20 měsíců a nekrmí se

Anonymní
26.8.23 16:00

20m a nekrmi se

Dobry den, chtela bych se zeptat. Mam dceru 20mesicu ma. No a nekrmi se sama. Suchej rohlik krupky do rucicky tyhle veci jo. Sem tam i testoviny nebo tak ale musi mit naladu. Ale kdyz namazu treba chleba na kosticky prouzky tak proste pichne prstem do toho a cuci okolo nebo to hodi na zem ale kdyz ji tim krmim ja ji to. Ovoce do ruky taky nechce ale to moc nehrotim s ovocem mame od zacatku problemy ve vsem ho sni ale do ruky proste ne. A ja uz sem zoufala bojim se jestli sem neco neudelala spatne. Nemuzu ani udelat livance a tak protoze to proste neveme do ruky aby se nakrmila. Ale kdyz udelam treba spagety tak se krmi nebo rohlik v ruce basti krupky taky ale jakmile pred ni dam taklen livance ty chlebiky namazany tak proste nezajem a musim krmit ja. O lzicku uz uscina jevit zajem takze ji stim pomaham ale dost mi lezi v hlave jak vidim treba u kamaradly jak jeji malej papa sam takovyhle jidla a u nas se mala tim nekrmi. Vim srovnavat se neda ona je moc sikovna ale u toho jidla je to proste taklen. Ale kdyz krmim ja ji a hodne proste. Nemeli ste meco podobneho? Ze se pak rozjedl. Ja se vzdy tesila jak ji budu cancat livaneck chlebiky a tak a proste to nechce az kdyz krmim ja. Dekuju za odpoved

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6178
26.8.23 16:15

Já jsem nepochopila co je „taklen“ :mrgreen: každopádně mladší dcera jí od cca 18m v podstatě výhradně samostatně, teď ve dvou letech zvládne i vývar, byť část vody šplouchá v bryndáku :mrgreen: Vidí ale starší, jak jí, chodí do školky od roka a tam pochopila že je lepší se do toho pustit sama než čekat až chůva dojde k ní :mrgreen: Starší žádnej vzor neměla a do školky šla až starší, takže tam to tak rychlý nebylo, ale rukama zkoušela a ochutnávala už před prvníma narozeninama.
Pravděpodobně to nebude nic víc než určitá lenost a vybíravost a vyroste z toho, ale asi bych se zmínila doktorce a taky se snažila ji motivovat - nenabízet hned že ji nakrmíš, spíš ji co nejdýl nechávat ať si poradí, třeba na to dojde :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.23 16:25

@Lily Evans tak ona basti kdyz uzdelam jakykoliv testoviny tak sni kus pak dokrmuju. Rohlik kdyz sme venku nebo v krame ji sama. To samy krupky a ruzny tyhle veci na chut. I toust jedla. Ale proste ze bych mohla delat jakykoliv jidlo jako namazanej chlebik nebo livance s ovocem tak ji to nezajima pichne do toho olizne a vic nic. Chleba uz par kusu sama snedla ale to bylo vyjmecne spis ten namazanej chleba musim krmit ja. Ja ji motivuju chvalim kdyz ji sama jim kolikrat i sni a to si kolikrat veme to moje a basti. Kdyz dostane do ruky buchtu nebo brumika tak si kousne parkrat ale musim dokrmit. Je to prevazne u tehle suchych veci. A prevazne v zidlicce kdyz dam neco za pochodu tak to ji kdyz dam sunku do rucicky a nesedi sni ji ale kdyz sedi tak proste sni treba sama trochu a pak musim ja nebo to nechce sama. Ale o lzicku zajem ma to uz hezky zkousime. Mala nemela dlouho zuby az kolem roka zacli rust a to az zacla poradne jist a jevit ten zajem. Ale jak rikas nechavam aby si vsimla jednou veme hned podruhy sedi a cuci a ceka az nakrmim. Doktorovi to rikat nechci protoze on je takovej zvlastni a je celkem hrotitel jeste by me vyschyzoval jak je nak pozadu a to nechci nemam pocit ze by zaostavala ale ze je treba lina nebo nevim. Ale jinak ji jako krasne ale porad na to myslim

