2 screening nemohu jít

Napsat příspěvek
Velikost písma:
37286
1.8.21 12:45

V Brně 1500 kč a to zrovna levný kraj není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
1.8.21 12:46

@Tarena ale to prostě není pravda, chápeš to? Jsou dvě verze - plně hrazená pojišťovnou a podrobnější verze, kterou si hradí těhotná. Nejedná se o jakékoli zpětné proplacení. Jde o vykázání správného kódu. Nic víc, nic méně.

• Citovat
  • Upravit
11374
1.8.21 12:47
@Kriss Tina píše:
@JanaDaR no asi jak kde, u nás ne a už ho ani nechtějí pak proplácet zpátky.

Mozna u nejake diagnozy to muze byt indikovano na pojistovnu, ale tady to nevypada na ten pripad.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
1.8.21 12:47

@Kriss Tina na to nemají nárok, ovšem musí být ošetřující gynekolog příčetný a napsat do poukazu správný kód. A ono se jim moc nechce.

• Citovat
  • Upravit
6129
1.8.21 12:48
@Kriss Tina píše:
@JanaDaR druhý screening nehradí pojišťovny.

Už ani ten první, ale každá z těhotenského balíčku screeningy zpětně proplácí. U VZP to třeba vyjde na první i druhý screening, třeba moje pojišťovna má ten balíček menší, tak to vyšlo na celý první a část druhého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11374
1.8.21 12:48
@JanaDaR píše:
@Tarena ale to prostě není pravda, chápeš to? Jsou dvě verze - plně hrazená pojišťovnou a podrobnější verze, kterou si hradí těhotná. Nejedná se o jakékoli zpětné proplacení. Jde o vykázání správného kódu. Nic víc, nic méně.

Evidentne nema kod na uhradu pojistovnou, jinak by neresila penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27879
1.8.21 12:49
@Tarena píše:
Mozna u nejake diagnozy to muze byt indikovano na pojistovnu, ale tady to nevypada na ten pripad.

kdysi to proplácela pojištovna v případě že v rodině rodičky bylo postižení nebo potrat nemocného dítěte

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37298

@JanaDaR no to jo, já se na to ptala teď v týdnu na pojišťovně a proplati to jenom, když tam Dr napíše něco jiného než přímo screening. Moje Dr ho třeba nedělá, takže já musím na soukromé specializované pracoviště a tam mi to fakt nikdo nehradí no.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež

@Tarena tak znovu, jsou dvě verze vyšetření. Ta základní je zdarma a hrazena pojišťovnou pro všechny. Ta druhá, kterou si teď těhotné platí, byla dříve dostupná jen pro rizikové gravidity, kde to ale žena měla také zdarma - pochopitelně, jednalo se o indikované vyšetření. Jenže i dnes má žena nárok vyžadovat tu bazální formu vyšetření, potřebuje k tomu správný kód. A ten musí vyžadovat od svého OG.

• Citovat
  • Upravit
11659
1.8.21 12:50
@Anonymní píše:
Ahoj holky chtěla sem se vás zeptat jsem 24 těhotná nemohu jit na druhý screening kvůli tomu že jsem na neschopence a bohužel ta mi přijde pozdě chtěla sem se zeptat jestli že bych tam nešla udělá mi můj gynekolog vyšetření zda je Mimišek v pořádku myslím ultrazvuk a podobně děkuji předem moc za odpovědi

Necetla jsem celou diskuzi ale ses ses blázen…
To bych si od někoho raději půjčila abych tam šla a pojišťovna ti ho zpětně připlatí.. Za dalšího nemáš 1400 a chceš vychovávat dítě?

Příspěvek upraven 01.08.21 v 12:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Vesmírná drůbež
1.8.21 12:51

@Kriss Tina musíš od doktorky vyžadovat, ať tam prostě napíše kód pro hrazené vyšetření. To je její lenost, neochota.

• Citovat
  • Upravit
Vesmírná drůbež
1.8.21 12:52

@ka2ka druhý screening se nikdy nehradil a pokud dnes těhotná nechce speciální vyšetření z vlastní vůle, stále je k dispozici ta pojišťovnou hrazená varianta.

• Citovat
  • Upravit
6129
1.8.21 12:53
@JanaDaR píše:
@Tarena ale to prostě není pravda, chápeš to? Jsou dvě verze - plně hrazená pojišťovnou a podrobnější verze, kterou si hradí těhotná. Nejedná se o jakékoli zpětné proplacení. Jde o vykázání správného kódu. Nic víc, nic méně.

No já nevím. Takhle jsem to měla ještě pár let zpátky u staršího syna, teď už to takhle neplatí. Ze zkušenosti velmi čerstvé. Opravdu už teď není obvyklé, aby 2. screening hradila pojišťovna přímo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6129
1.8.21 12:54
@JanaDaR píše:
@Kriss Tina musíš od doktorky vyžadovat, ať tam prostě napíše kód pro hrazené vyšetření. To je její lenost, neochota.

Ne, to opravdu není pravda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11374
1.8.21 12:54
@SlečnaDahlia píše:
No já nevím. Takhle jsem to měla ještě pár let zpátky u staršího syna, teď už to takhle neplatí. Ze zkušenosti velmi čerstvé. Opravdu už teď není obvyklé, aby 2. screening hradila pojišťovna přímo.

A hlavne pokud je to jen zaklad jak pise, tak si radsi priplatim 1500 za podrobnejsi vysetreni. Tady prece nebudu setrit. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí