Jak večer uspávat?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11565
27.5.12 22:49

Asi moc neporadím, ale chci jen říct, že v tom nejsi @aubry sama. Bětuška má taky občas nějaký období, že najednou vybočí z rituálů. Teď je jí devět měsíců a má období, že já můžu při uspávání dělat psí kusy, a nic; pak přijde tatínek, zazpívá písničku, a je tuhá. Teď nám celkem zabírá, že ji necháme usínat s lahvičkou s čajem. (Vím, že se to nemá, ale než ji a sebe hodinu mordovat… a já tak spala taky, a zuby mi nevypadaly ;) )

Čili já bych poradila:

• Zkusit do uspávání zapojit tatínka, pokud můžeš.
  • Dát před spaním kaši, aby byl z toho jídla „unavenější“. (Píšeš, že kojíš.) To nám taky pomohlo.
  • Máte nějakého usínáčka? Nám se teda neosvědčil, ale hodně maminek si ho pochvaluje - hračka co tiše hraje, trochu svítí a mění barvy… A za deset dvacet minut se sama vypne. My teď Bětušce koupili plátěného mazlíka, a občas se k němu tulí, tak snad taky pomůže.
  • Zkus u něj sedět a zpívat, třeba se uklidní a pak když odejdeš, tak už nebude plakat.

A taky mě napadá: nemůžou to být zoubky nebo nějaká novinka ve stravě? Třeba ho to večer dráždí a za chvíli to přejde…

Držím palec, ať něco zabere :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.5.12 22:55

@aubry třeba to máte jen takové přechodné obdobíčko :) nelezu zubíčky?náš Petříček to taky tak má,usíná sám už od narození v pohodě a z toho jak je starší vyskočí a plače..tak ho ještě na chvilku vezmu a za chvilku to zkusíme znovu a to už třeba usne.A pak zase usíná v pohodě.neboj,to bude dobré,to se otočí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
365
27.5.12 22:55

@aubry třeba to máte jen takové přechodné obdobíčko :) nelezu zubíčky?náš Petříček to taky tak má,usíná sám už od narození v pohodě a z toho jak je starší vyskočí a plače..tak ho ještě na chvilku vezmu a za chvilku to zkusíme znovu a to už třeba usne.A pak zase usíná v pohodě.neboj,to bude dobré,to se otočí :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.5.12 20:42

Dekuji za rady. Tatinek se do uspavani zapojuje. Treba vcera jsem uspavali stridave 3 hodiny. 4× se Matysek poblinkal. Uspali jsme ho bud v kocarku nebo v posteli, ale v momente, kdyz jsme ho dali do postylky, strasne spustil, az se poblinkal. Vcera to byl opravdu mazec. Kasi davam pred koupanim a pak jeste kojim tak na uklidneni. Usinacka mame, takovou decku, normalne si ji pritahne k cumacku a spi, ale ted ji odhodi, prevali se na brisko, na kolinka, postavi se a spusti. I zpivani jsme zkouseli, hladila jsem ho po tvaricce a stejne porad plakal. Pak uz jsme ho nosili a nosili, aby uz neplakal a neblinkal.
Zoubky to asi nejsou, ale rano se mu spustila ryma a kasel, tak to bylo asi tim. I kdyz ty problemy s usinanim trvaji uz 14 dni. Tak nevim. Ted se musim pripravit na to, ze usinani a celkove spinkani bude horsi, protoze se mu spatne dycha. A doufat, ze se to pak zase upravi.
Dnes jsem ho uspala v kocarku, necham ho „vytuhnout“ a pak ho zkusim prendat do postylky. Snad se neprobudi :)
Noc dekuji za podporu. Hezky vecer :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
28.5.12 20:46
@Ywett píše: Ale kamarádka si lehne s holkou k malé do postele, přečte pohádku (dítě musí vidět na obrázky!), zasne a odchází. Malá se jen otočí a spí. A co vím, dělají to od roku a půl minimálně.
Držím palec, ať to brzy zvládnete :palec:

Děláme to taky tak cca od roku, funguje to bezvadně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
28.5.12 21:09

Kdyz ja se Matovi do postylky nevejdu :) Take pocitam, ze tak od roka zacnem cist pohadky. Snad to bude v klidu. Ale zatim je na to asi maly. Dnes to vypada na stejny proces jako vcera. Usnul v kocarku, za hodinu jsem ho prenesla do postylky a spustil. Ani kojeni nepomohlo a to dost casto pomaha, ze se „ukoji a odpadne“. Ale ted to nejak nezabira. Proste nechce spat v postylce, v kocarku ano, v posteli ano, na gauci s nami take, ale ve sve postylce ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
954
28.5.12 21:15

mohlo by pomoct opravdu u něho sedět, nevyndavat z postýlky. Zkusit to prostě vydržet, hladit vlásky, držet za ruku a zpívat, nebo vyprávět pohádku, ale nevyndat. Plakat bude určitě, ale když vytrváš, mohlo by to zabrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7
29.5.12 10:04

to ano, to by jiste pomohlo a i jsme to zkouseli, jenze jak place, tak se vzdycky poblinka. Nekdy se poblinka i nekolikrat za vecer :( Takze to u nas asi nepujde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Babysense II

• (4.8) + 25 recenzí

4C 401

• (5) + 19 recenzí