Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Asi moc neporadím, ale chci jen říct, že v tom nejsi @aubry sama. Bětuška má taky občas nějaký období, že najednou vybočí z rituálů. Teď je jí devět měsíců a má období, že já můžu při uspávání dělat psí kusy, a nic; pak přijde tatínek, zazpívá písničku, a je tuhá. Teď nám celkem zabírá, že ji necháme usínat s lahvičkou s čajem. (Vím, že se to nemá, ale než ji a sebe hodinu mordovat… a já tak spala taky, a zuby mi nevypadaly
)
Čili já bych poradila:
A taky mě napadá: nemůžou to být zoubky nebo nějaká novinka ve stravě? Třeba ho to večer dráždí a za chvíli to přejde…
Držím palec, ať něco zabere ![]()
@aubry třeba to máte jen takové přechodné obdobíčko
nelezu zubíčky?náš Petříček to taky tak má,usíná sám už od narození v pohodě a z toho jak je starší vyskočí a plače..tak ho ještě na chvilku vezmu a za chvilku to zkusíme znovu a to už třeba usne.A pak zase usíná v pohodě.neboj,to bude dobré,to se otočí ![]()
@aubry třeba to máte jen takové přechodné obdobíčko
nelezu zubíčky?náš Petříček to taky tak má,usíná sám už od narození v pohodě a z toho jak je starší vyskočí a plače..tak ho ještě na chvilku vezmu a za chvilku to zkusíme znovu a to už třeba usne.A pak zase usíná v pohodě.neboj,to bude dobré,to se otočí ![]()
Dekuji za rady. Tatinek se do uspavani zapojuje. Treba vcera jsem uspavali stridave 3 hodiny. 4× se Matysek poblinkal. Uspali jsme ho bud v kocarku nebo v posteli, ale v momente, kdyz jsme ho dali do postylky, strasne spustil, az se poblinkal. Vcera to byl opravdu mazec. Kasi davam pred koupanim a pak jeste kojim tak na uklidneni. Usinacka mame, takovou decku, normalne si ji pritahne k cumacku a spi, ale ted ji odhodi, prevali se na brisko, na kolinka, postavi se a spusti. I zpivani jsme zkouseli, hladila jsem ho po tvaricce a stejne porad plakal. Pak uz jsme ho nosili a nosili, aby uz neplakal a neblinkal.
Zoubky to asi nejsou, ale rano se mu spustila ryma a kasel, tak to bylo asi tim. I kdyz ty problemy s usinanim trvaji uz 14 dni. Tak nevim. Ted se musim pripravit na to, ze usinani a celkove spinkani bude horsi, protoze se mu spatne dycha. A doufat, ze se to pak zase upravi.
Dnes jsem ho uspala v kocarku, necham ho „vytuhnout“ a pak ho zkusim prendat do postylky. Snad se neprobudi ![]()
Noc dekuji za podporu. Hezky vecer ![]()
@Ywett píše: Ale kamarádka si lehne s holkou k malé do postele, přečte pohádku (dítě musí vidět na obrázky!), zasne a odchází. Malá se jen otočí a spí. A co vím, dělají to od roku a půl minimálně.
Držím palec, ať to brzy zvládnete
Děláme to taky tak cca od roku, funguje to bezvadně.
Kdyz ja se Matovi do postylky nevejdu
Take pocitam, ze tak od roka zacnem cist pohadky. Snad to bude v klidu. Ale zatim je na to asi maly. Dnes to vypada na stejny proces jako vcera. Usnul v kocarku, za hodinu jsem ho prenesla do postylky a spustil. Ani kojeni nepomohlo a to dost casto pomaha, ze se „ukoji a odpadne“. Ale ted to nejak nezabira. Proste nechce spat v postylce, v kocarku ano, v posteli ano, na gauci s nami take, ale ve sve postylce ne.
mohlo by pomoct opravdu u něho sedět, nevyndavat z postýlky. Zkusit to prostě vydržet, hladit vlásky, držet za ruku a zpívat, nebo vyprávět pohádku, ale nevyndat. Plakat bude určitě, ale když vytrváš, mohlo by to zabrat.
to ano, to by jiste pomohlo a i jsme to zkouseli, jenze jak place, tak se vzdycky poblinka. Nekdy se poblinka i nekolikrat za vecer
Takze to u nas asi nepujde.