• Citovat
  • Upravit
6178
26.8.23 16:28
@Anonymní píše:
@Lily Evans tak ona basti kdyz uzdelam jakykoliv testoviny tak sni kus pak dokrmuju. Rohlik kdyz sme venku nebo v krame ji sama. To samy krupky a ruzny tyhle veci na chut. I toust jedla. Ale proste ze bych mohla delat jakykoliv jidlo jako namazanej chlebik nebo livance s ovocem tak ji to nezajima pichne do toho olizne a vic nic. Chleba uz pr kusu sama snedla ale to bylo vyjmecne spis ten namazanej chleba musim krmit ja. Ja ji motivuju chvalim kdyz ji sama jim kolikrat i sni a to si kolikrat veme to moje a basti. Kdyz dostane do ruky buchtu mebi brumika tak si kousne parkrat ale musim dokrmit. Je to prevazne u tehle suchych veci. A prevazne v zidlicce kdyz dam neco za pochodu tak to ji ldyz dam sunku do rucicky a nesedi sni ji ale kdyz sedi tak proste sni treba sama trochu a pak musim ja nebo to nechce sama. Ale o lzicku zajem ma to uz hezky zkousime. Mal nemela dlouho zuby az kolem roka zacli rust a to az zacla poradne jist a jevit ten zajem. Ale jak rikas nechavam aby si vsimla jednou veme hned podruhy sedi a cuci a ceka az nakrmim. Doktorovi to rikat nechci protoze on je takivej zvlastni a je celkem hrotitel jeste by me vyschyzoval jak je nak pozadu a to nechci nemam pocit ze by zaostavala ale ze je treba lina nebo nevim. Ale jinak ji jako krasne ale porad na to myslim

No tak to je normální :mrgreen: Z toho vyroste, ale moc to s tím krmením nehroť, spíš ať si zvyká že musí sama. A buď ráda že se aspoň nechá nakrmit, spousta dětí jí jenom pár věcí a zbytek do nich nedostaneš, to že jí jenom něco a někdy a zbytkem se musí krmit je mnohem lepší varianta.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.23 16:32

@Lily Evans jo mala je jedlik smi vazne vse co dostane zlomilo se to zubama pred tim sem mela problem. Ja nad tom prave premyslim kdyz treba kamoska posle jak malej do sebe tlaci sam livance a je o mesic starsi ale zuby mel uz hodne driv preve. Ja si rikam ze kdyby bylo neco spatne tak neji ani testoviny sama ale ty ma fakt rada jak cinsky nudle spagety proste to sni dost sama a kdyz chce dikrmit da mi je abych krmila. Me proste lezi v hlave ten chleba a livance😂minule mi i lovila rucickama sama rizoto

• Citovat
  • Upravit
6178
26.8.23 16:37
@Anonymní píše:
@Lily Evans jo mala je jedlik smi vazne vse co dostane zlomilo se to zubama pred tim sem mela problem. Ja nad tom prave premyslim kdyz treba kamoska posle jak malej do sebe tlaci sam livance a je o mesic starsi ale zuby mel uz hodne driv preve. Ja si rikam ze kdyby bylo neco spatne tak neji ani testoviny sama ale ty ma fakt rada jak cinsky nudle spagety proste to sni dost sama a kdyz chce dikrmit da mi je abych krmila. Me proste lezi v hlave ten chleba a livance😂minule mi i lovila rucickama sama rizoto

No tak zrovna chleba, lívance a brumík nejsou nic výživově hodnotnýho co by batole muselo žvejkat denně (brumíka například moje dvouletá dcera ještě ani neviděla, starší ho jednou dostala ve školce akorát, jinak takové humusy vůbec doma nemáme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.23 16:47

@Lily Evans jo jasny chapu ale tak chlrba dava k jidlu dost lidi a livance ja se treba tesila na to az to bude bastit ze to budu nacincavat a zdobit ale spis de oto ze se tim nechce krmit no ale zas u hodne veci ji sama takze spis asi bude vybirava
Zas si rikam kdyby neco bylo spatne neji sama nic. Mama rika ze proste chce krmit ze na to prijde sama ldyz sem se ji ptala. Protoze sem mela strach jestli sem neco nezanedbala

• Citovat
  • Upravit
9412
26.8.23 16:50

Tobě ty lívance a chleba teda dost leží v žaludku :lol: :lol: musí si zvyknout, že ji nebudeš krmit. Nechat ji nebo si vedle ni sedni a taky jez ať to vidí. Tím ji odnaučíš to čekání, že přijdeš a budeš ji krmit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
26.8.23 16:59

@izabe joo protoze vidim jak u kamaradek tak v kazdy skupine smad jak jim tohle bastej deti samy vis
Tohle delam bud ji to dam a treba meju nadobi nebo neco delam nebo u ni sedim kdyz je jidlo co ma rada ji hmed kdyz je to treba chleba cumi picha obcas da do pusy a pak to klidne vyhazo na zem😂

• Citovat
  • Upravit
33277
26.8.23 17:06
@Anonymní píše:
@Lily Evans tak ona basti kdyz uzdelam jakykoliv testoviny tak sni kus pak dokrmuju. Rohlik kdyz sme venku nebo v krame ji sama. To samy krupky a ruzny tyhle veci na chut. I toust jedla. Ale proste ze bych mohla delat jakykoliv jidlo jako namazanej chlebik nebo livance s ovocem tak ji to nezajima pichne do toho olizne a vic nic. Chleba uz par kusu sama snedla ale to bylo vyjmecne spis ten namazanej chleba musim krmit ja. Ja ji motivuju chvalim kdyz ji sama jim kolikrat i sni a to si kolikrat veme to moje a basti. Kdyz dostane do ruky buchtu nebo brumika tak si kousne parkrat ale musim dokrmit. Je to prevazne u tehle suchych veci. A prevazne v zidlicce kdyz dam neco za pochodu tak to ji kdyz dam sunku do rucicky a nesedi sni ji ale kdyz sedi tak proste sni treba sama trochu a pak musim ja nebo to nechce sama. Ale o lzicku zajem ma to uz hezky zkousime. Mala nemela dlouho zuby az kolem roka zacli rust a to az zacla poradne jist a jevit ten zajem. Ale jak rikas nechavam aby si vsimla jednou veme hned podruhy sedi a cuci a ceka az nakrmim. Doktorovi to rikat nechci protoze on je takovej zvlastni a je celkem hrotitel jeste by me vyschyzoval jak je nak pozadu a to nechci nemam pocit ze by zaostavala ale ze je treba lina nebo nevim. Ale jinak ji jako krasne ale porad na to myslim

No asi bych se na ni vyprdla a nechala ji o hladu. Nejsem děti poskok. Ono se prd stane, když bude mezi obedem a veceri mit hlad, protože je lina jíst sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9412
26.8.23 17:09
@Anonymní píše:
@izabe joo protoze vidim jak u kamaradek tak v kazdy skupine smad jak jim tohle bastej deti samy vis
Tohle delam bud ji to dam a treba meju nadobi nebo neco delam nebo u ni sedim kdyz je jidlo co ma rada ji hmed kdyz je to treba chleba cumi picha obcas da do pusy a pak to klidne vyhazo na zem😂

Vykašli se na to jak to mají jiné děti od kamarádek ;) hlavní je, že ti jiné jídlo prostě jí. Takhle jsi na nervy kvůli blbostem jen proto, že nechceš vybočovat z řady. Ona to bez livanců a chleba přežije.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
26.8.23 17:09

Chceš mi říct, že skoro dvouletý dítě neumí jíst lžící ani vidličkou a ani vlastně rukou? Věnuješ se mu vůbec?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
26.8.23 17:10

@Svistice to urcite delat nechci aby byla o hladu

• Citovat
  • Upravit
6178
@Anonymní píše:

Jo taak, život dle sociálních sítí, vony holky dávaj lívance a mně to ta naše nejí, hergot, co já si jen počnu, co? :mrgreen:
Moc to řešíš. A lívance fakt nejsou bůhvíco.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

@izabe no me spis nez ze to neji ona to ji aoe kdyz ja krmim spis oto krmeni toho mi jde

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí

Pure