedět třeba hodinu, aby si nenavykla na konkr.člověka a konkr.způsob uspávání, který bude vyžadovat neustále. Kromě toho naše přítomnost ji spíš rozptyluje a vymýšlí si, že chce pít, houpat atd., i když jsme již toto prováděli.
Děkuji za zaslání, příp.za radu (Doubinka11@seznam.cz).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
27.5.12 21:11

zlom v usinani

Zdravim,
my mame neco podobneho. Matysek (10 mesicu) spinka dopoledne od 9 do 11 az 12. Pak jde spat odpoledne mezi 14 az 15, podle toho, v kolik se probudil. A to spi tak 1 az 1,5. Jeste pred 14 dny chodil spat ve 20h-v pul jsme vykoupali, pak jsem ho nakojila, dala do postylky, zavrela dvere a Matysek usinal sam bez problemu. Ze dne na den prestal vecer usinat. Dala jsem ho do postylky a spustil. Chtela jsem ho nechat chvilku vyplakat, ale poblinkal se. A takhle to slo pokazde, kdyz jsem ho chtela nechat vyplakat. Takze pro mne asi tudy cesta nevede :( Vstava kolem 6h, nekdyz uz v pul a vstava 2×-4× za noc. Takze jsem celkem unavena a ty volne vecery byly balzamem pro mou dusi a telo :) Jenze ted jsem o ne prisla, protoze maleho uspavam kolikrat i 1,5. Mate nekdo radu? I kdyz myslim, ze mi nezbyde, nez to preckat a doufat, ze se to casem zase vrati do starych koleji. Dekuji za rady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí