Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Jura007 píše:
Silvie 28: zatmění Slunce a zatmění Měsíce předpovídají astronomové, ne astrologové. To si trochu pleteš. Koneckonců při dostatečné sumě znalostí si můžeš zatmění předpovědět sama. Stačí si vygooglit slovní spojení „perioda saros“ a nastudovat příslušnou pasáž astrofyziky. (Tu periodu objevili Řekové a Egypťané už v době Ptolemaiovců.)
A dovolím si tvrdit, že mytická planeta Nibiru ve skutečnosti neexistuje. To jsou ve vesmíru „zajímavější“ tělesa… Zkus si vygooglit třeba Oortovo mračno. (Nebo Kuiperův pás.)
Fakt si myslím, že letošní zimní slunovrat bude v pohodě.Příspěvek upraven 13.11.12 v 09:46
Juro, snad máš pravdu
ale je těch předpovědi na toto datum tolik, že je to až podezřelé..Sibyla, Majove, abible a plno dalších. taky věřím, že konec světa nebude, ale něco možná ano..A toho něčeho se začínám obávat. ale má vůbec cenu se nějak připravovat???jsem už docela z těch zpráv nahlodaná, že jsem to vůbec četla ![]()
Ahoj, tak já zas vím o jiné teorii. Na naší planetě, se střídají takové doby. 1. Doba zlatá - tam je všechno nejlepší, lidé jsou spjatí s přírodou a dokážou věci, o kterých my si můžem jen nechat zdát. 2. doba stříbrná - už je horší než zlatá, ale pořád dobrá. 3. doba bronzová - tam už spojení s přírodou a všechno hodně klesá. No a 4. tzv. doba temna - v té žijeme teď my. Doba temna je nejhorší, protože lidé spoléhají jen na vynálezy a stratili souznění s přírodou. No a 21.12.2012 nebude konec světa, ale Májský kalendář určuje, že končí ta doba temna. A konečně se vracíme do doby bronzové. Ty doby jsou dlouhé tisíce let. Takže pokud je to fakt pravda, máme štěstí, že se to zrovna tady láme. No věřím tomu radši, než teorii o konci světa
. ![]()
@Iji Tahle teorie se mi taky líbí. Souhlasím s tím, že teď jsou lidi závislí na ostatní společnosti. Zvyklí využívat tuhle přetechnizovanou dobu a na nějaké sblížení s přírodou kašlou, když jde všechno udělat „uměle“. A taky mne to štve (ikdyž teď sedím u počítače a využívám internet
) Jak ráda bych žila v době našich prapraprababiček kdy sice museli těžce pracovat, ale žili v souznění s přírodou. Dokázali z přírody brát, ale taky jí vracet…
@peprle píše:
Juro, snad máš pravduale je těch předpovědi na toto datum tolik, že je to až podezřelé..Sibyla, Majove, abible a plno dalších. taky věřím, že konec světa nebude, ale něco možná ano..A toho něčeho se začínám obávat. ale má vůbec cenu se nějak připravovat???jsem už docela z těch zpráv nahlodaná, že jsem to vůbec četla
Hele, a když si všimneš, kolik „jakoby vlivných“ lidí na světě má plnou pusu demokracie, svobody, toho že je normální, že se prosadí pouze ti schopní a pracovití… Není ti to podezřelé? To je ostatně vidět i tady v diskusích, jak hlubokou brázdu se podařilo „vyorat“ do hlavy lidem, kteří se narodili až v devadesátých letech… Fakt bych byl opatrný v tom, abych věřil komukoliv cokoliv.
(Pro odlehčení: cca před 15 lety jsem pracoval u člověka, který nahrál v pyramidových finančních hrách něco přes dvacet mega a za to koupil jednu krachující fabriku. Dal se dohromady s jedním docentem z vysoké školy, který vlastnil asi deset patentů a tyto patenty od něho koupil, teda „koupil“… s tím, že mu je bude splácet z výnosů z výroby. Samozřejmě nezaplatil nic a podobně se choval ke svým zaměstnancům. Jemu se samozřejmě dařilo, no. Já jsem to tam vydržel asi rok - i když jsem byl ve firmě „muž číslo čtyři“ a měl jsem ve smluvě připsaná procenta z čistého zisku, tak mně bylo čím dál víc jasné, že si musím vystačit s holým základním platem…
Ale kdybys toho člověka slyšela mluvit… Ty jeho řeči mně velice připomínaly tyhle zvěsti o konci světa.
No a takoví lidi dneska financujou, dokonce i řídí naši domácí politiku…
)
Takže radši házím železo do pece, vydělám slušně a hlavně mám klid. A věřím jenom výpisu ze svého účtu - když to teda přeženu.
