Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Ja nevím jak vám to napsat proto to sem píšu jestli mi udělá Dr ultrazvuk přijde mi jako by sem psala dětem
Ale vždyť jsem ti odpovídala. Normální ultrazvuk ti tvůj gynekolog udělá, to je snad jasný, ale screening ne.
A sorry, že ses ptala kvůli tomu, že nemáš z čeho screening zaplatit, to z toho fakt jasné nebylo. Vždyť polovina z tvého příspěvku ani není souvislý text, jen nějaká náhodná slova. Musíš prostě pokládat dotaz tak, aby mu bylo rozumět, do hlavy ti nikdo nevidí.
To ani otec dítěte nemá na screening peníze, když už ty nemáš v půlce těhotenství odloženo stranou ani blbých 1500,–?
@Anonymní píše:
Ja nevím jak vám to napsat proto to sem píšu jestli mi udělá Dr ultrazvuk přijde mi jako by sem psala dětem
Jasně tady skoro nikdo nechápe co píšeš, ale blbý sme my. Asi bude chyba nekde jinde.
@Anonymní píše:
Ne protoze se nevyjadřuješ jasně, píšeš o neschopnece, myslíš tim, že ti nepřišla nemocenská (to je dávka). Domluv se se svým Dr, my nevíme jestli k tomu má kompetence. Kdyžtak si tisícovku někde půjč no.
Nikdo se vás neptal na přiblby otázky! Co vás zajímá jestli má můj přítel peníze tady sem se ptala na něco jiného přijde mi jako by jsem psala 15letym holkam
A vy jste asi s levného kraje co? Screening mám platit 2500 ![]()
Hele a výbavu pro mimino budeš platit z čeho, když nemáš ani blbejch 1500?
Jako ono není potřeba platit všechno nový, ale furt to pár tisíc je, kde je chceš vzít? A z čeho budeš platit plíny, nedejbože UM? Víš vůbec, že rodičák je obvykle ještě nižší než neschopenka?
Ten základní proplácí pojišťovna. Pokud bys měla zdravotní indikaci k provedení podrobnějšího vyšetření, opět to proplácí pojišťovna. ![]()
@Anonymní píše:
Nikdo se vás neptal na přiblby otázky! Co vás zajímá jestli má můj přítel peníze tady sem se ptala na něco jiného přijde mi jako by jsem psala 15letym holkam
A vy jste asi s levného kraje co? Screening mám platit 2500
V Brně v Prenatalu 1500. Ty patnáctiletá holko ![]()
@Anonymní píše:
No, možná by sis spíš měla zjistit, proč máš platit něco, co hradí pojišťovny, bobečku.
S neschopenkou na vyšetření jít můžeš, na to se nevztahují ani vycházky, případný kontrole pak jen ukážeš lékařskou zprávu, že jsi tam opravdu byla, pokud nemáš přímo u sebe neschopenku - nám už jí nedávaj od tý doby co je elektronicky…
Jinak u nás je placený screening který proplatí zpětně pojišťovna a ve fn máme i neplacenej, některým klinikám se dá taplatit zpětně bankovnim převodem… ![]()
Dr ti udělá klasický ultrazvuk, ale tam nevidí věci, kvůli kterým se posílá na screening (vada srdce, rozštěpy, průtok tepen, vývoj plic, mozek…) jako není to povinný vyšetření, ale i kdybych si měla od někoho půjčit, tak bych zrovna o tohle přijít nechtěla…
@Anonymní píše:
Screening na špičkovém pracovišti v Praze stojí 1500,–, více ne.
Vybrala sis holt nadstandardně drahé pracoviště, ty levný kraji.
Ptáme se na to proto, že úplně logickým řešením, když nemáš peníze teď ty, je, že ti je na screening dá přítel. Gynekolog ti ho prostě neudělá, jediným řešením je sehnat na něj peníze.
@Anonymní píše:
No na přítele se ptame, protože on by to mohl zaplatit žejo, jako otec se má podílet na polovině výdajů spojených s těhotenstvím a péčí o dítě. Nemůžeš jít jinam? U nás stojí tisícovku. A promiň, nemít na účtu ani dva tisíce a čekat dítě je teda sakra nezodpovědnost.
@JanaDaR píše:
@Kriss Tina ale ano, hradí.
Proplati zpetne, pokud tedy prispevek nevycerpa na neco jineho, ale ona nema penize ted.
@JanaDaR no asi jak kde, u nás ne a už ho ani nechtějí pak proplácet zpátky.