Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte, s odstupom casu by som sa vas rada opytala, ako na tom vase deti su v pripade, ze 2.vzpriamenie nezvladli. Ak sa mozem opytat tiez na to, ako sa ucia a ako im to ide v skole/skolke, ako su na tom s bystrostou. To sa uz potom nikde nepise a nedava do suvisu napr. aj s tymto. Dakujem VAM vsetkym velmi pekne!
Ono nějak souvisí 2.vzpřímení s učením? Já jsem musela se starší „trénovat“ první i druhé vzpřímení. Teď ve školce je v pohodě.
Ono sa hovori, ze porucha psychomotorickeho vyvoja moze byt nasledkom hypoxie pocas intrauterinneho zivota, ci porodu a ta hypoxia by mohla mat za nasledok aj problemy s ucenim. Moze tam byt suvis, preto ma zaujimaju tie dalsie osudy, lebo to sa vo vseobecnosti moc neriesi.
Dobrý den. Doporučuji pořídit knihu Rozvíjej se, deťátko od Evy Kiedroňové, měsíc po měsíci tam najdete vhodná „cvičení“ pro podporu správného psychomotorického vývoje dítěte a zamezení osvojení si špatných pohybových vzorců. 2. vzpřímení se nejlépe trénuje s overballem.
Dobry den, ano, ta kniha je vynikajuca, celkovo metodika p. Kiedronovej nema obdoby, skoda, ze si z nej neberie priklad viac pediatrov.
@emberiza Tak dcera je bystra az moc… Motoricky byla pozadu cca do roka, pak chytla strasne tempo a v roce a pul vsechny predehnala. Asi je to pripad od pripadu ![]()
Dobry den, syn 6,5 mesice stale nezvlada druhe vzprimeni. Na 6 mesicni kontrole to doktorka kontrolovala, rekla jen ze to nezvlada a at je co nejvice na brisku, do prukazky nam k vyvoji napsala “+ -“. Chtela jsem poslat na rehabilitace, ale kvuli covidu nechce a chce mu jeste dat cas…
No ja uz jsem z toho ve stresu, je to 14 dnu od kontroly a malej neudelal posun. Pivotuje, ale na brisku je spokojenej jen chvili..je tam ale casto a snazim se ho vselijak zabavit.
Mate nekdo zkusenost? Co udelat abych mu pomohla, nebo mel zde nekdo podobny problem?? Uz zacinam mit v hlave strasaky, co mu muze byt
dekuji!
@eva1404 zkusit najít rehabilitace sama? Ať ti ukážou jak s ním pracovat