Ufff, to je zase slohovka… ![]()
@Iji Já radši věřím tomu, že tržní/kapitalistická ekonomika se vyvíjí v cyklech a jeden cyklus zahrnuje čtyři fáze: rozvoj, konjunktura, krize, deprese. Ten rozvoj někdo označuje jako oživení. No a celý tenhle cyklus trvá tuším 6-8 let. Když si to promítneš do událostí posledních 25 let, tak to zhruba sedí.
@Jura007 píše:
JInak v Orlických horách a na Opavsku jsou taky bunkry… Už od roku 1938. A v některých jsou dodnes muniční sklady.
A máme vysvětlení těch záblesků světel v naprosté tmě - 21/12 stáhneme z obchodů zbytek metanolu, zavřeme se do bunkrů a budeme odpalovat
![]()
@Amber_1977 píše:
A máme vysvětlení těch záblesků světel v naprosté tmě - 21/12 stáhneme z obchodů zbytek metanolu, zavřeme se do bunkrů a budeme odpalovat![]()
![]()
![]()
A když už jsme u toho data, tak s tím stejně nikdo nic nenaděláme. Co bude nebo nebude se dozvíme až to přijde.
Jura007: chybička se vloudila a já si pletu astrology s astronomy…Jen psaním, samozřejmě, jinak vím kdo je kdo.
S tím tříděním jak jsi uvedl máš pravdu..
A co se týká zatmění slunce či měsíce? Asi jsi nepochopil jak jsem to myslela.Bylo to myšleno tak, že když dokáže někdo před tisíci lety určit že v roce 21.12 budou planety postaveny tak jak se píše..a nynější doba to potvrzuje, nevypovídá to o něčem? Já vím, že lidé hledají vše k tomu aby to vyvrátili, ale co takhle se zamyslet nad tím, co když je to pravda a něco se opravdu stane? Co pak? Budete sedět a brečet že ste nic neudělali?
Nepotřebuju si nic googlit. Vím sama že něco přijde..Zdá se mi o tomto datumu už 5 let. Jen jsem začala od jara hledat souvislosti proč se mi to zdá a došla jsem k závěru.. Nic víc
Jura007 : když už píšeš o té demokracii a vlivných lidech…
každý si může říci svůj názor a dnešní doba je taková, že za každý názor ho lidi kamenujou, urážejí a štěkají na něj jak je jiný a nejde jako ovce s davem..
Já si řeknu také svůj názor a buď tomu někteří věří nebo ne. ![]()
Rvát sem politiku myslím není na místě..takže se k tomu dále nebudu vyjadřovat ![]()
Silvie: hele, to se říkalo už v dubnu 1982, že budou planety postaveny v jedné přímce… No tehdy jsme si na hvězdárně provedli projekci postavení planet, požívají se k tomu takzvané „tabulky efemerid“… No a vyšlo z toho, že planety budou „zahnané do chlívku“ a spojnice středů planet se Sluncem budou v tom okamžiku svírat úhel asi 86 stupňů… Což podle mě teda není postavení „v jedné řadě“. Navíc RNDr. Jiří Grygar, náš tehdy nejpopulárnější astronom, v jednom pokračování pořadu „Okna vesmíru dokořán“ vypočítal přímo před televizní kamerou, že přitažlivé síly planet způsobí výchylku slunečního povrchu asi o dva milimetry. Což při skutečnosti, že průměr Slunce víc jak stokrát větší než průměr Země…
No fakt nevím.
Holt už jsem na světě dost dlouho na to, abych jen tak něčemu věřil.
Jurko : věř nevěř, mě je to celkem jedno.. věřím své intuici.
Konec světa nebude, jen bude něco, co Země ještě nezažila. A každý se bude divit a věřím tomu, že i ty.
Jinak se omlouvám za anonymitu. Jsem zde registrovaná již několik let..ale k tématu miminek. U nich bych také nadále ráda zůstala.
Jen jsem se zde musela ozvat..
Tak přeji krásný den a zbytek roku 2012
![]()
21/12 si Země prdne a my všichni nadskočíme -to jsme ještě nezažili ![]()
Teď to nemyslím ironicky nebo ve zlém. Ale jak se má normální člověk na to připravit? Kde se ty a tvá rodina schová? Opravdu máte bunkr? U nás na Opavsku je jich opravdu hodně, ale jsou z války. Taky anonymně. ![]()
@Anonymní píše:
Teď to nemyslím ironicky nebo ve zlém. Ale jak se má normální člověk na to připravit? Kde se ty a tvá rodina schová? Opravdu máte bunkr? U nás na Opavsku je jich opravdu hodně, ale jsou z války. Taky anonymně.
to by mě taky zajímalo
myslíš datum přímo 21.12.?A myslíš, že když budou mít lidé doma zásoby jídla a vody, že to je to, co je zachrání? taky by mě to zajímalo, stát se může cokoliv