Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše:
Nikdo se vás neptal na přiblby otázky! Co vás zajímá jestli má můj přítel peníze tady sem se ptala na něco jiného přijde mi jako by jsem psala 15letym holkam
A vy jste asi s levného kraje co? Screening mám platit 2500
Holky ti tu normálně radí, ale ty se chováš jako kdyby ti někdo nakálel do kabelky. Spíš se podivují, že ty ani otec dítěte nemáte na základní vyšetření. To je celé. Tvůj gynekolog pravděpodobně nemá možnost druhý screening udělat, proto máš jít na specializované pracoviště. Uvědom si, že toto je velmi podstatné vyšetření a jen tak se nahradit obyčejným utz na gyndě nedá…
@SlečnaDahlia ale ano, je. Jsou to navíc fakta ověřená pojišťovnami. Doktoři nechtějí vypisovat kódy pro hrazený úkon.
@Tarena dřív se jiný nedělal, pokud nebyl problém třeba u screeningu v prvním trimestru.
@Tarena a mimochodem, radši ať jde snad na ten původní než vůbec, ne? Ta možnost prostě reálně existuje.
@JanaDaR píše:
@Tarena dřív se jiný nedělal, pokud nebyl problém třeba u screeningu v prvním trimestru.
No a predtim se nedelal ani 1.screening, neexistovaly NIPT testy atd
Ja jsem za pokrok vdecna a rada si priplatim.
@JanaDaR píše:
@SlečnaDahlia ale ano, je. Jsou to navíc fakta ověřená pojišťovnami. Doktoři nechtějí vypisovat kódy pro hrazený úkon.
Prosím tě, kdy sis to ověřovala pojišťovnami? Od své pojišťovny mám naprosto opačné info staré měsíc, kdy jsem si šla nechat proplatit druhý screening a výslovně jsem se na to ptala, protože mi bylo jasné, že budu muset i na třetí a ty prachy už by se hodily jinde (platím i za každou poradnu).
To, co píšeš, je stará informace, teď už to prostě takhle nechodí.
@JanaDaR píše:
@Tarena a mimochodem, radši ať jde snad na ten původní než vůbec, ne? Ta možnost prostě reálně existuje.
To samozrejme, ale evidentne ji to gynekolog nenapsal.
@Tarena píše:
A hlavne pokud je to jen zaklad jak pise, tak si radsi priplatim 1500 za podrobnejsi vysetreni. Tady prece nebudu setrit.
Souhlas. U nás třeba ten základ co je zdarma je úplně osekaný…příplatek je právě za to důkladné vyšetření srdce a ne jen kontrolu jestli má všechny orgány… a ceny jsem viděla od 800-1600.. na tomhle se opravdu nevyplatí šetřit nebo vztekle dupat, že chci zdarma..
Takže zakladatelko, kontaktuj svou pojišťovnu s dotazem ohledně vyšetření ve druhém trimestru, které bude hrazeno pojišťovnou. S jejím vyjádřením potom můžeš případně zajít za ošetřujícím gynekologem.
@Tarena prosím tě, prvotrimestrál běžel dlouhá léta souvisle s oním základním vyšetřením ve druhém trimestru.
@SlečnaDahlia několik týdnů stará informace.
Ale klidně plaťte, mně to nevadí.
@Bobby někdo ale chce jen ten základ, pochop, že na to má daná žena nárok. To není o nějakém dupání, to je o právu volby.
@Tarena Ano, oni totiž od chvíle, kdy ke změně došlo, píší automaticky ten, co si musí žena platit. Takže kdo neví, neozve se včas.
Ano, @JanaDaR má pravdu.
2.velký ultrazvuk je hrazený pojišťovnou, ale opravdu jen ta “okleštěná” verze - dítě má 2 ruce, 2 nohy a hlavu. Tyto ultrazvuky provádějí OG ve svých ordinacích.
Další možností je detailní screening ve 20.tt, kde se kontrolují všechny orgány, vyhledávají se vady srdce, mozku atd. a ten se provádí na specializovaných pracovištích a těhotná si ho hradí sama - je dobrovolný. Pojišťovny to pak v rámci těhotenských balíčků mohou zpětně proplatit.
Pak je ještě jedna varianta, kdy např. OG při tom obyčejném velkém utz zjistí podezření na genetickou vadu a odešle těhotnou na genetický ultrazvuk, tak ten je potom z indikace lékaře opět rovnou hrazen pojišťovnou.
@Thomassss no pokud OG nemá dostatečně dobrý přístroj, může i na to pojišťovnou hrazené vyšetření odeslat těhotnou jinam. Nemusí to dělat on. A nejedná se vyloženě o počítání končetin, to fakt ne.